Ny anti-Kina organisasjon med norske politikere i styret

12
Terje Alnes

Av Terje Alnes.

Venstres Trine Skei Grande og Høyres Michael Tetzschner sitter i styret for en ny internasjonal anti-Kina organisasjon, der senator Marco Rubio er sentral aktør.

«The Inter-Parliamentary Alliance on China» er en helt ny organisasjon som ble lansert fredag 5. juni. Den presenterer seg som «en internasjonal tverrpolitisk gruppe lovgivere, som jobber for å reformere hvordan demokratiske land nærmer seg Kina.»

Den ledes av en gruppe med-formenn («Co-Chairs»), som er «seniorpolitikere hentet fra et representativt tverrsnitt av verdens store politiske partier.» Et nærmere blikk på styresammensetningen viser at det er politikere fra konservative og liberale partier fra 8 land, deriblant Trine Skei Grande og Michael Tetzschner fra Norge. I tillegg er Australia, Canada, Tyskland, Japan, Sverige, Storbritannia og medlemmer fra Europaparlamentet representert i styret.

Men den sentrale bakspilleren er den republikanske senatoren Marco Rubio, som for tiden er fungerende leder av Senatets etterretningskomité. Rubio, sønn av cubanske immigranter, er en iherdig anti-kommunist. Da Obama i 2014 løsnet på den amerikanske blokaden av Cuba, kunngjorde Rubio at han personlige ville blokkere enhver potensiell amerikansk ambassadørutnevnelse.

Åpen om sin forbryterske politikk

Marco Rubio har helt åpent sagt at han, sammen med den demokratiske senatoren Bob Menendez, har arbeidet for et regimeskifte i Venezuela siden 2014. Som vi vet har dette resultert i flere kuppforsøk med amerikansk støtte, samtidig som knallharde sanksjoner har rammet sivilbefolkningen på en grusom måte.

Sanksjonene som USA har innført mot Venezuela har tappet landets skjøre økonomi med over 130 milliarder dollar siden 2015, og kan ha ført til at opp mot 100.000 mennesker har dødd.

Da er det bare naturlig at nevnte senator Bob Menendez er den andre amerikaneren som sitter i styret, sammen med Skei Grande og Tetzschner. Disse er jo partners in crime fra før, all den tid den norske regjeringen støtter opp om de dødelige sanksjonene mot Venezuela.

Hule liberale fraser

I lanseringsvideoen sier Marco Rubio at Kina, under ledelse av det kinesiske kommunistpartiet, representerer en global utfordring, og at den nye organisasjonen står sammen om å koordinere responsen på denne. Målsettingen til organisasjonen er «å ivareta den internasjonale regelbaserte ordenen, opprettholde menneskerettighetene, fremme rettferdig handel, styrke sikkerhet og fremme nasjonal integritet.»

Det dreier seg selvsagt om å samle størst mulig oppslutning rundt USAs febrilske forsøk på å sikre sitt gamle hegemoni, slik at de fortsatt kan diktere «verdensordenen». At Trine Skei Grande og Michael Tetzschner stiller seg til disposisjon for en politisk forbryter som Rubio taler for seg selv. Dette er ingenting annet enn en pro-amerikansk kaldkrigsfront som gjemmer seg bak hule liberale fraser.

Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Terje Alnes.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. USA sitt gamle hegemoni var før de fleste selskapene av betydning ble flagget ut til Kina. Utflaggingen av flere titusener av selskaper fra USA til Kina har ført til at USA har løftet seg selv ut av den første verden og inn i den tredje verden, og blitt et tredje verden land med atomvåpen som mange sier nå. Utflagging er globalisering og det har gjort Kina til det mektigste landet i den første verden som verdens produksjons-sentrum.

