Når løgnene faller kommer krigsforbrytelsene til syne

0
Bildet viser tomme medisineresker jeg fant i en flyktningeleir utenfor Damaskus i 2018. Foto: Eva Thomassen Innfelt skjermdump fra SHAFAKs facebookside

Av Eva Thomassen.

Bildet over viser tomme medisineresker jeg fant i en flyktningeleir utenfor Damaskus i 2018. I en flyktningeleir for sivilbefolkningen som ble evakuert fra Douma. Terroristene tok bussen til Idlib.

Alle medisinene er laget i Syria. Sanksjonene mot Syria gjør at Syria ikke kan importere medisiner, medisinsk utstyr etc. Syria var tidligere selvforsynt med medisiner. De fleste farmasøytiske fabrikkene er ødelagte, men som vi ser produserer Syria fortsatt medisiner. Hva hadde skjedd om de ikke gjorde det?

Kontrasten er slående mot det innfelte bildet av medisiner smuglet inn i Syria til områder kontrollert av terrorgrupper. Der flyter det av medisiner. Her fra et apotek som drives av SHAFAK i Idlib. SHAFAK er en såkalt lokal NGO flere norske bistandsorganisasjoner kanaliserer terrorstøtten gjennom.

Norske bistandsorganisasjoner gir direkte støtte til terrorgrupper i Syria

Min påstand har vært at norsk bistand går til terror. Min påstand er at norske bistandsorganisasjoner ikke kan redegjøre for hvor penger, medisinsk utstyr etc. ender opp i Syria. De kan ikke redegjøre for hvem som er sluttmottakeren av den norske bistanden. Bistandsorganisasjonene kan ikke fremlegge kvittering for at bistanden er nådd en påstått sluttmottaker i områder okkupert av terrorgrupper og hvor det er så farlig å være at bistandsorganisasjonene ikke tør å ha egne ansatte der.

Bistandsorganisasjoner har protestert høylytt hver gang jeg hevder de ikke kan eller ikke vil formidle til det norske folk hvor 13,5 milliarder kroner tar vegen. Selv når det er blitt dokumentert at det flyter av medisiner og medisinsk utstyr til milliarder av kroner i hvert eneste område som er befridd. Også i Aleppo som videoen viser tydelig. For ville norske bistandsorganisasjoner ha latt sånne lagre med medisiner bli oppbevart som vist i filmen hvis de visste at de ble oppbevart hos terrorgrupper? Hvis svaret er nei, de visste ikke. Ja da har de jo ikke kontroll over hvor bistanden havner slik de hevder de har. Hvis svaret er ja de visste hvor bistanden ble oppbevart hjelper ikke det på troverdigheten. Begge svarene er avslørende.

Aleppo

For noen dager siden ble Aleppo befridd. Det vil si hele Aleppo-provinsen. Hva finner så den syriske hæren i disse områdene?

Den syriske hæren gjør et sjokkerende funn. Flere lagre med medisiner med logoen til UNICEF på eskene! Oppbevart hos terrorgrupper som har okkupert disse områdene siden 2012.

SHAFAK

I videoen ser man logoen til SHAFAK på veggene.

Beviset for at norske NGOer samarbeider med terrorgrupper henger så og si på veggen i hovedkvarteret til Al-Qaida i Aleppo- provinsen. UNICEF er også mottaker av norske bistandspenger. Se video.

SHAFAK samarbeider tett med White Helmets i Idlib .

SHAFAK er budbringeren av løgner hvis innhold skal appellere til oss og få oss til å tro at «Verdenssamfunnet står lammet tilbake så lenge Putin legger ned veto i FN mot invasjon». Etter Libya-modellen. «Nå må det internasjonale samfunn handle»…Når tungvektere som Solberg (…), FN, Amnesty , HRW, Jan Egeland ser oss dypt inn i kamera, legger foldene i bløt og ser ut som humanister er det ikke det syriske folket de er opptatt av. Det er å ødelegge Syria. Ødelegge den syriske identiteten. Etter Balkan-modellen

Solberg aldri mett

Det holder visst ikke for Norges statsminister å støtte dødbringende sanksjoner. Spandere 13,5 milliarder kroner på terrorister. Sende over 60 norske spesialsoldater til opptrening av syriske terrorister. Det gjør visst ikke det.

Men, burde det ikke holde etter §136a i straffeloven?

§ 136 a. Straff for deltakelse mv. i en terrororganisasjon

Etter straffelovens § 136 a sier:

«Med fengsel inntil 6 år straffes den som danner, deltar i, rekrutterer medlemmer eller yter økonomisk eller annen materiell støtte til en terrororganisasjon, når organisasjonen har tatt skritt for å realisere formålet med ulovlige midler.»

Altså som bidrar til terrororganisasjonens opprettholdelse. Og § 135 gir en maksimumsstraff på 10 år for den som bidrar til terrorfinansiering.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.