Venezuela hevder at leiesoldater fra USA ville kidnappe Maduro

0
Noe av utstyret til kommandosoldatene. Foto: Venezuelas hær.

Ei gruppe tungt bevæpnede personer gjorde et landstigningsforsøk i Venezuela 3. mai ved havnebyen Guaira i delstaten Vargas. De var antakelig desertører fra den venezuelanske hæren som kom fra den paramilitære treningsleiren Guajira i Colombia. Kommandosoldatene ble nedkjempet av de venezuelanske grensevaktene. Venezuelanske myndigheter hevder at gruppa hadde til hensikt å kidnappe president Maduro.

To av kommandosoldatene var fra USA, og Venezuelas regjering har beskyldt USAs regjering for å stå bak militæraksjonen. De to var den 34 år gamle Luke Denman og den 41 år gamle Airan Berry. Etter at de ble tatt til fange sa Denman i et TV-opptak at de «kom for å hjelpe venezuelanerne med å ta landet sitt tilbake». Denman er tidligere spesialsoldat fra USA og ble rekruttert av veteranen Jordan Goudreau som leder leiesoldatfirmaet Silvercorp USA. Denman sa i opptaket at Silvercorp hadde en kontrakt med kuppmaker Juan Guaidò om å avsette president Maduro, noe Guaidò på det kraftigste benektet. TelesurTV hevder at Colombias president Iván Duque var kjent med og delaktig i kommandoaksjonen.

En del av det beslaglagte utstyret til kommandosoldatene.

På nettsidene til Silvercorp USA er deres motto: «De sterkeste menneskene er ikke de som viser seg sterke når vi ser dem, men de som vinner kamper vi ikke vet noe om.» Det gir vel et slags hint om hva dette «sikkerhetsselskapet» holder på med.

Om sitt forretningskonsept skriver de: «Silvercorp USA was founded with one purpose in mind. We provide governments and corporations with realistic and timely solutions to irregular problems.«

Silvercorp USA skrev om raidet på Twitter mens det var under utvikling:

Venezuela har krevd at Goudreau blir utlevert til Venezuela. USA benekter enhver forbindelse med kommandoraidet, mens Russlands utenriksdepartement sier at dementiet er lite troverdig. Kommentatorer i USA sier at raidet kanskje vil gå inn i historien som det elendigste kuppforsøket noen gang.

Les: Venezuela: Försök till statskupp. Terroristgrupp landsteg 10 km från Caracas internationella flygplats


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.