Støre vil (angivelig) gjøre Ap til fredsparti

5
Slik så den libyske byen Sirte ut etter at Norge hadde bombet landet etter ordre fra Stoltenberg og Støre.

Krig er fred! Uvitenhet er styrke!

Ap-leder Jonas Gahr Støre varsler at fredspolitikk blir en hovedstolpe i det nye partiprogrammet. Dette skriver NTB. Meldinga er gjengitt hos ABC Nyheter. Mannen som sammen med Jens Stoltenberg bærer hovedansvaret på norsk side for at Libya ble bombet i stykker og sluttet å fungere som stat, vil velgerne oss til å tro at han er blitt en fredsengel.

«En aktiv politikk for at Norge er et land i fred.» Det er ordene Støre bruker om initiativet. Men også NTB ser den utilsiktede ironien i disse uttalelsene, for byrået kommenterer dette slik:

«Når det gjelder de store linjene, varsler Ap-sjefen stabilitet.

Det betyr at Nato-alliansen ligger fast. Støre vil heller ikke kaste ut de amerikanske soldatene som øver og trener i Norge, og han ønsker å videreføre det militære nærværet i land som Afghanistan, Irak og Jordan.

Samtidig skal Norge fortsette å øke forsvarsbudsjettene oppover mot 2 prosent av brutto nasjonalprodukt (BNP), i tråd med Natos mål.

Med andre ord: Norge skal fortsette å ruste opp.

– Vi kommer til å måtte se at vi bruker mer av fellesskapets ressurser på forsvar i årene som kommer, på grunn av den internasjonale situasjonen vi har, sier Støre.

– Vi må betale for det forsvaret som er nødvendig i den tida vi lever i.»

Vi skal øke militærutgiftene med mangfoldige milliarder kroner, vi skal være en del av NATOs krigsmaskineri og vi skal ha USAs tropper på norsk jord. Alt blir ved det gamle – bortsett fra at det skal kalles aktiv fredspolitikk.

Les: Karrieren til Jonas Gahr Støre er kvintessensen av elitedannelse

Hvem vedtok bombinga av Libya i 2011?

Og hva mener Støre om dette?

Frankrike vil ha Norge til å slåss for seg i Afrika

Hvis du vil støtte vår uavhengige og kritiske journalistikk, kan du sende oss et bidrag på Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for olavboye olavboye says:

  Arbeiderpartiet er et krig-parti og det er ikke mulig for partiet å bli et fredsparti før en tar et oppgjør med terrororganisasjonen North Atlantic Terror Organisation - NATO og dermed CIA og USA imperialiske utenrikspolitikk. Alle som følger med på Steigan.no vet hva som skjer og hva Norge er med på. Når Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre tar sin straff i den Internasjonale krigsforbryterdomstolen i Haag og sitter trygt forvart for resten av livet, kan partiet kanskje bli tatt alvorlig i sin politiske omlegging. Vi skal ikke la oss lure av Jonas Gahr Støre og hans mislykkede forsøk på å renvaske seg sjøl.

 2. Avatar for Appi Appi says:

  Å nei, ikke mer AP fred!

 3. Det siste utspillet til Støre er faktisk en variant av Trump-retorikk for mer krig og en større rolle i Natos planlagte kriger på verdensnivå: Iran-Kina og Russland.
  Edru folk har få problemer med å forstå innholdet av Støres imperialistiske tenkning.
  Men vi har et annet stort problem: at for mange år siden ble et AP styrt av natoJens og Støre innrullert som en komponent i “venstresida”. Og i årevis er det slik at Klassekampen har bygget opp Støre som en ledende skikkelse innen den norske “venstresida”. Redaktør Braanen har sogar rett og slett dyrket Støre som et slags norsk fyrtårn - i årevis.
  Som jeg skrev et annet sted i går: Støre er faktisk en av Norges farligste politikere fordi han er en mester i dobbelt-tale og bedragersk retorikk.
  Jeg ønsker meg at noen unge studerer Støres taler på fransk og engelsk som ligger på UDs arkiv og lager et hefte om dette. Å få vist fram Støres sanne ansikt er en hastesak før Klassekampen igjen starter opp med “fredsbyggeren” Støre.

 4. Den internasjonale situasjonen vi har, er på grunn at den privateide amerikanske krigsvåpen-industrien må ha evigvarende kriger og høye militære spenninger verden over for å ha fulle ordrebøker, siden de også er eiet av kapitalforvaltningsselskaper som vi ha vekst. Og eierne bruker krigsmaskinen for sine geopolitiske mål om eierskap av alle lands naturressurser og infrastruktur.

  Det militær-industrielle komplekset som krigsvåpen-industrien og næringslivet danner styrer uformelt USA, og Det Hvite Hus skal sammen med vestlig presse med samme eiere som våpenindustrien, overbevise den vestlige befolkningen at de astronomiske beløpene som tømmes i eiernes lommer via et ikke-transparent forsvars(angreps)budsjett er nødvendig, ved å konstruere fiendebilder av Russland og Kina.

  Når Støre sier at vi må bruke mer av fellesskapets ressurser på forsvar, så betyr det at Norge skal kjøpe mer krigsvåpen av USA, det sier han på vegne av Stoltenberg, salgssekretær for den amerikanske krigsvåpen-industrien.

  Forsvar mot hvem? Det eneste angrep som kommer fra vår nabo i øst, er i tilfelle gjengjeldelsesangrep mot amerikanske baser i Norge, som inngår i et angrep på Russland som USA/NATO har provosert frem.

  AP et fredsparti, den var god når Norge deltar i alle kriger USA/NATO starter, og når AP ved å tillate amerikanske militærbaser her med forhåndslagring av enorme mengder materiell, gjør Norge til et mål i en storkrig. Og når AP ukritisk støtter USAs krigsretorikk, aggresjon og sanksjonene mot Russland.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere