Gigantene i sosiale medier trapper opp sensuren

0

Det går knapt en dag uten en ny sensursak på sosiale medier og internett. Ben Norton skriver på The Grayzone:

Trump-administrasjonen trapper opp sin informasjonskrig mot Venezuela, Iran og Syria. Og de har vervet sosiale medier-plattformer som våpen i sitt angrep på disse fremste målene for USAs regimeskiftekampanjer.

I løpet av de første to ukene av januar suspenderte Twitter dusinvis av kontoer som ble drevet av virkelige, levende mennesker – ikke bots – i Venezuela, Iran og Syria. De som ble slettet fra nettstedet inkluderte statsoverhoder, mange statlige institusjoner, medier og mange vanlige mennesker som ikke jobber for sine regjeringer.

Den øverste lederen for Iran, presidenten i Syria, og lederen for Venezuelas nasjonalforsamling har alle fått sine Twitter-kontoer midlertidig suspendert eller begrenset de siste dagene. Flere alternative medier har lidd samme skjebne.

Samtidig har Facebook, og datterselskapet Instagram, kunngjort at de vil sensurere innhold som den anser som støttende for Irans øverste general Qassem Soleimani, som ble myrdet i en amerikansk krigshandling 3. januar.

Anya Parampil, som er vert for kanalen Red Lines The Grayzone, har et innslag om dette her:

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.