En deprimerende oversikt

6
Skjermdump fra Vindportalens hjemmeside. Foto: Stein Erik Gilje
Odd Handegård

Av Odd Handegård.

Vedlegget her er ingen hyggelig lesning. Det gir en oversikt over utbyggingen av vindkraft i Norge, også hvordan utenlandske eierinteresser etter hvert har overtatt mer og mer.

Vindportalen

Midt i 2019 var det bygd ut 40 vindkraftprosjekter, mens 21 var under bygging. Også i 2020 er det forventet en viss utbygging – det er nå 23 gitte konsesjoner der bygging ikke er påbegynt, og spørsmålet er hvor mange av disse som blir bygd. Her er oversikten over de 23. Jeg synes det er greit å ha en slik oversikt, uten å måtte grave i NVEs arkiver hver gang jeg skal ha noen enkle opplysninger.

NVEs kart over vindkraftprosjekter i Norge.

Vi kjenner jo etter hvert en del av de enkeltpersoner som utgjør hæren av norske vindkraftvandaler som innbiller seg at vi kan redde det globale klimaet ved å rasere norsk natur med ulønnsom vindkraft (som skal gjøres «lønnsom» ved at norske husstander skal betale dobbelt strømpris). Vi kjenner etter hvert en del av staben i TrønderEnergi, Fred. Olsen Renewables, diverse direktører i Statnett. Statkraft og NVE pluss bror til Siv Jensen og mange flere med millioninntekter de færreste kan drømme om. Her er staben i et par velkjente firma som har bidradd med raseringen, men der vandalene har fått drive sin rasering mer i fred og ro.

Norsk VindEnergi er det ene og Zephyr AS det andre.

Les mer om vindkraft på steigan.no her.

Hvis du vil støtte vår uavhengige og kritiske journalistikk, kan du sende oss et bidrag på Vipps (så lenge det er mulig): 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Rosa Koire sier første minutt at hva hun snakker om er Agenda 21 … ikke Agenda 2030
  Kanalen John Nord har ikke postet noe på 7 mnd. Ble stoppet av youtube for piratkopiering ?

 2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Petimeter. Kan du som er så vis fortelle meg hva slags PROMIS dette er?
  https://www.promis.no/index.php/en/

  De har Skatteetaten, tollvesenet,p politiet og NAV på sin skryteliste. Kan jeg nå være helt sikker på at alle mine data blir lagret i Israel?

 3. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Igjen ser vi hvordan du prøver å gi Isreal skylda for hva som helst

  “Senere ble det stjålet av Israel og utstyrt med en bakdør.”

  Promis ble stjålet av den amerikanske staten fra private entreprenører

  During the 12-year long legal proceedings, Inslaw accused the Department of Justice of conspiring to steal its software, attempting to drive it into [Chapter 7](https://en.wikipedia.org/wiki/Chapter_7,_Title_11,_United_States_Code) liquidation, using the stolen software for covert intelligence operations against foreign governments, and involvement in a murder. These accusations were eventually rejected by the special counsel and the Court of Federal Claims.

 4. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Jeg skrev at det først ble stjålet av det amerikanske justisdepartementet, men du leita deg selvfølgelig fram til der jeg trakk inn Israel.
  Hvis du hadde spandert å lese mine lenker, som du aldri gjør så hadde du kunne spart deg for noen avslørende innlegg. Og Israel er ondskapens hjerte, slik de har vært siden jakob fikk navnet. Det er ikke noe de kan noe for- de er blitt tildelt den rollen. Av sjefen sjøl.

 5. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Nei. Det var ikke det du skrev.

  PROMIS- software ble utviklet i USA av LEAA (Law Enforcement Assistanse Administration), og “beslaglagt” av justisdepartementet.

  Du skriver at det var et statlig organ i USA som utviklet Promis, og at et annet statlig organ overtok styringen (stat er stat).
  Rettsaken om Promis handler om at private entreprenører anklaget den amerikanske stat for tyveri
  (utviklerne oversendte kildekode til staten i den tro at de ville få en salgskontrakt. Da stjal staten hele programmet, og utviklet en bakdør til programmet. Så ble programmet solgt til intetanende statlige kunder … uvitende om at USA hadde en bakdør til alle data som ble lagt inn av brukerne … nærmest en forløper til iPhone)

  "Senere ble det stjålet av Israel og utstyrt med en bakdør.”

  Det var USA som utviklet en bakdør som CIA o.l. kunne bruke for å samle inn informasjon

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere