En deprimerende oversikt

0
Skjermdump fra Vindportalens hjemmeside. Foto: Stein Erik Gilje

Av Odd Handegård.

Vedlegget her er ingen hyggelig lesning. Det gir en oversikt over utbyggingen av vindkraft i Norge, også hvordan utenlandske eierinteresser etter hvert har overtatt mer og mer.

Vindportalen

Midt i 2019 var det bygd ut 40 vindkraftprosjekter, mens 21 var under bygging. Også i 2020 er det forventet en viss utbygging – det er nå 23 gitte konsesjoner der bygging ikke er påbegynt, og spørsmålet er hvor mange av disse som blir bygd. Her er oversikten over de 23. Jeg synes det er greit å ha en slik oversikt, uten å måtte grave i NVEs arkiver hver gang jeg skal ha noen enkle opplysninger.

NVEs kart over vindkraftprosjekter i Norge.

Vi kjenner jo etter hvert en del av de enkeltpersoner som utgjør hæren av norske vindkraftvandaler som innbiller seg at vi kan redde det globale klimaet ved å rasere norsk natur med ulønnsom vindkraft (som skal gjøres «lønnsom» ved at norske husstander skal betale dobbelt strømpris). Vi kjenner etter hvert en del av staben i TrønderEnergi, Fred. Olsen Renewables, diverse direktører i Statnett. Statkraft og NVE pluss bror til Siv Jensen og mange flere med millioninntekter de færreste kan drømme om. Her er staben i et par velkjente firma som har bidradd med raseringen, men der vandalene har fått drive sin rasering mer i fred og ro.

Norsk VindEnergi er det ene og Zephyr AS det andre.

Les mer om vindkraft på steigan.no her.

Hvis du vil støtte vår uavhengige og kritiske journalistikk, kan du sende oss et bidrag på Vipps (så lenge det er mulig): 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.