Kari Jaquesson – Facebook 1 – 0

41
Facebook med usakelig angrep på og sensur mot Kari Jaquesson. Måtte gi tapt.

Vår medarbeider Kari Angelique Jaquesson ble utestengt fra det sosiale mediet Facebook for 30 dager 17. januar 2020. Facebook påstod at hun hadde bedrevet «hatefulle ytringer» og satt inn et innlegg som brøt med deres standarder. Her er kommunikasjonen mellom Kari Jaquesson og Facebook:

Vi offentliggjorde utestengelsen på Facebook-sidene til steigan.no, og i løpet av noen få timer nådde vår lille melding ut til 14.627 folk og hele 4.480 av dem engasjerte seg på en eller annen måte. De fleste fordømte Facebooks sensur. Vi takker leserne for rask og god reaksjon. Det virker opplagt for oss at Jaquesson ble utsatt for angiveri fra noen få personer i Norge. Vi har ingen tro på at initiativet ligger i utlandet eller at det er resultat av en algoritme hos Facebook. Det skulle vært interessant å vite hva slags folk som driver med sånt.

Utestengelsen og påstandene fra Facebook om «hatefulle ytringer» er naturligvis helt uakseptable. Dette handler om grov politisk sensur.

Jaquesson klagde naturligvis, og nå har hun fått «medhold» fra Facebook, som formelt har beklaget det de gjorde:

Klokkeklar seier

Facebook innrømmer nå at Jaquessons innlegg følger deres standarder. Dermed er dette en klokkeklar seier for Kari Jaquesson og et tilsvarende nederlag for Facebook.

Men problemet er, skriver Jaquesson i en epost:

«at selv om de «frikjenner» et innlegg de har brukt som begrunnelse for utestenging er at de opprettholder utestengingen likevel og det er umulig å komme i kontakt. De gjorde det samme forrige gang. 
Så når jeg prøver å poste noe får jeg likevel beskjed om at jeg er blokkert i 30 dager.»

Det er Facebook som bryter det de eventuelt måtte ha av standarder. De formidler illusjonen om at de er en sosial plattform, men de opptrer også som propagandist, sensurinstans, anklager og dommer i en og samme instans. Det er en rolleblanding som plattformen kommer til å svi seg på, sjøl om de akkurat i dag er et av verdens rikeste selskaper – etter børsverdi.

Og lærdommen er likevel, som vi sa for femti år siden, og kan gjenta i dag:

Kamp nytter!


Hvis du vil støtte vår uavhengige og kritiske journalistikk, kan du sende oss et bidrag på

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for ragnarn ragnarn says:

  Jeg har meldt saken inn til Norsk PEN

 2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Jeg synes ikke det er et nederlag for Facebook, om vi ikke aksepterer at de er der for å sensurere. For meg var det en seier for fornuften, og den er også Facebook avhengig av i lengden.

 3. Avatar for Brunders Brunders says:

  Som jeg pleier å si til slik argumentasjon:
  Når du sammenlikner skitten med lorten,
  og finner at skitten er best, da bør du tenke deg om.

 4. Avatar for Trygve Trygve says:

  En gruppe på FB som kaller seg “Vi som irriterer oss over Kari Jaquesson” er nok mest sannsynlig de som står bak. De er 201 medlemmer. Makan til gjeng. En gjeng av misunnelige og hatske mennesker.

 5. Kari Jaquesson har klart det kunststykket å nesten få meg skilt, havnet i krig med venner, slektninger og andre samt at jeg kastet ut flere hundre fra vennelisten min.

  Har hatt noen FB poster der jeg har bedt alle FB venner som ikke støtter Kari om å komme seg til helvete ut av min venneliste, Is sympatisører og feige regimetroll har ingenting på min venneliste å gjøre!

  I ettertid har mange av dem kommer tilbake og bedt om unnskyldning for at de til de grader klarte å la ser lure av regime blekkene, nå er de Steigan lesere og bidrar på nett mm. :slight_smile:

  Kjerringa sa at ja men det med at hun gikk ut å sa at feite folk måtte trene var jo ikke bra, noe som fikk med til å bånntenne på alle plugger og si at hva faen har feite folk med IS og blodtørstige NGOere å gjøre ? Hold deg til sak eller hold kjeft.

  Bruker mye tid på å rase over netter i alt av kommentarfelt og ser jeg noen som sier noe som helst negativt om Kari så får de så hatten passer og vel så det, noe som fører til mye sensur og utestengninger.

  Er mye inne på NGOene sine fora og FB grupper og forteller folk nøyaktig hvor pengene går. Det mangler jo ikke på beviser så mange får jo hakaslepp når de ser at det faktisk er IS og Al Qaeda de har donert penger til for å finansiere massemord på kvinner og barn.

  Fikk Care på døra her og tigget etter penger, vel for å si det sånn som tror jeg Care gir beskjed om å aldri sende folk på min dør igjen å tigge penger.

  Når jeg ser NGOere i media som sier at : VI støtter sanksjoner, men i enkelte tilfeller så kan det kanskje ramme sivile. WTF ???

  Da klikker det for meg. Sanksjoner er nøyaktig det man kalte beleiring i middelalderen der man omringer en by eller slott og lar folket sulte i hel til alle er døde. Det er sånn vannvittig ondskap at det får Holocuast til å se ut som et koselig teeselskap i sammenligning.