  Det vil si at det vil mest sannsynlig at Kina bli ledende når USA faller, et fall som kan ta med seg de fleste av USAs vasaller. Det som kan bli igjen av oljefondet blir det som har blitt investert i de selskapene som blir stående etter fallet. Nå som det kan se ut som at USA er nærmere fallet enn noensinne, skal Norge bli medlem i en ny anti-Kina organisasjon?

  En brutal hersker faller og vil Kina som den nye herskeren bli bedre? Norge vil kun kunne levere råvarer til Kina via den nye Silkeveien. Har vi da råd til å få en så dårlig relasjon til Kina at vi kan risikere å bli utestengt fra Kina og deres nye transportåre som kan bli avgjørende for handel i Eurasia?

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  Vår politikerkaste er dyrket fram for å være servile marionetter for status quo. Tror ikke du kan forvente noen kursendring før de er erstattet med andre med mer tidsriktig programmering

 3. Norges regjering men også Ap er evig lojal mot USA-imperiet, hvor lenge det vil vare får tiden vise. Det ble oss kjent et tiår tilbake at Kina var godt på vei til å ta over posisjonen som verdens økonomiske supermakt og hva har skjedd de siste ti årene? Fargerevolusjoner som “den arabiske vår” som førte til bombingen av Libya og den pågående krig mot Syria. Kuppet mot mot Ukrainia som instigerte korrupte ledere beskyttet av nazipartiet OUN .Trussel om krig mot Iran og Nord-korea som er i USAs “ondskapens akse”. Kriger som drenerer landets økonomi videre

  Aggresjon er en svakhet og som er nevnt ovenfor viser dette hvor desperat USA er.

  Nettavisa The Grayzone har skrevet mye om anti-Kina organisasjoner og propagandagrupper som står bak den tullehistorien om “konsentsasjonsleirer for muslimer”:

 4. Falun Gong var jo religiøst-mediterende - uten noe politisk program eller politisk parti. De ble erklært som “landssvikere” eller noe slikt av de lockdown-kåte sosialistene. Her inkluderer seg far-left Grayzone
  Falun Gong ble så arrestert for å meditere. Overført til Norge, arrestert for å tro på New Age.
  Saken aktualiserer spørsmålet: Har vi en regjering for å administrere offentlig eiendom, eller har vi en regjering for å bli umyndiggjort og fortalt hva vi skal spise.

  De lockdown-kåte sosialistene vil først overmedisinere pasientene på eldrehjem, fore dem med søppelmat (REMA-mat), og tilby dem null behandling …for å bli kvitt dem … deretter stenge samfunnet for “å redde de samme”

  Det nye jeg lærer er at pasienter på eldrehjem ikke fikk legebesøk

 5. Jeg er dypt uenig med deres pro-lockdown standpunkter men deres avsløringer om kuppforsøk og eskalering av konflikten mellom vest og øst er riktige.

  Nå har jo Falun Gong forbindelser med NATO-vennlige Human rights watch og Amnesty International, propagandagruppen Radio Free Asia mens World Uyghur congress får pengestønad fra National Endowment for Democracy. CIA-knyttede selskap hvor den sistnevnte er kjent for å finansiere opposisjonsgrupper for å omvelte regjeringer eller regimer, uansett ideologi og ikke bare de kommunistisk/sosialistiske, som ikke vil spille ball med USA men som vil holde på sin selvstendighet. Litt politikk er nok involvert.

  Når det gjelder Xinjiang-området hvor Uyghurene befinner seg, har de slitt med religiøs fundamentalisme og terrorisme. Seymour Hersh nevnte i sin artikkel “military to military”(2016) at de ville dra til Syria for å slutte seg til de Al-qaida filierte terrorgrupper for å felle Assad:

  …and today China and Russia both want to co-operate on terrorism issues with the United States.’ As China sees it, Lin suggests, Uighur militants who have made their way to Syria are being trained by Islamic State in survival techniques intended to aid them on covert return trips to the Chinese mainland, for future terrorist attacks there. ‘If Assad fails,’ Lin wrote in a paper published in September, ‘jihadi fighters from Russia’s Chechnya, China’s Xinjiang and India’s Kashmir will then turn their eyes towards the home front to continue jihad, supported by a new and well-sourced Syrian operating base in the heart of the Middle East.’

