Høie utreder portforbud

9
Norge i lockdown. (Shutterstock) Innfelt: Erna Solberg. Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor

Myndighetene utreder muligheten for å innføre portforbud – som helst skal vare lenger enn ei uke om gangen. Dette skriver avisa Dagbladet, som fortsetter:

Da Norge innførte de mest inngripende tiltakene i fredstid, ble befolkningen bedt om å holde avstand til hverandre. Men det ble ikke innført portforbud slik som i hardt rammede land som Italia.

Nå utreder Helse- og omsorgsdepartementet muligheten for å gjøre dette i Norge dersom Covid-19-pandemien forverrer seg i framtida, går det fram i et høringsnotat fra Helse- og omsorgsdepartementet.

Langvarig pandemi

Det beskrives blant annet at de utreder hvorvidt myndighetene har adgang til å innføre befolkningsrettede tiltak, som vilkårlig portforbud. Dette for å hindre spredning av coronaviruset.

Samtidig går det fram at departementet antar at Covid-19-pandemien vil vare i flere år. De skriver også at vi må være forberedt på å kunne slå ned lokal eller nasjonal oppblussing av smitten.

«Vi må dermed være forberedt på at pandemien kan bli langvarig og at vi må leve med Covid-19 som en folkehelsetrussel i minst ett til to år», står det skrevet.

Portforbud

I notatet står det at Grunnlovens paragraf 106 fastslår retten til bevegelsesfrihet, og skal blant annet verne mot vilkårlig portforbud. Departementet mener imidlertid at smittevernloven åpner for at man likevel kan innføre portforbud.

Regjeringa hadde ikke støtte fra fagetatene da den gikk inn for å stenge skolene. I ettertid sier Erna Solberg at det kanskje ikke var nødvendig.

– Var det nødvendig å stenge skoler? Kanskje ikke. Men samtidig så mener jeg at det var riktig å gjøre på det tidspunktet.

Det kostet over 12 milliarder og skapte massevis av problemer for elever, foreldre og lærere. FHI sa fra før det ble vedtatt at det ikke var tilrådelig. Men likevel bestemte Erna Solberg at det skulle gjøres. Kanskje ikke nødvendig, men pytt, pytt. Nå må noen presse Erna Solberg til å fortelle hvem det var som fikk dem til å vedta stenginga av Norge.

Åpent brev til statsminister Erna Solberg: Hvem foreslo stenging av Norge?

Regjeringa er tydeligvis så fornøyde med å styre Norge gjennom dekret at det har gitt mersmak. Uten å ha noen som helst faglig dokumentasjon på at nedstengning er noen riktig strategi mot virusepidemier, prøver nå Solbergregimet å gjøre portforbud til et vanlig virkemiddel i Norge. Dette er noe som aldri er gjennomført i fredstid, og det er et dramatisk brudd mot Grunnloven, men dette vil man nå ha innført via smittevernloven.

Er det ikke på tide å gi denne gjengen reisepass?


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for tjatta tjatta says:

  Nå er ikke det nødvendigvis en negativ nyhet. Når de økonomiske konsekvensene av nedstegningen viser seg vil nok ytterliger innstramninger oppfattes svært negativt. Regjeringen er nok i en euforisk stemning av maktrus. Et skritt for mye kan være skrittet som tar deg over kanten. Det fikk hvertfall kongen av Nepal oppleve når han forsøkte seg på portforbud

 2. Takk til Steigan for den glimrende journalistjobben han gjør, en Steigan er mer verdt enn en million falske journalister fra MSM.

  Det store spørsmålet her er hvem global diktator som ringer rundt til nasjoners ledere og krever at verdens befolkning skal behandles som jødene i konsentrasjonsleirer ?
  Folks skal merkes som dyr med ID2020, samme tatovering vi så i konsentrasjonsleirer, samme med bevegelsefriheten, de hadde mer bevegelsefrihet i dødsleirene enn folk har i dag.
  Nå vil de sette en Dr Mengele sprøyte i hver eneste menneske på kloden som vil utrydde menneskeheten, du blir en hybrid etterpå, lik de med urent DNA som ble utryddet i den store flommen.

  Jeg tviler på det er Kill Bill som ringer rundt og får verdens statsledere til å stå skolerett for han, så hvem er diktatoren med hemmelig makt og kontroll over alle nasjoner i verden ?

  Han med horn og hale som de tilber har ikke for vane å ringe rundt så det blir vel hans stedfortreder på jord.

  Vi har såvidt sett starten på faenskapet, vent til de setter i gang fase 2 til høsten når 5G mastene er på plass. Covid overalt i 60 milliarder hertz i sekundet.

  Et globalt kupp krever en global motstandkamp for å redde menneskeheten.

  Den fri verden mot satanistene.

  https://www.eutimes.net/2020/05/melinda-gates-goes-full-satanic-wears-upside-down-cross-on-tv-media-defends-her-says-its-fake-but-its-not/

 3. Han sitter nok trygt plassert mellom øra deres. På dette tidspunktet. Og det er nok mer sannsynlig at ringingen var en del av utpressingen. Og så har jo Hollywood fortalt oss hvor ille det kan gå, i sine katatrofe-filmer.

