“Vi har alltid gjort det slik, og skal gjøre det slik nå også,» sier NHOs Almlid til NRK.

0
“Vi har alltid gjort det slik, og skal gjøre det slik nå også, sier Almlid.” Gravemaskinen får derfor lov til å forsyne seg av smølalirypas siste levested. Foto: Brage Sæther

Av Christina Fjeldavli.

“Vi har alltid gjort det slik, og skal gjøre det slik nå også,» sier NHO-sjef Ole Erik Almlid til NRK. Vi sapienser har alltid forsynt oss grådig av kaka, vi har alltid utryddet andre arter, og skal gjøre det slik nå også. Vi har alltid latt de sterke overkjøre de svake, og skal gjøre det slik nå også. Makteliten har alltid brukt propaganda for å holde befolkningen i sjakk, og skal gjøre det slik nå også.

Aldri har vi rasert naturen raskere enn vi gjør i dag, men vi har alltid fråtset når vi har hatt sjansen til det, og derfor skal vi gjøre det nå også. Vi gjør det vi alltid har gjort, men så gjør vi det bare raskere og enda mer brutalt, slik at det snart ikke er noe igjen. Vi har alltid tenkt at naturressursene er ubegrensede, og derfor skal vi tenke slik nå også.

“Vi har alltid gjort det slik, og skal gjøre det slik nå også,» sier Almlid til NRK. “Men hvorfor skal det da kalles et grønt skifte?” unnlater NRK å spørre.


Denne replikken ble publisert på bloggen til Christina Fjeldavli.

Les: Dystopisk skamkampanje fra klimafryktprofitør

Forrige artikkelDystopisk skamkampanje fra klimafryktprofitør
Neste artikkelHva gjør svenske tropper i Afrika?