 6. Fra Wikipedia

  Falun Gong extensions include The Epoch Times , a media entity that has received significant media attention for its promotion of conspiracy theories and extreme-right politics, and for producing advertisements for United States president Donald Trump.[19][20][21][19] The new religious movement also operates Shen Yun,[19] a performing arts company that has received significant media coverage for its emphasis on, for example, anti-evolution statements and promotion of Falun Gong doctrine, while presenting itself as founded on ancient tradition.[22][23][24]

  CIA og Trump to motpoler. Trump er US Army og CIA er det som i norsk grunnlov var “jesuittene” - et strømlinjeformet agentur for Mord AS. Wikipedia og Google kan vi se på som frontorganisasjoner for CIA. Hver dag er det full krig mellom CIA og Trump. CIA prøver å avlytte Trump, og Trumps soldater (the Marines) prøver å arrestere flest mulig av CIAs støttespillere for gulag / henrettelse. Media forteller ingenting.
  Uf fra kilder som Fulford brukes både svarte ubåter [ubåter som ikke er registrerte] og atomvåpen i denne krigen.

  We may think that current political discourse is crude and vicious. But, believe me, beneath a veneer of gentility, politics in the British Empire was worse. Hobbes called it “nasty and brutish,” and if Benjamin Disraeli were alive today, he would agree.

  Lite har endret seg i politikk

 7. Avatar for tjatta tjatta says:

  Du glemte å nevne marsipanernes del i “Den store planen”

 8. Avatar for Mikkel Mikkel says:

  Disse samme kriminelle aktørene er forkjempere for krigene, for sanksjonene, for overgrep mot mennesker i alle former, for narkotikahandel, for angrep på andre land, og for urettferdig handel generelt. For utplyndring og utbytting i alle former.

  Snu deres påstander på hode og vi finner sannheten.

  De snakker for oligarkiet og for gamle utgåtte vestlige imperialismen. Med skinn-demokratiet og propagandakanalene som styrende verktøy. Der spillet er rigget på alle måter.

  De vil forsøke å samle alt de kan for å ta Kina med ufine midler. Heller enn å jobbe for å bli like gode som Kina.

  Nasjonalistisk hat-bevegelser bygges nå mot Kina, verden over. Største drømmen er trolig en indisk krig mot Kina.

  Jeg tror ikke disse kriminelle ekstremistene lykkes. De som følger oligarkiets sanksjoner og press mot Kina vil trolig gjøre stor skade på egen industeri og arbeiderklasse. De vil på sikt bare lykkes i å isolere seg selv fra verdenshandelen og lage fattigdom i egne land.

  Eksempelvis vil de som følger amerikanske presset på halvleder-produsenter for å ramme Kina, miste kinesiske markedet som er verdens viktigste. Kommunistpartiet kanaliserer nå store midler til egne selskaper, og som trolig vil gå forbi de fleste innen få år både angående kvalitet og kvantitet.

  Kina har mer midler å sette inn derfor er konfrontasjon ikke særlig lurt.

  De som samarbeider og driver selvutvikling vil kommer bedre ut. Land som ønsker å bli like gode som Kina bør heller regime-skifte til et Kommunistparti og starte planlegging av egen økonomi og sosiale forhold. Fem, ti, og femti år fram.

  Land der arbeiderklassen har kommunistpartier, f eks Cuba, kan nå optimistisk regne med å få være med i verdenshandelen og den globale teknologiske utvikling innen overskuelig framtid. Dette er nytt, og er takket være Kina.

  Kina kan nettopp være med å sikre en regel-basert internasjonal orden og folkeretten.

  Norge bør også ha et styrende Kommunistparti.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

4 flere kommentarer

Deltakere