USA stenger tre baser i Irak etter rakettangrep

0
Illustrasjon: Shutterstock

USAs koalisjon i Irak har bestemt seg for å stenge en del av sine mindre baser i Irak. Dette skjer på grunn av de siste rakettangrepene på koalisjonens baser, og skal ifølge USAs militære ledere ikke påvirke koalisjonens tilstedeværelse i Irak eller deres aktivitet.

Det er ei ny militær gruppe i Irak som kaller seg Ausbat al-Thaayirin, som har tatt på seg ansvaret for angrepene på USA-koalisjonens baser. USA hadde gitt Kataib Hezbollah ansvaret for angrepene, men denne gruppa nekter for det. Derimot har de lovet å støtte Ausbat al-Thaayirin i deres videre angrep på basene.

Også BBC melder om at USA trekker sine styrker ut av tre av sine åtte baser i Irak. Disse tilbaketrekningene vil fjerne USAs tilstedværelse på den irakiske sida av grensa måt Syria.

Det irakiske militæret har krevd en øyeblikkelig tilbaketrekning av alle amerikanske og utenlandske tropper fra landet i samsvar med en parlamentarisk resolusjon som ble vedtatt tidligere i år, og i lys av en serie luftangrep utført av USA mot flere av basene til Folkets Mobiliserings-Enheter (PMU), bedre kjent under det arabiske navnet Hashd al-Sha’abi.

Som kjent vedtok parlamentet i Irak 5. januar 2020 at USAs militære og alle andre lands styrker skulle trekkes ut av landet. Norge har 70 soldater i Irak. Vedtaket gjelder også dem.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkel– Bruk NATO mot koronaviruset (!)
Neste artikkelHvor alvorlig er koronasmitten egentlig?