USA oppretter ei ny terrorgruppe i Syria

0
Kurdere kastet stein på USAs styrker i Nordøst-Syria

I desember 2018 ga Donald Trump ordre om umiddelbar tilbaketrekning av USAs styrker fra Syria. Det er det som kjent ikke blitt noe av. Istedet har pesidenten sagt at han vil «keep the oil» og har sørget for at USAs styrker har bitt seg fast øst for Eufrat. Nå har USA også bestemt seg for å opprette enda ei terroristgruppe for å støtte sin okkupasjon av Nordøst-Syria.

Dette melder den libanesiske nyhetskanalen Al Mayadeen. Meldinga er gjengitt på engelsk av Syrianews.

Prosjektet skal ifølge meldingene gå ut på at USAs tropper skal rekruttere unge syrere til en styrke som skal «bekjempe IS», som det alltid heter når USA skal begrunne okkupasjon. Rekrutteringa målrettes mot fattige ungdommer som har levd i frykt for terroristene i denne regionen og de blir tilbudt ei lønn på 350 dollar i måneden, noe som er en betydelig sum for disse unge menneskene. Mange familier overlever på beløp som tilsvarer 100 dollar i måneden.

USAs styrker har problemer med den økende sivile motstanden mot deres tilstedværelse i Nordøst-Syria. Mange ganger er kolonner med USAs militære kjøretøyer blitt stanset av sivilbefolkninga, og de er blitt møtt med veiblokkader og steinkasting.

Muhammad Al-Mashaali, som er syrisk parlamentsmedlem fra Deir Ezzor, sier at USA har funnet ut at de trenger redskaper som de kan bruke nå som de arabiske stammene i området vender seg mot dem.

Samtidig bygger den russiske hæren opp sine posisjoner i den samme regionen. I løpet av april 2020 har russerne etablert fire nye militærposter i Al-Hasakah-området. Det er en slags kald krig mellom USA og Russland i Nordøst-Syria, eller en «ustabil sameksistens», som The Jordan Times kaller det.

USA har helt siden 2011 hatt som politikk å føre krigen mot Syria ved hjelp av stedfortredere i form av ulike terrorgrupper, så det er ikke noe nytt i at USA gjør enda et forsøk på det samme. Det er derimot et tegn på at USAs strategi har mislykkes og at man i stedet for å trekke seg ut, velger å klamre seg fast for å beholde en posisjon i Syria.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.