Sluttkampene om Idlib

0
Den syriske hæren frigjør stadig flere viktige områder i Idlib

Syriana Analysis

Vi har holdt våre lesere løpende oppdatert om den kompliserte krigen som føres mot terroristene i Idlib. Her er en oppdatering fra Syriana Analysis, som også har noen vurderinger av hvordan krigen kan komme til å arte seg i tida som kommer:

På den militære sida tyder den nylige offensiven til den syriske hæren fra sør-vestlige Aleppo og sør-østlige Idlib på at SAAs prioritering er å erobre M5-motorveien, som i utgangspunktet betyr å knytte Syrias industriby Aleppo til Idlib, Hama, Homs og Damaskus. Den syriske hæren frigjorde byen Aleppo, men forstedene er fremdeles okkupert, og viktigst av alt har byen ikke tilgang til Azaz og derfra til Tyrkia, og har ikke tilgang til andre viktige byer.

Selv om Aleppo blir gjenoppbygd i de kommende årene og industrien blir gjenreist, vil ikke industrien og handelsnæringene i Aleppo kunne eksportere varene sine. Men dette kan endre seg i løpet av de kommende månedene fordi den syriske hæren rykker videre fram langs to akser, og som vi ser av kartet, har kampen om den strategiske byen Ma’arat Al-Nu’man, 33 km sør for Idlib, endt i et knusende nederlag for jihadi-terroristene. Den syriske hærens strategi etter Ma’arat Al-Nu’man er å avansere mot Saraqeb, og kanskje vente på at de fremrykkende troppene fra Sør-Aleppo møtes et sted på motorveien M5. Derfra kan SAA rykke fram til Ariha for å skape et fotfeste på motorveien M4 som knytter Aleppo til kystbyene.

Det å frigjøre M4 via aksen til Kabani er veldig vanskelig, derfor kan SAA prøve å erobre M4 fra en annen akse. Hvis denne planen ikke fungerer, er den eneste måten å risikere store ofre og avansere mot Kabani-åser og senere til Jisr Shughour. Men det blir i så fall garantert veldig blodig og kostbart fordi området er fullt av multinasjonale terrorister, hovedsakelig Uyghur- og tsjetsjenske krigere.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.