Nedstenging av norsk økonomi må oppheves umiddelbart

8
Illustrasjon: Shutterstock
Hanne Nabintu Herland

Av Hanne Nabintu Herland.

Pr. 1. april fastholder Erna Solberg på det sterkeste at prisen for nedstenging av norsk økonomi ikke er for høy. Her tar hun grundig feil.

NHO varsler at nå taper bedriftene på fastlands-Norge 1.2 milliarder hver dag og dette er sannsynligvis kraftig undervurdert. Nærmere 400 000 er arbeidsledige og en av tre bedrifter står overfor mulig konkurs.

Analytikere regner med at Norge lett vil bruke mellom en og to tusen milliarder på Erna Solbergs politisk håndteringsbeslutning for Covid-19 krisen.

Dette er Norgeshistoriens største finanskrise og den er delvis selvpåført.

Corona skulle bekjempes, men regjeringen har valgt å påføre unødvendig skade på norsk økonomi.

Våre politiske ledere fikk panikk og er ansvarlige for konsekvensene av det. De klarte ikke å håndtere to problemstillinger på en gang: Verne om de Corona risikoutsatte gruppene og norsk økonomi. De har tatt dyptgripende beslutninger som de ikke skjønner konsekvensene av.

Hanne Nabintu Herland er religionshistoriker, forfatter og grunnlegger av The Herland Report.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Bjornar Bjornar says:

  Man må undres hvilken krystallkule Hanne Nabintu Herland baserer dette hardtslående resonnementet på.

 2. Når media begynner med avisartikler om oldinger som “dør av koronaviruset” vet man at hun har rett. Om jeg skulle bli 89 år forventer jeg å dø når som helst og av potensielt mange ulike årsaker, deriblant et influensalignende virus. Men jeg vil ikke forvente at man slutter å jobbe fordi jeg som snart utlevd olding kan dø av det.

 3. Avatar for Bjornar Bjornar says:

  Alt Nabintu Herland gjør er å konstantere det åpenbare, at dette har samfunnsøkonomiske konsekvenser. Men hva alternativet er, konsekvensene ved et potensielt stort utbrudd av viruset, nevnes ikke. Verken med kilder eller analyse. Og det er høyst betimelig når man påberoper seg ekspertstatus om et uhyre komplisert felt som dette.

 4. Avatar for pcwh pcwh says:

  Jeez, hvis noen hadde fortalt meg for et par år siden at Steigan, Herland og Jaquesson ville bli fornuftens røst i 2020 hadde jeg, ja, nei, vet ikke hva. Men fortsett som dere stevner, full støtte i deres rasjonelle tilnærming til verden. Hilsen en hvit mann i det private næringsliv som snart bikker femti og er godt plassert på «høyresiden» i norsk poltikk (ikke sarkasme hvis noen lurer).

 5. Avatar for Erland Erland says:

  Det ser ut til at Norge har råd til det. Og at oljepengene endelig går til noe fornuftig. Jeg håper at enden på visa blir at folk blir mer bevisst på hvor viktig det er å være selvforskynt, og at globalismen gjør oss sårbare. Kanskje det kan føre til en revitalisering av venstresida.

  Det er dette Herland burde ha skrevet. Det som står kunne vært klippet fra Finansavisen eller E24.

 6. Det kan være spørreundersøkelsen hvor 5000 av medlemmene i NHO har svart.
  Arbeidsgiverforeningen gjennomførte torsdag og fredag en ny spørreundersøkelse blant sine medlemmer. Se linken i teksten hvor det står overfor mulig konkurs

 7. Avatar for Bjornar Bjornar says:

  Det som mangler i innlegget til Nabintu Herland, er en vurdering av de potensielle kostnadene ved et sort utbrudd. Man kan ikke påstå at Erna “tar grundig feil” uten å ha belyst begge sider av saken, slik Regjeringen har gjort. Når Nabintu Herland da går så høyt ut i sin retorikk, burde innlegget inneholdt kilder som sier noe om dette. Ellers fremstår det som synsing.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere