“Vi har alltid gjort det slik, og skal gjøre det slik nå også,» sier NHOs Almlid til NRK.

5
“Vi har alltid gjort det slik, og skal gjøre det slik nå også, sier Almlid.” Gravemaskinen får derfor lov til å forsyne seg av smølalirypas siste levested. Foto: Brage Sæther

Av Christina Fjeldavli.

“Vi har alltid gjort det slik, og skal gjøre det slik nå også,» sier NHO-sjef Ole Erik Almlid til NRK. Vi sapienser har alltid forsynt oss grådig av kaka, vi har alltid utryddet andre arter, og skal gjøre det slik nå også. Vi har alltid latt de sterke overkjøre de svake, og skal gjøre det slik nå også. Makteliten har alltid brukt propaganda for å holde befolkningen i sjakk, og skal gjøre det slik nå også.

Aldri har vi rasert naturen raskere enn vi gjør i dag, men vi har alltid fråtset når vi har hatt sjansen til det, og derfor skal vi gjøre det nå også. Vi gjør det vi alltid har gjort, men så gjør vi det bare raskere og enda mer brutalt, slik at det snart ikke er noe igjen. Vi har alltid tenkt at naturressursene er ubegrensede, og derfor skal vi tenke slik nå også.

“Vi har alltid gjort det slik, og skal gjøre det slik nå også,» sier Almlid til NRK. “Men hvorfor skal det da kalles et grønt skifte?” unnlater NRK å spørre.


Denne replikken ble publisert på bloggen til Christina Fjeldavli.

Les: Dystopisk skamkampanje fra klimafryktprofitør

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Olav Olav says:

  Det er i det minste positivt at ondskapen kommer såpass klart til uttrykk som den gjør hos NHO-direktøren. Illusjoner er det bare en fordel å bli kvitt. Det samme gjelder også LO-lederen, som omtalte Almlid slik:

  LO-leder Hans-Christian Gabrielsen tror dette blir bra for NHO. – Jeg vil først og fremst gratulere Ole Erik med jobben. Jeg tror det blir bra for NHO. Jeg har hatt gleden av å samarbeide med ham etter at han ble ansatt som vikar i sommer.

  Hovedformålet for begge disse organisasjonene er og blir hensynsløs utplyndring av naturen på vegne av sine medlemmer, nesten uten unntak naturfiendtlige parasitter alle sammen.

 2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Jeg tror ikke du finner det i vedteketene, men alle organisasjoner har som hovedmål å bevare seg selv, ikke omgivelsene. Siden begge disse har fokus på penger, så følger det ene naturlig etter det andre.
  Men jeg må innrømme at det svir ekstra, når personen som sier dette er sønn av Kolbjørn Almlid. Utdannelse og karriere understreker at han ikke har funnet noen ny idologi, han bare flyter i strømmen.

 3. Det er slik den globale storkapitalen med sine endeløse kapitalreserver kan også overta opposisjonen, slik de har overtatt LO med Yngve Hågensen og slik AP ble overtatt etter Odvar Nordli. Et LO som er for EØS representerer ikke ikke arbeiderklassen eller arbeidstakere, de representerer storkapitalen, noe Gabrielsen med dette ikke gjør noe forsøk på å skjule.

  Det er bygdefolket i spredt befolkede Norge som kjemper, ikke bare mot vindkraftbaronene som også har regjeringen, NHO og LO i ryggen, men også mot den urbane middelklassen som synes at monstermast industriområder i utkant-Norge er en god ide som gir de et grønt alibi, og de slipper garantert monstermaster i bymarka.

 4. Avatar for Olav Olav says:

  Fra og med Yngve Hågensen. Som leder fra 1989 til 2001 så var det han som sørget for at LO-medlemmene underkastet seg EØS. Gjennom 80-tallet forsøkte LO til en viss grad ennå å føre en kamp mot “høyrebølgen”. Det var heller ikke blitt så tydelig at Ap-ledelsen ønsket en massiv innvandring som i praksis betyr utslettelse av nordmenn som folkegruppe. Men på den tiden Hågensen ble leder var det der også blitt klart nok: Ap-ledelsen ønsket å rive ned grensene fullstendig med alt hva det innebar av totalt svik ovenfor norske arbeidere. Hågensen med sin sleipe, bunnfalskt “folkelige” fremtoning passet som hånd i hanske til jobben med å lede LO-medlemmene på avveie.

  https://www.klassekampen.no/21846/article/item/null/pa-rokkes-fang

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere