Aftenposten og terroristene i Idlib

0
Aftenposten er sterk motstand av kampen mot terroristene i Idlib. HTS-terrorister i Idlib. Innfelt overskrift fra Aftenposten.

Av Eva Thomassen.

Aftenposten har en reportasje om Idlib 22. februar 2020, men begynner i Aleppo. Med tydelig skadefryd starter artikkelen med  overskriften:

Et bilde som inneholder innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Hva er det Aftenposten prøver å  ortelle oss? Jo, at regimet lar barn fryse ihjel mens de gleder seg over at flyplassen i Aleppo er åpen igjen.  (etter å ha vært okkupert av terrorister siden 2012). Hvem er det Aftenposten siterer om at stemningen er «munter» på flyplassen? Vi vet ikke, men det er sikkert en troverdig kilde…

Aftenposten forteller oss at det har vært journalister med på den første flyvingen fra Damaskus til Aleppo. Var Aftenposten blant disse? Neppe. Hvorfor ikke? De er late eller fortsatt støtter al-Qaida i Syria. Vi har sett en rekke reportasjer i Aftenposten om den ansiktsløse norske terrorsiktede kvinnen og barna hennes i al-Hol leiren. Dit har Aftenposten og de fleste vestlige medier tatt seg ulovlig inn i Syria fra Irak for å lage glansede reportasjer om. Aftenposten vil nok etter det ha problemer med å få pressevisum til Syria.

Aftenposten skriver om situasjonen i Idlib, men er ikke der selv. Altså refererer avisa til «noen». Hvem er «noen» i Idlib?  Hvordan vet Aftenposten hvor mange som bor i Idlib? Hva vet Aftenposten om terroristene? Aftenposten skriver at 60% av de som er på flukt fra Idlib er barn. Men, stiller seg ikke spørsmålet om hvor fedrene er. Hvem fedrene er. Det vet Aftenposten. Aftenposten har vært i al-Hol-leiren. Der oppholder det seg 85 000 kvinner og barn fra 60 land. Alle kvinnene var del av IS. Hvorfor skulle det være annerledes i Idlib? 

De grønne bussene til Idlib

Det var en gruppe med pressefolk fra hele verden som opplevde i 2017 å stå ansikt til ansikt med terrorister som ventet på bussen til Idlib. Vi overvar en utveksling mellom sivile og terrorister utenfor Homs. Det var en surrealistisk opplevelse å se terrorister med våpen vente på bussen til idlib mens syriske og russiske soldater passet på både dem og oss. Disse og mødrene til barna deres hadde fått mange sjanser til å ikke bli med til idlib, men valgte altså å følge mennene til videre terror. Men, er disse damene å regne som sivile? Ikke etter  §136a i straffeloven. Den paragrafen den norske kvinnen er siktet etter. Deltakelse i en terrorgruppe.

Et bilde som inneholder person, bygning, utendørs, bakke

Automatisk generert beskrivelse
Foto: Tor Lindseth
Et bilde som inneholder himmel, person, utendørs, bilvei

Automatisk generert beskrivelse
Foto: Tor Lindseth

Tilbake til Aleppo

Det kan synes som Aftenposten vil at leserne skal tro at det er «regimet» som har glede av at flyplassen i Aleppo er åpnet. Men, stemmer det at det? Aleppo er Syrias industrielle hovedstad. Før 2011 var det nærmere 30 000  fabrikker i Aleppo. Med, en enorm produksjon av varer for eksport bl.a.

Et bilde som inneholder utendørs, bygning, bakke

Automatisk generert beskrivelse

I 2013 sørget Erdogan for å demonterte tusenvis av fabrikker i Aleppo og fraktet dem ut av Syria. Alt av råvarer ble stjålet, kraftstasjoner ble fraktet ut av Syria. Jernbanesviller. Tilbake stod Aleppo ribbet for industriarbeidsplasser og muligheter til å produsere noe som helst verken til innenlands bruk eller til eksport. Terrorgrupper brukte fabrikkene som hovedkvarter, våpenlagre og sentral fra hvor angrepene mot Aleppo by kom fra.

Dette var et helt bevisst våpen som skulle brukes til å ødelegge Syrias økonomi.

