Utenriksminister Pompeo beordrer alle amerikanere til å komme hjem

0
Mike Pompeo. Skjermdump fra hans konto på Twitter

Utenriksminister Mike Pompeo oppfordrer amerikanere som fremdeles er i utlandet og ønsker å returnere til USA om å gjøre det «umiddelbart», ettersom kommersielle og regjeringas charterde fly snart kan stoppe på grunn av koronaviruspandemien. Dette melder The Hill.

«Amerikanere som ønsker å returnere hjem fra utlandet, bør gjøre det umiddelbart og ta tiltak for å oppnå det,» sa Pompeo under en tirsdagsmøte.

Pompeo sa at hans repatrieringsgruppe er opptatt av å bringe alle amerikanske borgere hjem, men advarte om at vinduet for å gjøre det blir smalere. Se: Department of State Coronavirus Repatriation Statistics.

«Vi vet ikke hvor lenge de kommersielle flyvningene i landene der dere oppholder dere kan fortsette å operere,» sa han. «Vi kan ikke garantere at den amerikanske regjeringen vil ha mulighet til å arrangere charterfly på ubestemt tid der kommersielle alternativer ikke lenger eksisterer.»

Har aldri skjedd før

Pompeo sa i sin uttalelse at en slik ordre aldri tidligere er gitt i USAs historie:

«Aldri i departementets 230 år lange historie har vi ledet en verdensomspennende evakuering av så enorm geografisk kompleksitet og slik geografisk skala,» sa Pompeo. «Vi har ingen høyere plikt overfor det amerikanske folket enn å gjennomføre dette.»

Det nærliggende spørsmålet er HVORFOR? Når en tenker på hvor mange kriger og konflikter og farlige situasjoner USA har vært gjennom – og stelt i stand sjøl, hvorfor gjennomfører de en så massiv evakuering nå?


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelOgså Danmark vedtok drakoniske «koronalover»
Neste artikkelFare for hungersnød i USA