USA stenger tre baser i Irak etter rakettangrep

3
Illustrasjon: Shutterstock

USAs koalisjon i Irak har bestemt seg for å stenge en del av sine mindre baser i Irak. Dette skjer på grunn av de siste rakettangrepene på koalisjonens baser, og skal ifølge USAs militære ledere ikke påvirke koalisjonens tilstedeværelse i Irak eller deres aktivitet.

Det er ei ny militær gruppe i Irak som kaller seg Ausbat al-Thaayirin, som har tatt på seg ansvaret for angrepene på USA-koalisjonens baser. USA hadde gitt Kataib Hezbollah ansvaret for angrepene, men denne gruppa nekter for det. Derimot har de lovet å støtte Ausbat al-Thaayirin i deres videre angrep på basene.

Også BBC melder om at USA trekker sine styrker ut av tre av sine åtte baser i Irak. Disse tilbaketrekningene vil fjerne USAs tilstedværelse på den irakiske sida av grensa måt Syria.

Det irakiske militæret har krevd en øyeblikkelig tilbaketrekning av alle amerikanske og utenlandske tropper fra landet i samsvar med en parlamentarisk resolusjon som ble vedtatt tidligere i år, og i lys av en serie luftangrep utført av USA mot flere av basene til Folkets Mobiliserings-Enheter (PMU), bedre kjent under det arabiske navnet Hashd al-Sha’abi.

Som kjent vedtok parlamentet i Irak 5. januar 2020 at USAs militære og alle andre lands styrker skulle trekkes ut av landet. Norge har 70 soldater i Irak. Vedtaket gjelder også dem.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for Mari Mari says:

    Intelligente vesener hadde tatt angrepene som et hint om at de ikke var velkommen men siden det er snakk om okkupasjonsmakt er ikke intelligens noe man kan forvente. Før eller siden vil arrogansen måtte gi tapt. Håper det er før arrogante okkupanter har blitt utradert. På den andre siden, alle som frivillig er med på galskapen eliten praktiserer fortjener å blø for dem.

  2. Irakerne lærer seg vel fort å sende en “hilsen” til amerikansk base med en grad-rakett (som de har 10.000 av) hver dag. Så går alarmen i basen (etter at der er for seint) og det tar 1 time før “faren over” kan signaliseres
    Til slutt går de alle sammen på Prozac

  3. Avatar for Mari Mari says:

    De utviser stort talent for tålmodighet. Langt mer tålmodighet enn hva okkupantene fortjener. Tålmodighet er noe som har en tendens til å renne ut. Den dagen det skjer blir det nok ikke gitt flere høflige hint :wink:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere