Fare for hungersnød i USA

11
En hjemløs veteran fra en av USAs mange kriger tigger på gata. Foto: Shuttrstock

Utleveringssentralene for mat i USA, de såkalte food banks, rapporterer om et behov uten sidestykke etter at millioner av arbeidstakere i USA har mistet jobben. Dette melder The Guardian. Avisa skriver:

«Et enestående antall amerikanere har tydd til matbanker for å få nødforsyninger etter at koronaviruspandemien utløste omfattende permitteringer.

Etterspørselen etter mathjelp har økt så åttedoblet i noen områder, ifølge en undersøkelse fra Guardian, som gir et landsdekkende øyeblikksbilde av sultkrisen USA står overfor når millioner blir arbeidsledige.»

The Guardian er litt upresis når avisa utelukkende nevner koronaepidemien i denne forbindelsen. Det dreier seg om den økonomiske krisa, som riktignok ble utløst av pandemien, men som feier som en orkan gjennom USAs næringsliv og truer med å senke bruttonasjonalproduktet med en tredel i annet kvartal 2020. The Guardian skriver videre:

«Omtrent en av tre personer som ba om dagligvarer på ikke-for-profit-utsalg forrige måned har aldri tidligere hatt behov for nødhjelp, ifølge intervjuer med et dusin tilbydere over hele landet.

Nasjonalgarden er utplassert for å hjelpe matbankene med å takle den økende etterspørselen i byer inkludert Cleveland, Phoenix og St Louis, blant økende bekymringer for at forsyningene kan bli lave når krisen utvikler seg. Matutleveringsstedene blir overbelastet i og med at svært mange ønsker å få maten levert hjem nå som nesten 300 millioner amerikanere oppfordres til å være hjemme.»

Koronatiltakene betyr at 55 millioner elever og studenter ikke kan gå på skole eller universitet og ikke vil få de måltidene der som de pleier å få, skriver Feeding America.

Allerede før koronakrisa var sult et problem for mange college-studenter, skriver organisasjonen.

Over 6 millioner har meldt seg arbeidsløse

Siste uke i mars 2020 meldte 6,6 millioner amerikansere seg arbeidsløse. Det er ti ganger så mange som den tidligere ukerekorden, skriver US News & World Report. Den forrige rekorden ble satt i oktober 1982 da 695.000 meldte seg ledige på ei enkelt uke.

Hvis Goldman Sachs får rett og USA faktisk taper 34% av sitt bruttonasjonalprodukt i annet kvartal 2020, vil det bli satt nye rekorder, både når det gjelder arbeidsløshet og sult i det landet som en gang var verdens økomiske motor.

Les: Goldman Sachs: USA får sitt største fall i historien


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Krigen mot Kina. Tatt i betraktning at avisa Klassekampen ble fylt opp av mye Ja til EU-tenkning,er det grunn til å glede seg over artiklene til Halvor Fjermeros(2.4) og Øyvind Østerud (3.4).
  Allikevel har jeg den innvendig at begge hopper bukk over det som er globalistenes uttalte prosjekt gjennom hele 2019,også framført av Esper og Pompeo: Nato skal nedkjempe Kina og Russland med atomvåpen. Det kan du lese om på de strategiske tenketankene rand.org og brookings.edu.
  På det ideologiske og propagandistiske plan er krigen mot Kina i full gang i USA. En Kina-hater som heter Jeff Nyquist har blitt en celebritet ved å si de mest horrible saker: Virusskadde blir i Kina kremert levende,ledere av Hong Kong-opprøret er likviderte,Kina sprer beskyttelsesutstyr som er Virusinfisert globalt,Kina fører en biowar mot den vestlige verden.
  Dette begynner nå å bli mainstream i USA og er naturligvis intet annet enn psykologiske operasjoner for Krig. Midt oppi kaoset som hersker om krisa i USA,begynte Trump å snakke om krig i Irak og krig i Venezuela.
  Krig skal åpenbart være et redskap for makten i USA til å tilbakeerobre sitt litt slitte verdenshegemoni. Derfor er det høyst tvilsomt om EU får anledning til å “renasjonalisere” seg som Østerud tror på.
  Italia var den første EU-staten som i mars 2019 undertegnet Silkeveisavtalen med Kina som Fjermeros trekker fram. Dette er fullstendig uakseptabelt for USA og av den grunn vil Nato finne fram redskapskassa fra 1970-årene med terroristisk Gladio. Silkeveisavtalen skal ødelegges og det vil bli gjort.
  Sett fra USA-maktens synspunkt er det høyforræderi av EU-stater å starte opp både flirt og omfavnelser av Russland og Kina. Uten EU kan ikke USA vinne de planlagte krigene og i stedet for et renasjonalisert EU er det mer realistisk å tenke det som en slagmark for interimperialistisk rivalisering. Norge ikke unntatt.

 2. Avatar for Slangen Slangen says:

  Dersom sionistane i USA klarar å tvinge sine europeiske nato-vasallar med i atomkrigen mot Russland vil den største skaden falle på Europa, som kalkulert.
  Og dersom USA startar atomkrig mot Kina vil USA bli utsletta, ubarmhjertig.

 3. Avatar for aford aford says:

  Ikke engang til påske? Du gir oss lite tid igjen, ja? Du verden. Jaja, det var jo ganske artig så lenge det varte. Sistemann slukker lyset.

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det er ikke USA som vil sulte, da som sagt før: USA har et enormt matoverskudd.

  liebe welt

 5. Avatar for Slangen Slangen says:

  Det er nok korrekt, og i tillegg ber dei fleste amerikanarane med seg eit visst kalorioverskot på kroppen.
  Men distribusjonen av mat kan måtte bli oppskalert.

 6. Avatar for runeulv runeulv says:

  Jeg tror USA får til det. De har EBT som sikkert kan oppgraderes til å gjelde de nye fattige som kommer, om det skulle bli nødvendig.

 7. Isaiah 24:20
  “The earth shall reel to and fro like a drunkard”

  Det skriver jeg for at du må huske å binde bikkja, så den ikke farer lukt ut i verdensrommet.

  God påske forresten : ))

 8. Avatar for aford aford says:

  Litt seint å tenke på det nå.

  laika

  God påske sjøl! Ta deg en stiv antibac med tonic og knust is eller to, og ikke bruk flere plugger enn høyst nødvendig når du slår opp teltet i gjesteværelset.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

3 flere kommentarer

Deltakere