Gigantene i sosiale medier trapper opp sensuren

3

Det går knapt en dag uten en ny sensursak på sosiale medier og internett. Ben Norton skriver på The Grayzone:

Trump-administrasjonen trapper opp sin informasjonskrig mot Venezuela, Iran og Syria. Og de har vervet sosiale medier-plattformer som våpen i sitt angrep på disse fremste målene for USAs regimeskiftekampanjer.

I løpet av de første to ukene av januar suspenderte Twitter dusinvis av kontoer som ble drevet av virkelige, levende mennesker – ikke bots – i Venezuela, Iran og Syria. De som ble slettet fra nettstedet inkluderte statsoverhoder, mange statlige institusjoner, medier og mange vanlige mennesker som ikke jobber for sine regjeringer.

Den øverste lederen for Iran, presidenten i Syria, og lederen for Venezuelas nasjonalforsamling har alle fått sine Twitter-kontoer midlertidig suspendert eller begrenset de siste dagene. Flere alternative medier har lidd samme skjebne.

Samtidig har Facebook, og datterselskapet Instagram, kunngjort at de vil sensurere innhold som den anser som støttende for Irans øverste general Qassem Soleimani, som ble myrdet i en amerikansk krigshandling 3. januar.

Anya Parampil, som er vert for kanalen Red Lines The Grayzone, har et innslag om dette her:

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for Mari Mari says:

  The statesmen will invent cheap lies, putting the blame upon the nation that is attacked, and every man will be glad of those conscience-soothing falsities, and will diligently study them, and refuse to examine any refutations of them; and thus he will by and by convince himself that the war is just, and will thank God for the better sleep he enjoys after this process of grotesque self-deception.
  Mark Twain
  Mannen var klok.

 2. Avatar for Comrad Comrad says:

  Hvordan forklarer man for barn at foreldrene deres gjør noe galt?

 3. Avatar for Mari Mari says:

  Ærlighet varer lengst.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere