USAs militære ledelse forbereder en umiddelbar tilbaketrekning fra Syria

0
USA har inntil nylig sendt store mengder våpen og militært utstyr til de kurdiske styrkene i Syria. Kommer de snart til å trekke seg ut?

I en overraskende helomvending av sin Syria-politikk har den militære ledelsen i USA signalisert at den forbereder en full tilbaketrekking av sine styrker fra Syria. Disse styrkene okkuperer over 27 prosent av Syrias territorium og står der i strid med internasjonal lov. Det er ikke lenge siden sikkerhetsrådgiver John Bolton og forsvarsminister Jim «Mad Dog» Mattis sa at USA ville bli stående i landet for en ubegrenset periode. Men 19. desember 2018 skriver både Reuters, CNN og Wall Street Journal at USA vurderer  å trekke seg fullstendig ut av Syria, og at dette også betyr en full tilbaketrekning fra Nordøst-Syria der USA har alliert seg med de kurdiske SDF-styrkene som de både har finansiert, væpnet og trent.

Pentagon har foreløpig nektet å kommentere meldingene fra WSJ og Reuters. Meldinga er imidlertid også gjengitt i andre medier som BBC, Haaretz og Jerusalem Post.

President Donald Trump har lenge sagt at han ønsker en full tilbaketrekning fra Syria, men han har fått motbør fra Bolton og andre neocons i sin egen administrasjon.

Vi kommer tilbake med ytterligere kommentarer og analysere når detaljer og fakta om denne tilsynelatende helomvendinga foreligger.KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.