Blir summen av mye småtteri ganske mye – til sammen?

7
Global energy consumption increased by 2.9% in 2018. Growth was the strongest since 2010 and almost double the 10 -year average. BP Statistical Review of World Energy
Odd Handegård

Av Odd Handegård.

Blir det noen reduksjon av klimagassutslippene i verden om Norge produserer 40-50 TWh vindkraft ekstra – når skadevirkningene på norsk natur og økonomi samtidig blir så ufattelige? De fleste av oss benekter – med rette – at våre promiller har betydning for energibruken, bl.a. også fordi det viser seg at ny, fornybar energi vanligvis ikke erstatter fossil energi, men kommer i tillegg.

Dessverre overbeviser ikke disse krystallklare tallene norske politikere. Det finnes faktisk også oppegående folk blant dem som riktignok innser at norsk energiproduksjon betyr svært lite i den store globale sammenhengen, men som likevel hevder at småtteriet i Norge sammen med tilsvarende småtteri ellers rundt om i verden, blir en ganske betydelig sum. Omkvedet er at klimaspørsmålet er en global dugnad, som også gjelder energibruk (og ikke bare at vi må spise mindre rødt kjøtt og sortere litt mer plast). Alle monner drar, og da hjelper selv de minste promiller med ny fornybar energi. – Stemmer dette?

Ser vi på utviklingen de siste 30 årene, finnes INGEN dokumentasjon for at den ubetydelige, og på figuren nedenfor knapt synlige økningen av fornybar global energi, har redusert bruken av fossil energi. Litt ny, fornybar energi er faktisk kombinert med en sterk økning i bruken av fossil energi. Og ser man på prognosene fram til 2050, blir utviklingen tilsvarende, også ut fra Ciceros prognoser.

Jeg er naturligvis klar over at politikere og forskere som argumenterer for nesten 10.000 nye vindmøller og 40-50 TWh norsk vindkraft, mener at klimadugnaden starter akkurat NÅ – det er fra nå av de effektive klimatiltakene skal settes inn. Det er nå vi skal starte prosessen med å fange og lagre klimagassutslipp (i Nordsjøen); det er nå vi skal starte prosessen med å bygge opp en industri for flytende havvind; det er nå vi skal begynne produksjonen av hydrogen; det er fra nå av alt mulig skal elektrifiseres. Men dessverre: Ingen av disse «klimatiltakene» er kommet skikkelig på dagsorden – enkelte har begynt å tenke litt, men uenighet, bl.a. i Stortinget, har vanskeliggjort nødvendige vedtak. Til og med nødvendig teknologi mangler – utsiktene for at «elektrifiseringen» av Norge skal kunne resultere i flere kostbare og mislykte «månelandinger», er overhengende.

Tilbake til «småtteriet». Det er ikke bare slik at det ikke vil vises når ei enkelt mus pisser i havet. Det er også slik at om alle mus på kloden hadde pisset i havet samtidig og koordinert, så ville resultatet vært usynlig. – Du ville ikke ha bestått mellomfagseksamen i matematikk om du hadde pugget energilikningen for fornybar energi, men du ville ha skutt en innertier om du innser dette: SMÅTTERI + SMÅTTERI = SMÅTTERI. Denne likningen er nesten like fundamental som Albert Einsteins masseenergilov: E=mc2.

Se også her.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Atmosfæren trenger all CO2 den kan få! Den er en drivhus-gass, for svarte. Skal Sahara bli grønn igjen, trenger vi MYE.

 2. Det er ren satanisme å gå til krig mot Guds molekyl CO2, CO2 gir en grønn planet om mat i overflod.

  Hadde det var noe sant i løgnen så burde alle jublet, vi vile fått 3 ganger større areal å dyrke mat på og bo på, vi kunne høste 3-4 ganger i året, mao 10 ganger mer mer mat enn i dag.

