Mike Pence bruker Holocaust for å mobilisere til kamp mot Iran

0
Visepresident Mike Pence. Shutterstock

USAs visepresident, krigshauken Mike Pence, brukte minnemarkeringa for 75-årsdagen for frigjøringa av Auschwitz til å gå til frontalangrep på Iran.

I talen i Israel sa Pence at verden skulle stå opp mot Iran, og trakk en parallell mellom Den islamske republikken og Nazi-Tyskland, skriver Times of Israel.

Pence talte i Jerusalem under World Holocaust Forum på Yad Vashem, der besøkende dignitærer samlet seg for å minne om nazistenes folkemord på jøder under andre verdenskrig og markerte 75 år siden frigjøringen av Auschwitz.

I likhet med andre globale ledere som snakket, sa Pence “vi må stå sammen” mot den «økende antisemittismen i mange land over hele verden.»

Det går ikke fram av referatene om Pence sa noe om hvem det var som befridde Auschwitz, men vi tror ikke vi tar mye feil om vi antar at Pence ikke nevnte at det var Sovjetunionens Ræde hær.

Les: 75 år sedan Auschwitz befriades

I talen påsto Pence at Iran har som politisk strategi om å «utslette Israel fra kartet.» Nå er vel ikke minnetaler anledningen for å bruke kildehenvisninger, men hadde han forsøkt, ville han ikke ha lykkes. Man kan kritisere Iran for mye, men det er ikke Irans politikk å ville utslette Israel fra kartet. Iran har foreslått at landets framtid bør avgjøres i en folkeavstemning der borgere av alle religioner og uten religion skal stemme – og det er ikke akkurat det samme.

Brukte nazi-kortet

Pence sa i talen at «trusselen fra Iran» er den samme som det som var «trusselen fra Nazi-Tyskland».

Ved siden av at det er en ekstrem og meningsløs påstand, så inviterer den jo til å spørre seg hvordan USA og USAs store konserner så på Nazi-Tyskland fram til nazistene erklærte krig mot USA. Og det er et historiske faktum at mer enn femti av de store korporasjonene i USA hadde investert tungt i nazi-regimet, og blant dem var General Motors, General Electric, Ford, Du Pont, Rockefeller’s Standard Oil and Chase Bank, I.T. & T, IBM, Kodak, Coca Cola. Monopolkapitalistene i USA spilte en stor rolle for å bygge opp Hitler-Tysklands krigsindustri, men det vil man helst feie under teppet i dag. Ved krigsutbruddet i 1939 var det heller ikke gjengs i USA å se på Nazi-Tyskland som en trussel.

Sammenlikninga mellom Iran og Hitler-Tyskland er også meningsløs av en lang rekke andre grunner, men her spiller ikke saklighet noen rolle. Når Pence og Netanyahu bruker nazi-kortet, så er det for å mobilisere til krig mot Iran, og det er grunnen til at man bør ta det bokstavelig talt dødsens alvorlig.

Sionistene i Israel og krigspartiet i USA har ikke gitt opp å føre krig mot Iran. Nylig la USA om sin strategi for regionen med å satse på å dele opp Irak i en sunnistat, en sjiastat og et kurdistan. Dette er en blåkopi av den såkalte Yinon-planen, som opprinnelig var en fantasi fra ekstreme sionister, men som i dag er mainstream i Likud og andre sionistiske partier.

Etter å ha fått marsjordre fra parlamentet og regjeringa i Irak, har USA planer om å skape en USA-kontrollert utbryterstat i landet, et sunni-stan med utgangspunkt i Anbar-provinsen. Det er Middle East Eye som melder om dette.

Les: USA ønsker å bryte i stykker Irak og skape en «sunnistat»

Som andre voldtektsforbrytere tar ikke USA nei for et svar, så etter at de har fått nei til å forlenge den militære tilstedeværelsen i landet og utvide den til en operasjon for å stykke opp landet i biter som er lettere å kontrollere, og som kan fungere bedre for dem i en eventuell krig mot Iran.

Presidentkandidat Tulsi Gabbard har helt rett når hun sier at

War with Iran would make Afghanistan, Iraq wars ‘look like a picnic’.

Og i motsetning til de fleste krigshaukene i USA har hun tjenestegjort i Irak, så hun vet hva hun snakker om.

Talen til Pence ble framført rett før Donald Trump skulle legge fram sin Deal of the Century, som legger opp til å utrydde de siste restene av palestinernes håp om en egen stat.

Det han «tilbyr» palestinerne er en ikke-stat som ikke kontrollerer sitt eget territorium, sitt luftrom, sine grenser og som ikke vil ha rett til å inngå avtaler med andre land. Denne avtalen er naturlligvis «død ved ankomst», men den forteller hvor USA står.


Hvis du vil støtte vår uavhengige og kritiske journalistikk, kan du sende oss et bidrag på Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelTor Obrestad – maratonmannen og forfatteren
Neste artikkelHva er det SINTEF egentlig driver på med?