USAs militære ledelse forbereder en umiddelbar tilbaketrekning fra Syria

10
USA har inntil nylig sendt store mengder våpen og militært utstyr til de kurdiske styrkene i Syria. Kommer de snart til å trekke seg ut?

I en overraskende helomvending av sin Syria-politikk har den militære ledelsen i USA signalisert at den forbereder en full tilbaketrekking av sine styrker fra Syria. Disse styrkene okkuperer over 27 prosent av Syrias territorium og står der i strid med internasjonal lov. Det er ikke lenge siden sikkerhetsrådgiver John Bolton og forsvarsminister Jim «Mad Dog» Mattis sa at USA ville bli stående i landet for en ubegrenset periode. Men 19. desember 2018 skriver både Reuters, CNN og Wall Street Journal at USA vurderer  å trekke seg fullstendig ut av Syria, og at dette også betyr en full tilbaketrekning fra Nordøst-Syria der USA har alliert seg med de kurdiske SDF-styrkene som de både har finansiert, væpnet og trent.

Pentagon har foreløpig nektet å kommentere meldingene fra WSJ og Reuters. Meldinga er imidlertid også gjengitt i andre medier som BBC, Haaretz og Jerusalem Post.

President Donald Trump har lenge sagt at han ønsker en full tilbaketrekning fra Syria, men han har fått motbør fra Bolton og andre neocons i sin egen administrasjon.

Vi kommer tilbake med ytterligere kommentarer og analysere når detaljer og fakta om denne tilsynelatende helomvendinga foreligger.KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Dette synes for meg som krigspropaganda.
  CNN har fokusert på ting idag, som vi ikke har hørt på lenge.
  Månefasene tilsier et koordinert angrep på Syria/Libanon i romjulen, etter et “Falsk flagg angrep”, hvoretter Iran/Syria/Libanon (Hezbollah), med Russisk støtte, svarer.

 2. Tyrkia stod i fare for å melde seg ut av NATO og gå rett over til Russerne. Støtten til kurderne og Gülen-bevegelsen er sentrale årsaker her. Dette hadde ikke tatt seg godt ut på Trumps merittliste.

 3. Avatar for K11 K11 says:

  Hver gang det kunngjøres at USA planlegger å trekke seg ut av Syria, angriper “Assad kvinner og barn med kjemiske våpen”.

 4. Avatar for Erland Erland says:

  Jeg har lest at månefasene har innflytelse på barbering. Glatt og fin barbering bør gjøres på stigende måne, ihvertfall hvis du bruker høvel, må vite. Snakker vi om det samme her?

 5. Avatar for Slangen Slangen says:

  Det er interessant at vår utanriksminister advarer mot uttrekking. Har den norske regjering blitt ein krigshissande hauk? Er det ikkje nok med lakeien Stoltenberg?

 6. Blit det krig, kan Norge bli direkte involvert. Anbefaler i så fall å la skjegget gro og bruke barbersakene som byttemiddel for viktigere ting, som du vil få behov for.

 7. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Tipper det. Jeg har en nabo av den super-rasjonelle sorten. Hun ville aldri finne på å bake flatbrød på ne-an måne. De blir vel ikke skikkelig flate, tipper jeg. Kanskje det funker i konflikter også? Til å flate ut motstand?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

1 flere kommentar

Deltakere

Historisk kommentararkiv

10 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.