  Alle disse hat gruppene på nett som: Vi som hater den og vi som irriterer oss over den osv er alle HEF grupper, en flokk psykopater som fungerer på samme måte for Solberg regimet som Rinnen banden var for Hitler, immunitet mot straffeforfølgelse.
  Den indre kjerne av HEF psykopater har jeg jaktet ned som andre jakter kaniner i over 20 år med mine metoder, de er kanskje ikke så smarte, men de er smarte nok til at de ikke tørr å tråkke meg på føttene for da vet de nøyaktig hva som skjer.

  En venn gikk til injuriesak da han ble hengt ut som nazist av en av dem, det førte til at han ble nektet å legge frem bevis, ble nektet å føre saken sin og fikk beskjed av dommeren at vist han anket så skulle de få han tvangsinnlagt.

  Triste var jo at jeg prøvde å advare, sa til han nøyaktig hva som kom til å skje og nøyaktig det skjedde.

  Vi har ikke rettsvesen i Norge, vi har et regimestyrt rettsvesen der lov og rettigheter ikke betyr noe som helst.

  Helt siden jeg før jeg kunne gå så har alltid ondskap og urettferdighet gjort meg steik forbanna. Når noen ble mobbet på skolen så gikk jeg alltid rett i trynet på dem samme hvor mange de var eller hvor store de var, merkelig nok så har det alltid gått bra for min del.

  Jeg kan kanskje virke som en hissigpropp for de som leser her, men det er jeg langt ifra, har en utrolig lang lunte, hyggelig, hjelpsom, smilende og blid, jeg klarer helt fint å takle at mange ikke gidder å engasjere seg for at andre skal få det bedre, men når samme personer som ikke gidder å engasjere seg istedet angriper de som engasjerer seg så har de krysset en grense som er langt over hva jeg kan akseptere, det får meg så satans forbanna.

  Nei Kari er bare et så fantastisk herlig mennesker med så mye mot og rettferdighet at det ikke finnes makan i Norge.
  Hun minner mest om en blanding av en greske gudinne, en engel og en god dose Jeanne d’Arc.

  Forteller barna mine ofte at vil de seg selv selv i speilet på kveldene uten å spy så bli mest mulig lik Kari J. Og jeg er fantastisk stolt av dem alle som en. :slight_smile:

  Har vurdert mange ganger når jeg ser den vannvittige ondskapen i Syria å pakke kofferten og hjelpe SAA med å bekjempe terroristene, har enda ikke slått tanken fra meg.

  Når noen av de som har verneplikt stikker av for at de er redde for terrorister så får vi som ikke er det hjelpe til.

  Må være mye bedre å dø av en grunn i et kort liv, enn å leve et langt liv uten mening som et feit ekkelt hjernevaske regimetroll som ligger på sofaen og raper og fiser, ser på propaganda og spyr ut dritt mot de som faktisk bryr seg. :slight_smile:

 6. Avatar for talfhild talfhild says:

  Dette er en av konklusjonene man kan trekke etter nav saken som har gått de siste ukene, at Norge har et politisk styrt rettsvesen.

  Må jo nesten være masochist for å fortsatt bruke fb som politisk platform, i hvert fall som opposisjonell, men det fører i det minste til noen stygge eksempler om politsk sensur og undertrykking.

  “If you want a vision of the future, imagine a book stamping on a human face - forever.”

 7. Jeg blir veldig lei meg om du ikke kommenterer mer Mari, du var et friskt pust med med svært gode kommentarer.

  Men du har rett, det blir stadig flere troll her fra NATOs trollfabrikker, det er faktisk flere NATO troll som kriger på nett nå enn på slagmarken, de fleste fra desinfobyrået integrity initiative.

  Trist at så mange velger å ta imot sølvpenger for å angripe folket for penger fra eliten.
  Vi har alle sammen fiende som vi har hatt i 10 000 år, folket og eliten. Vi vil aldri komme noe lenger når folket angriper seg selv for penger på oppdrag fra liten … og det vet eliten mens de ler hele veien til banken.

  Jeg hadde aldri klart å sett meg selv i speilet om jeg gikk til angrep på mitt eget folk for at elite psykopater sa jeg skulle gjøre det.

  Ser det samme i Resett også, kommentarfeltene oversvømmes av integrity initiative som kaster seg over alle som er skeptiske til krig, elite, terror og folkemord.

  Kan du ikke bare være så snill og prøve litt til Mari så skal jeg prøve å passe på deg her inne. :slight_smile: Du er som en Kari J 2. :slight_smile:

  Aldri glem at når de gode gir opp så har de onde vunnet :wink:

 8. Avatar for Alike Alike says:

  Det å kritisere et land som allerede er under sterkt press pga f eks sine håndteringer av ytringsfrihet av sterke økonomiske og partiske krefter, er lite nyttig. Hvorfor er det så mange som ikke forstår dette?

  Altså, når msm lager fake news om ytringsfrihet i Venezuela, og det er et typisk tema som blir brukt i mot de av usa støttede opposisjonen, er det lite nyttig og hensiktsmessig å henge seg med på det om man er hovedsaklig mest bekymret for hva den andre parten er ute etter. Ikke bare blir ytringsfrihet mye verre skulle motparten ta over makten, men de vil garantert gjøre andre saker også som er mye mer alvorlig for hva f eks Steigan eller Kari mener er viktig.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

33 flere kommentarer

Deltakere