Øst-Aleppo

Øst-Aleppo ble i 2012 okkupert av Al-Nusra og «moderate» opprørere som Solberg og andre kalte de verste terroristene verden har sett. Al-Nusra er Al-Qaidas filial i Syria. Øst-Aleppo ble befridd i desember 2016. Aleppo-provinsen har også vært okkupert av terrorister fra 2012 helt til februar 2020. Det er altså først nå i februar 2020 at hele Aleppo er befridd fra terrorister. Derfor jubler folk i Aleppo. Hovedvegen fra Damaskus til Aleppo kan igjen brukes og det samme med flyplassen. Men, tror Aftenposten at det er «regimet» som skal ta seg en tur til Aleppo for å nyte utelivet ? Sannheten er en helt annen. Fabrikkeiere, arbeidere, fagfolk, eksperter osv. har ventet på denne dagen for å igangsette industriproduksjonen igjen. Svært mange syriske forretningsfolk forlot Syria da Aleppo ble invadert for å jobbe i utlandet. Nå er de tilbake og vil starte opp bedriftene og produserer varer som er umulig å importere fordi de er underlagt sanksjonene. Aleppo har den største tekstilindustrien i Midtøsten. Aleppo-såpen er verdenskjent.

Syria er underlagt dødbringende sanksjoner og det er derfor livsviktig at de får i gang produksjon av egne medisiner, medisinsk utstyr osv. Bygge opp sykehus. Det tar nå 4 timer med bil fra Damaskus til Aleppo etter hovedvegen igjen er kjørbar. De gangene jeg har vært i Aleppo under krigen har vi vært nødt til å kjøre store omveger for å komme fra Damaskus til Aleppo på grunn av terrorgrupper som har okkupert store områder.

Et bilde som inneholder bakke, bygning, utendørs, person

Automatisk generert beskrivelse
Foto: Eva Thomassen

Rett etter Øst-Aleppo ble befridd i desember 2016 besøkte jeg byen. Vi fikk sett løgnene om «medisinmangel» etc., men fikk også mulighet til å treffe lykkelige soldater som hadde kjempet siden 2012 for å befri Øst-Aleppo fra al-Nusra

Tilbake til Idlib

La oss klargjøre hvor mange det er som bor og oppholder seg i Idlib. Vi har ingen grunn til å stole på FN. FN er ikke i Idlib. Den syriske ambassadøren til FN, Al- Jafaari opplyste i FN at det er 800 000 sivile og 300 000 terrorister med familier i idlib. I henhold til vestlige medier bor alt fra 1-2-3-4 millioner sivile og ingen terrorister i Idlib. FN ønsker våpenhvile. FN mener altså at den syriske regjeringen skal inngå en våpenhvileavtale med Al-Qaida…Hvorfor legger Russland ned veto mot en våpenhvileavtale? Fordi de gangene det har vært en  våpenhvile er disse brukt til å få inn ferske terrorister, andre kan hvile, inn med mer våpen osv. FN og landene som roper høyest om våpenhvile er de samme landene som har pøst milliarder av kroner til terroristenes infrastruktur. Norge står for 13.5. milliarder av bistanden. Og, det er ingen grunn til å tro at det mangler Norgesplaster og Bjellands fiskeboller i Idlib.. Det ble for få dager siden i forbindelse med frigjøringen av en av områdene i Aleppo, funnet et enormt lager med medisiner som hadde logoen til UNICEF på emballasjen. På veggen hang logoen til en lokal NGO, SHAFAK,  som mange norske bistandsorganisasjoner går god for og bruker som lokal garantist for at bistanden kommer dit den skal…

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide har uttalt eksplisitt en rekke ganger at Norge ikke vil være med på å gjenoppbygge Syria så lenge «Assad» sitter ved makten. Ingen har i og for seg spurt Norge om å være med på å bygge opp Syria igjen og kommer nok heller ikke til å gjøre det. Man spør ikke land som har vært med på å ødelegge Syria om å gjenoppbygge det. Syria klarer seg selv. Syria har venner.

Norge må hente hjem egne terrorister. I mellomtiden foregår det kamper mellom den syriske hæren og allierte mot terrorister eller «moderate» opprørere.

Nå er åpenbart situasjonen så prekær i Idlib at  USAs talsmann for Operation Inherent Resolve, som Norge er en del av  Myles Caggins, for første gang uttaler at Idlib er en magnet for terrorgrupper og er en trussel for sivilbefolkningen.

Les: Amerikansk oberst: – Idlib er en terroristmagnet

Et bilde som inneholder person, skjermbilde, innendørs, foto

Automatisk generert beskrivelse

Spørsmålet blir hva USA har tenkt å gjøre med det?  Be Erdogan åpne grensene og la utenlandske terrorister få komme ut av Syria?


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.