Søreide: Hvilken del av «dra hjem» er det du ikke forstår?

0
Disse folkene har ansvar for å få de norske soldatene hjem fra Irak. NÅ! Foto: Shutterstock

Iraks statsminister Adel Abdul-Mahdi ber USA komme opp med en plan for hvordan de amerikanske styrkene skal trekkes ut av landet. Dette skriver Nettavisen. Avisa fortsetter:

«Abdul-Mahdi understreker at Irak mener alvor med sitt krav om amerikansk tilbaketrekning og vil ha fortgang i planleggingen av dette.

Torsdag kveld hadde han en telefonsamtale med USAs utenriksminister Mike Pompeo, der han ba USA om å sende en delegasjon til Bagdad for å utforme «en mekanisme» for tilbaketrekning, heter det i en kunngjøring fra Abdul-Mahdis kontor.»

Enhver som har fulgt behandlinga av dette i Iraks parlament, har visst i flere dager at landets lovgivende forsamling har vedtatt enstemmig at utenlandske styrker har å trekke seg ut av Irak. Dette gjelder også de 70 norske soldatene som står i landet. Den invitasjonen som de har bygd sin tilstedeværelse på, gjelder ikke lenger.

Men Norge har en regjeringssjef, utenriksminister og forsvarsminister som har litt tungt for det. De skjønner ikke helt hva uttrykket «dra hjem» betyr. De må ha det inn med skjeer. Nå som USA har fått brev som forklarer at å trekke seg ut betyr å trekke seg ut, er det kanskje på tide at Solberg, Søreide og Bakke-Jensen våkner også. Vi henvender oss til utenriksministeren, siden Solberg antakelig er altfor opptatt av å få tak i noe hurtigmat:

Hvilken del av «dra hjem» er det dere ikke forstår, Søreide?

Fra nå er de norske soldatene i Irak ulovlig i landet

En tidligere offiser har henvendt seg til steigan.no for å kommentere denne situasjonen. Han er rystet over hva våre politiske ledere kan få seg til å si. Under løfte om anonymitet sier han:

«Slik jeg ser det, med min offisersutdanning, så bortfalt det folkerettslige grunnlaget for tilstedeværelsen i Irak med nasjonalforsamlingens vedtak den 6. januar. Dvs at fra det øyeblikk, så ville jeg som tjenestegjørende offiser være forpliktet til å motsette meg enhver ordre som ikke innebar forberedelser til tilbaketrekning. I motsatt fall, så ville jeg overføre det kriminelle ansvaret for enhver rettsstridig beslutning fra mine overordnede og på meg personlig. Jeg ville kunne stilles personlig for retten for brudd på folkeretten.»

Søreide og Bakke-Jensen forråder de norske soldatene i felt. Det er utilgivelig. De 70 soldatene og deres familier er nå stilt i en umulig situasjon. Soldatene inngikk en kontrakt basert på at oppdraget var forankret i folkeretten. I og med vedtaket i Iraks nasjonalforsamling er oppdraget nå ulovlig og å betrakte som en okkupasjon.

Få soldatene hjem nå, ikke vent til de blir drept eller kastet ut!

Hvis du ønsker å bidra med en stor eller liten gave kan du betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050

Fra utlandet: IBAN-nummer: NO5590013089050

SWIFT/BIC for SpareBank 1 Oslo Akershus: LABANOKK

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.