  Slik var det i Vikingtiden da de vokste Sydhavplanter og trær i Norge, verdens befolkning fråtset, selv i Sibir er det funnet tusenvis av fossiler fra dyr vi bare finner i sydlige strøk i dag.

  Fakta er at det ikke finnes en enste forsker eller vitenskapsmann i verden som ikke får betalt for det som tror på CO2 løgnen.

  Utrolig at voksne folk er så kraftig tilbakestående at de ikke ser at vi har en lysene kule på himmel som styrer klimaet.

  Tregrensene flytter seg høyere oppover fjellene jo mer CO2 vi får.
  Jeg spør folk om de kan peke på disse klima endringene, er de under sofaen, bak skogen, i bilen ? Ingen som kan peke på dette profitt spøkelset.
  Vel klima endringer har vi hatt hvert eneste sekund i 5 milliarder år og vil ha det de neste 5 milliarder årene så sant ingen reiser opp til sola på natta når det er mørk og drar ut kontakten.

  Fin låt som passer til artikkelforfatter som jobber som slave for verdens rikest super psykopater.

  Prima Vera - 1994 - 03-De Gærne Har’e Godt

  https://www.youtube.com/watch?v=lcP00akTP98
 3. Jeg husker Al Gore erklærte “krig mot CO2”.
  De som har barn må regne med at barna kommer hjem fra skolen som idioter.
  Idag lærer de også
  -Dersom man blir smittet med corona må man ikke spise C-vitaminer
  -Man må holde avstand til andre folk
  -Politiet er rasister

 4. Den største fornybare energikilden i EU per nå er fortsatt bioenergi, og den øker for hvert år. Jo mer CO2 i atmosfæren, desto mer bioenergi, og også større avlinger. Husk at mat også er energi. Er det negativt?

  Fornybar-energi_EU-28-webb

  Bioenergibruken er som ventet svært ulikt fordelt mellom medlemslandene. I Sverige dekker bioenergi litt over 1/3 av all primærenergibruk.

  National-Bioenergy-Days-SVENSKA

  Bioenergi er også den suverent største fornybare energikilden på verdensbasis, ikke minst i U-landene hvor kumøkk og trevirke brukes til å koke mat. Bioenergi er omtrent like stor som vannkraft og atomkraft tilsammen! Men: I disse landene ville befolkningen elske å gå over til mer lettvint strøm eller gass om de kunne! Med økonomisk vekst går man “automatisk” over til mer avanserte energiformer.

  Grafen er fra 2010 og viser ikke fornybare energikilder som vindkraft og solenergi. En tilsvarende graf for 2020 ville vist en ytterst tynn strime på toppen på under 1% av verdens primærenergibruk. Som vi ser er det de fossile energikildene olje, gass og kull som holder verdens samfunnsmaskineri i gang. Spørsmålet blir: Tror man at vindkraft og solenergi med dagens teknologi kan erstatte de fossile brenslene og atomkrafta og opprettholde “business as usual”? Jeg tror det ikke.

  world-energy-consumption-by-source

 5. Avatar for Reginn Reginn says:

  Veldig god artikkel ! Norge blir plyndret av grønne kapitalister og snart står Island for tur med rasering og ødelegging av natur. Alt blir velsignet av politikerne som tror at med dette kan de redde kloden , men det er en gedigen missforståelse. Mange blir veldig rike og skattebetalerne får regningen. Prisen er rasert natur, fugle og insekt død i stor skala og en industri som krever mye CO2 for å eksistere. Et rent mysterium hvordan venstre politikk kan støtte dette overgrepet mot naturen og kalle seg for miljøpartier.

 6. Avatar for tjatta tjatta says:

  Det skyldes “nyspråk”. Åpenbart har noen tatt denne boken som en oppskriftsbok. Ikke en advarsel

 7. Avatar for Reginn Reginn says:

  Ja det virker sånt ,1984 dessverre Orwellske tilstander " nytale "

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere