Nattsvart i Europa

0

Kalkulerer optimistisk – med over 4 prosent nedgang i år

Av Jan Herdal.

For bare en måned siden ble det kalkulert med en svak vekst på vel en prosent i eurosonen i år. Nå er scenariet en dyp resesjon på over 4 prosent. I øyeblikket virker også det optimistisk.

De politiske tiltakene mot koronaviruset vil «bryte forsyningskjeder, ramme turismen og svekke etterspørselen» både i indre og ytre markeder. Sårbarheten øker, både i banksystemer som har en stor andel «dårlige» lån, og i land med høy gjeld i forhold til BNP, skriver Focus Economics.

Det er globalismen som med dette får sitt pass påskrevet av globalistene selv. Og dagens utvikling er bare dråpen. Den europeiske makteliten har lenge vært i utakt med virkeligheten. Det har den forsøkt å skjule bak stadig nye berg av råtne lån.

Viljen til selvskading er ubrutt. Mens skuta går ned, fabler de politisk korrekte fortsatt om grønne utopier. Hest- og kjerresamfunnet synes å være idealet. God natt, Europa.

Fabrikker fungerer i dag gjerne som samlebånd for deler fra alle kanter av verden.

Stikkordet «forsyningsskjeder» ender ofte i Kina og andre asiatiske lavkostland, som av globalistene er omgjort til vestens industripark. Hva kunne gå galt? Det ser vi nå. Europa er ikke en gang selvforsynt med medikamenter eller grunnleggende smittevernutstyr.

India er verdens viktigste produsent av råstoff til medisinske medikamenter. Når landet nå stenger ned, rammer det norsk legemiddelproduksjon. Diabetikere er utsatt. Smittevernutstyret vårt? Det kommer ned fly fra Kina, noe norske politikere prøver å skjule.

Kan det i tillegg til livsviktige medisiner også bli mangel på matvarer i Norge? Det kan det. Når avsendere får for lite til sin egen befolkning, vil vi raskt oppdage at vi ligger i enden av «forsyningskjeden».

Denne artikkelen i Aftenposten fra 2013 kan lære oss ett og annet om vår angivelige sjølforsyning. En månedlig soyalast fra Brasil holder norsk dyrehold i live. Uteblir den, reduseres enhver historisk vårknipe raskt til en tur i parken.

I Norge har registrert ledighet allerede passert 400 000, og ingen tror at det stopper her. Vi unngår neppe resesjonen som omgir oss. Oljefondet har tapt 1,5 billioner kroner på børsraset. Legg til 500 milliarder i foreløpige kostnader for korona-«tiltak».

Norske politikere tror fortsatt at politikk er å lire av seg tomme fraser på tv, øke sin egen lønn og holde et raskt voksende hoff av nikkedukker fornøyd. Det er selve oppskriften på katastrofe nå.

Hva er restene av oljefondet egentlig verdt – ett års forsyning av livsviktige proteiner?

Denne artikkelen ble først publisert på Oljekrisa.no


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.