USA får medisinsk hjelp fra Kina og Russland

0
Donald Trump forteller at USA har fått hjelp fra blant annet Kina og Russland. Foto: Shutterstock og Russlands forsvarsdepartement.

Et fly med medisinske forsyninger fra Kina landet på John F. Kennedy-flyplassen i New York 29. mars 2020 som det første i en serie flyvninger fra Kina for å hjelpe USA i kampen mot koronaviruset. Dette melder CNN.

YouTube player

30. mars sa president Donald Trump at både Kina og Russland har sendt hjelp til USA. Han sa til journalister:

«I have to say, we’ve had great relationships with a lot of countries. China sent us some stuff.» «Russia sent us a very, very large plane load of things. Medical equipment. Very nice.»

Det er jo ganske ironisk at USA opprettholder sine sanksjoner mot Russland og Kina mens nettopp disse landene gir hjelp til USA.

I det store bildet er dette små hendelser, men de er symboltunge, de symboliserer et USA som er i ferd med å abdisere som supermakt. USAs bruttonasjonalprodukt er i fritt fall, og kan komme til å falle med 34% eller mer i annet kvartal. Samtidig evner ikke landet å ta det man kan kalle en «moralsk ledelse» i den krisesituasjonen verden står oppe i.

Sammenbruddet i oljeprisen slår beina under USAs skiferoljeindustri, som er tungt lånefinansiert. Et tegn i tida: 30. mars tilbød en oppkjøper selgerne av tjæreolje at de skulle få lov til å betale 47 cent per fat for å få «solgt» denne oljen.

Som vi har pekt på tidligere: alle tall indikerer at 2020-tallet er det tiåret da USAs hegemoni blir brutt og Kina framtrer som verdens ledene økonomiske og teknologiske stormakt. Donald Trump opptrer som om han allerede har kjøpt billetter til overleveringsseremonien.

Les: Googles sjef: Kina vil gå forbi USA på kunstig intelligens i 2025

Storbank i USA tror dollaren kan miste sin rolle som reservevaluta

Det synkende imperiet


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel– Kunnskapsløshet forkledd som handlingskraft
Neste artikkelKina krever slutt på alle sanksjoner mot Syria