First House får enda en statsråd

0
Skjermdump fra nettsidene til First House. Innfelt Ida Lindtveit Røse. Av Kristelig Folkeparti/Astrid-Therese Theisen – https://www.flickr.com/photos/187594489@N06/albums/72157714425214978/with/49927024531/, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=90640233

Ida Lindtveit Røse (27) går fra jobb i First House til å vikariere for barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad, skriver Dagbladet. Røse er den yngsdte statsråden i Norge noensinne, men hun er også nok et eksempel på svingdørpolitikken mellom First House og regjeringa.

Bjarne Håkon Hanssen fra Ap gikk til First House, og Sylvi Listhaug (Frp) og Tor Mikkel Wara (Frp) kom fra jobb i First House. Morten Andreas Meyer fra Høyre var moderniseringsminister og statssekretær og ble partner i First House.

Dette er problematisk, mener flere. First House har offentliggjort kundelista til den nyslåtte statsråden.

Elisabeth Skarsbø Moen skrev en artikkel i VG under tittelen Seierherrene. Det hun viste til var at uansett hvilket parti som vinner valg i Norge, så er det rådgivningsselskaper som First House som er de virkelige vinnerne.

First House rekrutterer politikere som nylig har gått ut av partipolitikken til å påvirke storting og regjering til å fatte vedtak som tjener deres kunders interesser. De kapitaliserer sine kunnskaper om de indre mekanismene i det politiske systemet og ikke minst sine forbindelser og personkunnskaper og selger denne kompetansen til kapitalsterke kunder.

Les også: Kongehus og kremmerhus


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelIranske oljetankere gjennomførte vellykket reise til Venezuela
Neste artikkelNød-respiratorene: – Penger rett ut av vinduet