Sluttkampene om Idlib

4
Den syriske hæren frigjør stadig flere viktige områder i Idlib

Syriana Analysis

Vi har holdt våre lesere løpende oppdatert om den kompliserte krigen som føres mot terroristene i Idlib. Her er en oppdatering fra Syriana Analysis, som også har noen vurderinger av hvordan krigen kan komme til å arte seg i tida som kommer:

På den militære sida tyder den nylige offensiven til den syriske hæren fra sør-vestlige Aleppo og sør-østlige Idlib på at SAAs prioritering er å erobre M5-motorveien, som i utgangspunktet betyr å knytte Syrias industriby Aleppo til Idlib, Hama, Homs og Damaskus. Den syriske hæren frigjorde byen Aleppo, men forstedene er fremdeles okkupert, og viktigst av alt har byen ikke tilgang til Azaz og derfra til Tyrkia, og har ikke tilgang til andre viktige byer.

Selv om Aleppo blir gjenoppbygd i de kommende årene og industrien blir gjenreist, vil ikke industrien og handelsnæringene i Aleppo kunne eksportere varene sine. Men dette kan endre seg i løpet av de kommende månedene fordi den syriske hæren rykker videre fram langs to akser, og som vi ser av kartet, har kampen om den strategiske byen Ma’arat Al-Nu’man, 33 km sør for Idlib, endt i et knusende nederlag for jihadi-terroristene. Den syriske hærens strategi etter Ma’arat Al-Nu’man er å avansere mot Saraqeb, og kanskje vente på at de fremrykkende troppene fra Sør-Aleppo møtes et sted på motorveien M5. Derfra kan SAA rykke fram til Ariha for å skape et fotfeste på motorveien M4 som knytter Aleppo til kystbyene.

Det å frigjøre M4 via aksen til Kabani er veldig vanskelig, derfor kan SAA prøve å erobre M4 fra en annen akse. Hvis denne planen ikke fungerer, er den eneste måten å risikere store ofre og avansere mot Kabani-åser og senere til Jisr Shughour. Men det blir i så fall garantert veldig blodig og kostbart fordi området er fullt av multinasjonale terrorister, hovedsakelig Uyghur- og tsjetsjenske krigere.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Dumt af Putin/Rusland at indgå en alliance med, og sælge S-400 til Tyrkiet - der empirisk siden “borgerkrigens” start i 2011 har støttet og pumpet terrorister ind i Syrien.
    Putin undgår ikke en konfrontation med Tyrkiet, hvis Syrien skal befries fra terrorister.

  2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

    Hvis de gjør som de har gjort ellers, så bestemmer de fortsatt hva luftforsvaret skal treffe. Samme hvem som operer det.

  3. Avatar for tjatta tjatta says:

    Nettopp. Hele det norske forsvaret kan skrus av med et tastetrykk

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere