Syrias hær åpner tre humanitære korridorer i Idlib

0
Syria åpner tre humanitære korridorer i Idlib. Foto: Shutterstock

Den syriske hæren vil åpne tre humanitære korridorer i Idlib, slik at sivile kan komme seg unna kamphandlingene, skriver Southfront. Initiativet kommer etter at Russland og Tyrkia har forhandlet fram en våpenhvileavtale.

Kilde: @Suriyakmaps på Twitter via Southfront

Den syriske hæren har også tidlligere åpnet slike humanitære korridorer, men Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), som er al-Qaidas filial i Idlib, gjør sitt ytterste for å hindre folk i å forlate kampsonen. For dem tjener de sivile som menneskelige skjold.

Intiativene er også mindre effektive fordi HTS får støtte fra Tyrkia og Vesten, inkludert Norge, slik at de kan holde sin administrasjon gående.

Forut for våpenhvile hadde det syriske luftvåpenet angrepet stillingene til HTS i Idlib. Noen dager tidligere ble den saudiarabiske militærkommandanten Abu Yousef Al-Jazrawi, som fungerte som koordinator og rådgiver for HTS i Idlib, blitt drept.

Den syriske offensiven mot terroristene i Idlib fortsetter skritt for skritt, men det er en vanskelig kamp, ikke minst fordi terroristene dekker seg bak de sivile. HTS får også stadig forsyninger av våpen, ammunisjon, utstyr og rekrutter slik at de kan gjennomføre mot den syriske hæren, slik det ble gjort 10. januar 2020 da 200 terrorister gikk til angrep på syriske regjeringsstyrker. Angrepet ble slått tilbake, men det er typisk for situasjonen.

Det er lite trolig at våpenhvilen blir særlig langvarig. Basert på tidlligere erfaringer er det grunn til å tro at HTS ikke vil respektere den, og da er det bare et tidsspørsmål før den syriske hæren tar opp igjen kampene.

Hvis du ønsker å bidra med en stor eller liten gave kan du betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050

Fra utlandet: IBAN-nummer: NO5590013089050

SWIFT/BIC for SpareBank 1 Oslo Akershus: LABANOKK

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.