Amerikansk oberst: – Idlib er en terroristmagnet

0

Oberst Myles Caggins III er kommunikasjonsdirektør og talsperson for den amerikanske hæren, spesifikt for koalisjonen av rundt 10.000 tropper kalt Operation Inherent Resolve, der Norge ifølge Forsvaret deltar med 120 personer. Påskuddet for denne multinasjonale militære kampanjen er å beseire IS i Irak og Syria.

Det gikk ikke helt som planlagt for SkyNews da de ba om en uttalelse fra obersten til en artikkel der de hevdet at den syriske regjeringen og russiske styrker «vilkårlig angrep sivile” og «bombet sykehus». Den amerikanske obersten fokuserte heller på terroristene i Idlib, og kalte området for en “terroristmagnet”.

Syriske og russiske styrker har gjort store fremskritt med å gjenvinne Idlib fra de militante gruppene, mange tilknyttet al-Qaida, som har etablert en siste skanse i provinsen. Fra de hadde kontroll over store territorier med støtte (med støtte, finansiering og våpen fra NATO, vår merknad), har deres innflytelse krympet til dette endelige tilholdsstedet. Andre militante grupper støttes av Tyrkia, som nylig truet med å presse tilbake mot den syriske fremrykket for alvor hvis Assads styrker gjør en samlet innsats for å befri området for de jihadistiske okkupantene. Mens Tyrkia og Russland hadde opprinnelig inngått en avtale om å deeskalere fiendtlighetene i området, har Tyrkia blitt beskyldt for å ikke ha overholdt sin del av avtalen med å fjerne terroristene.

Caggins postet selv begynnelsen av intervjuet på sin Twitterkonto. Han fremmer påstanden om at «vi er der for å bekjempe rester av IS» og mener at syriske og russiske styrker må stanse offensiven av hensyn til de sivile og slippe til humanitær hjelp.

Caggins’ uttalelser endret ikke fokuset i artikkelen til Sky News som påstår at 67 sykehus i området har blitt bombet det siste året.
Slike påstander blir fremmet hver gang den syriske hæren er i ferd med å frigjøre områder fra terroristene. Det er dessuten ikke snakk om offisielle sykehus.
De syriske myndighetene finner, etterhvert som områder frigjøres såkalte «feltsykehus» med mengder av medisinsk utstyr og medisiner, men også store mengder våpen.

Derimot har terroristene brukt faktiske sykehus og skoler som fengsler og hovedkvarter, slik som det ble avdekket i Øst-Aleppo.

Kilde: Fares Shehabi som kommenterer:
Hvordan nådde disse haugene med UNICEF-medisiner al-Qaida sentre i det nordlige Aleppo? Kanskje UNICEF kan forklare siden tusenvis av syriske flyktninger nå lider av mangel på medisin og hjelp!De fleste hovedstrømsmedier, slik som SKY News, herunder også norske som Aftenposten og NRK har vært travle med å omtale disse terroristene i de mest sympatiske vendinger. I følge dem er det fremdeles “opprørere” og “opposisjon” som er på ferde i Idlib, og den manglende logikken i å påstå at syriske myndigheter skulle ha interesse av å ødelegge sykehus og infrastruktur som landet trenger hindrer dem ikke i å ufortrødent fortsette å fremme slike påstander.

I områdene der syriske myndigheter har bekjempet terroristene blir områdene gjenoppbygget etter hvert som innbyggerne kommer tilbake, og denne uken ble Aleppo internasjonale lufthavn åpnet for første gang på ni år.

Historisk – første flygning mellom Aleppo og Damaskus på ni år

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelTyrkia og USA beskytter al-Qaida i Idlib og gjør situasjonen verre for de sivile
Neste artikkelREKO-ring, rettferdig handel uten mellomledd