 4. Avatar for Enebak Enebak says:

  Når Regjeringen Solberg utreder hvordan de kan overkjøre grunnloven og gjennomføre tiltak ut fra hva de mener er fornuftig i dagens situasjon, ser det for meg ut som snikinnføring av nookrati.
  Platon definerte nookrati som fornuftsvelde og mente nookratiet er den naturlige videreføringen av demokratiet som styringsform.
  Platon så også for seg at nookratiet vil fremstå som en overnasjonal styreform, der den intellektuelle eliten på globalt nivå tar avgjørelsene for oss, basert på hva de mener er fornuftig.
  Det høres banalt ut, men kan det som skjer rundt oss nå rett og slett være forsøk på innføring av nookrati i stor skala? Regjeringen Solberg styrer i alle fall etter nookratiske prinsipper og slåss for å få gjennom lover som gir mulighet til å utvikle styringsformen videre.
  Tanken slo meg da jeg leste artikkelen i Oneindia om den indiske statsministerens videokonferanse med nookraten Bill Gates:


  Det er regjeringene i Norge og India som er de største tilhengerne av Bill Gates og da er det kanskje naturlig å tro at motivene til Solberg og Modi er ganske like, selv om Erna ikke er like naivt åpen som inderen kan fremstå?
  Om nookrati:

 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  Ganske drøyt å kalle Erna en filosof

 6. Hva hvis det blir sosial uro i forbindelse med et større utbrudd av corona, og folk som ikke orker å overholde portforbudet, Da vil vel millitæret kobles inn?
  Det har skjedd før.

  Litt historie : ( må dele opp pga systemet )
  I Telemark har det tradisjonellt vært flere opprør, som man ikke så lett skal få vite om, virker det som.

  Vil man f. eks vite mer, og klikke på linker i en artikkel om bondeopprøret i Telemark ,
  kommer man bare til brutte linker.

  Sånn er det med den saken.
  Link 1.
  http://www.hjartdalhistorielag.no/bondopr/index.htm BRUTT
  Link 2.
  http://www.flatdal.no/?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=45 BRUTT
  Link 3
  Upprøret i Telemark 1540.»
  http://telemark.nynorsk.no/arbok/innhald/index.htm BRUTT

  Alle linker ødelagt.
  Historien begravet.

  Hilsen Sannhetsministreriet .

 7. men, – vi gir oss ikke.

  Vi kan nemlig få det fra norskamerikanerne !
  På norskamerikansk med tolkning av norske ord : )

  “According to the reports, the bønder of Telemark refused to pay taxes to a bishop whom they no longer had. After several years of the constant opposition between the people and the government, the King in 1540 sent a military force against the Telemark bønder.”

  Det var snakk om noen arbeidere fra Tyskland som skulle jobbe med noe sølv de fant der.

  "Gudmund Uppsund had for a while had sått og rådslått (position and consultative powers) among the bønder from Seljord, Lårdal, Hjartdal and Tinn. He now turned to Svein, "Listen you man from Manndøl! The German has violated your family; we will fight for your rights. "

  Telelaget of America.

  The Bonde Revolt in Hjartdal in 1540
  Link 4
  http://www.telelaget.com/histcult/bonde.htm Her står den historien!

  Vipps.
  Sensuren opphevet. :wink:
  Her skinner det igjennom saftig norskamerikaner- patriotisme : )
  Dette er langlesningstips for å se hva som egentlig skjedde, og det så til de grader detaljert !

  Om våpnene :
  “On the evening of Monday, the 2nd of August, he traveled down to Flatdal. There he met several bønder who had weapons and were from Seljord, Vinje and Lårdal. Some few were also all the way from Nissedal and Fyresdal. They had axes, bows, spears and swords.”
  (pluss ei svartebok.)

  Det står videre i artikkelen :
  It is natural to believe that the people of Telemark were characterized by the fact that it was usual to kill particularly people in high positions.

  Han her, skrev om dem :
  The Priest Peder Clausen in his book in 1632 expressed himself in this way about the people of Telemark –

 8. "The inhabitants are evil, impious, hard, wild, and rebellious people. Most murders commonly committed in the Kingdom of Norway take place in Telemark, – some are brazen, devilish scamps, who commit adultery, murder, killings, heresy, and live a reckless way of life with fighting and other accompanying vices and troubles more than all others who live in this country. "

  Their greatest desire in the old days was to kill bishops and priests, tax collectors and military officers, and it is deemed to be true that in one church in that county, seven priests were killed, in some other places one or two, and in some places more.

  ca 400 år gikk.

  1931: Telemark.
  Menstadslaget ( like ved Skien.)
  Peder Kolstads regjering, hvor Vidkun Quisling var forsvarsminister, sendte hele fjerde gardekompani på 145 soldater fra Oslo, og fire marinefartøyer ble sendt opp Skienselva for å holde ro og orden, men disse ble aldri satt inn mot arbeiderne. Slaget varte i ca. fem minutter, og fagforeningen ga til slutt opp.
  “Det ble et voldsomt sammenstøt der tre politimenn ble alvorlig skadet.”
  https://no.wikipedia.org/wiki/Menstadslaget
  Voldsomt sammenstøt i 5 minutter = De kastet stein og traff en politimann i øyet , vet jeg. Jeg har også for mange år siden snakket med en gammel mann som satt som tilskuer under selve slaget. Han ordet med aviser i en butikk jeg jobbet i tidligere.
  Han var konfirmant, den gangen, sa han, syns det var morsomt og hadde bare gode minner fra det.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

1 flere kommentar

Deltakere