Foran strategisk framgang i frigjøringa av Idlib?

0
Den syriske hæren rykker fram. Syrianews

Den syriske hæren og deres allierte fortsetter sin krevende og farlige kamp for å frigjøre Idlib-provinsen fra de farligste, mest nehsynsløse og best bevæpnede terroristene i verden. Vi har rapportert om at dette er en krig der Syrias hær også blir påført smertefulle tap. Krigens karakter gjør at det kjempes med bakkesoldater mot bakkesoldater der terroristene har befestninger, blant annet i tunneler, som er perfeksjonert gjennom mange år med vestlig støtte. Det kjempes også i en situasjon der terroristene gjør sitt ytterste for å bruke sivilbefolkninga som skjold. Dette er i stor grad syriske borgere som hæren ønsker å befri. Den kan derfor ikke gå fram som USA gjorde i Raqqa, der byen ble bombe til en ruinhaug. Men det blir å kjempe fra landsby til landby, med den risikoen det innebærer.

25. januar 2020 meldes det om mulige strategiske framganger for Syrias hær. Det kjempes om nøkkelbyen Ma’arat al-Nu’man som ble tatt av terroristene så tidlig som i 2012, og som har vært på deres hender siden. Den ligger på den strategiske hovedveien M5 som forbinder Aleppo med Hama og Damaskus. Det er det største bysenteret i denne delen av Idlib, og den som kontrollerer denne byen kontrollerer i stor grad en betydelig del av M5 og området rundt. 25. januar sto den syriske hæren 700 meter fra byen, noe som understreker hvor tett på dette er.

Kilde: Southfront

Den syriske hæren har frigjort mange mindre landsbyer på veien mot Ma’arat al-Nu’man.

Samtidig pågår det en intens kamp for å sikre Aleppo by, der det har vært en god del terrorangrep i det siste.

Krigen føres for det mest mot HTS, det vil si al-Qaidas filial i Syria. al-Qaida regnes formelt i Vesten som er farlig terrororganisasjon, men det er ikke mulig å spore noen vestlig sympati eller glede over at denne organisasjonen nedkjempes. Tvert om prøver vestlige land stadig vekk å stoppe den syriske offensiven. Dette kommer naturligvis av at HTS i hemmelighet er våre allierte. De utrustes og væpnes av «oss» og de er blant de «opprørerne» som Vesten hele tida har støttet for å knuse Syria som stat. Så dette burde ikke overraske noen.

Det som derimot er overraskende og skuffende er at mye av det som en gang var en anti-imperialistisk bevegelse heller ikke viser noen begeistring over at Syria klarer å frigjøre seg fra terroristenes grep.


Hvis du vil støtte den uavhengige og kritiske journalistikken til steigan.no, kan du sende oss et bidrag på

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.