CIA-agenten som drepte Soleimani skutt ned over Afghanistan

18
Vraket av CIA-flyet i Afghanistan. Skjermdump fra Taliban-video.

Nyheten er så sensasjonell at flere nyhetsmedier har tatt forbehold, men det tyder på at det stemmer: Michael D’Andrea, også kalt “Ayatollah Mike”, kommandant i CIA, som var mannen som utførte drapene på general Soleimani og hans kolleger, er skutt ned og drept i et Taliban-angrep mot det militærflyet han var i. Dette flyet var ikke hva som helst, men skal ha vært CIAs mobile kommandosentral for regionen.

Veterans Today omtaler dette her. Jerusalem Post omtaler det med iranske kilder, men på en måte som viser at avisa betrakter dette som fakta. Russiske etterretningskilder skal ha bekreftet meldingene og det offisielle iranske nyhetsbyrået PressTV skriver at Taliban-styrker hindrer afghanske regjeringsstyrker fra å komme fram til flyvraket.

Flyet var et Bombardier E-11A som tilhørte US Air Force. Det er blitt omtalt som «WiFi in the Sky», fordi det har fungert som en sambandssentral for USAs bakkestyrker.

Hvis disse detaljene stemmer har ikke bare Taliban rettet et hardt slag mot kommandostrukturen i CIA, men de har antakelig også sikret seg en del teknologi som de kan plukke ut av vraket.

Men viktigst er det at hvis det nå er Michael D’Andrea, Soleimanis morder som er drept, så er det neppe et hendelig tilfelle. Taliban har fått den informasjonen de trengte og har skutt Soleimanis morder. Det understreker i så fall det vi har understreket flere ganger: Med drapet på Soleimani er ingen USA- eller alliert kommandant i Midtøsten trygg noe sted. Og det finnes noen millioner militærkyndige folk som kan tenke seg å gjøre oppdraget, og det uten å bli spurt. Donald Trumps dumme og forbryterske drap på de ti militære lederne kan vise seg å bli svært mer kostbare enn Washington hadde drømt om i sine verste mareritt.

Den dummeste, mest kriminelle og farligste handlingen Donald Trump har begått

Hvis du vil støtte vår uavhengige og kritiske journalistikk, kan du sende oss et bidrag på

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Alike Alike says:

  Dette er ikke tilfeldig i det hele tatt. Jeg spekulerer i at dette er utført av Iran med hemmelige våpen. Enten det eller som du indikerer at dette er et samarbeid mellom Iran og noen tilstede i Afghanistan. Iran ble beskyldt for å hjelpe Taliban eller andre av USA tidligere, men har egentlig ikke gjort dette. Da var det falske beskyldninger ment som propaganda for den psykologiske effekten. Men nå som de faktisk gjør det, skal du se hvor mye skade det blir på USA sine styrker og utstyr i dette landet(også).

  Her er mer om dette:
  https://www.veteranstoday.com/2020/01/28/cia-middle-east-chief-soleimani-killer-and-bin-laden-hunter-dead-on-jet-in-afghanistan-tasnim-and-mirror-told-after-vt/

  https://www.youtube.com/watch?v=OLd3EHGdWDM
 2. Avatar for veto veto says:

  Veterans today är inte alltid helt trovärdiga, inte heller iranska media, dessvärre. “Ryska underrättelsekällor” anges utan citat eller någon som helt förankring. Jerusalem post har intresse av att i samtliga lägen öka på spänningen och fientligheten mellan USA och Iran. Än så länge kan man inte ta detta för god fisk.

 3. Det tror jeg også :smiley: Eneste man kan stole 100% på i verden er CIA og alle dyp-statskontrollerte informasjonskanaler som CIA har kontroll over. Det er jo noe CIA har bekreftet selv siden de het Office of Strategic Services :joy:

 4. Avatar for veto veto says:

  Desinformationsspelet är betydligt mer komplicerat och mångdimensionellt än du föreställer dig. Om du tror att msm = falskt, alternativt = sant så blir du lika lurad som de som tror det motsatta. Du blir också ett instrument för att sprida desinformation. För det mesta den enklaste typen av desinformation, den som syftar till diskreditering av opposition, diskreditering av kritik, och diskreditering av alternativ. Typ, “foliehatt på”.

 5. Begge våre store tv-kanaler snakket om Trumps fredsavtale som at den inneholdt en “palestinsk stat”.
  Det er jo det den ikke er. Det er en total likvidering av den palestinske saken.
  Det jeg tenkte når jeg på al-Jazeera så Trumps tale,var at verden har ikke hatt makan til PR-maskin for IS og annet terroristisk islam.
  Det var en rekrutteringstale som bestilt for alle varianter av militant Islam.
  Det er heller ikke sikkert at noen av Gulf-statene som er med på dette vil leve i fred heller.
  Jeg tror datoen 28 januar 2020 vil gå inn i historien som en dag hvor Israel bega seg inn i permanent krig. Helt omvendt av hva offisiell fredsoptimisme nå hevder.
  Og krigen vil ikke bare bli utkjempet i og rundt Gaza/Vestbredden.Den vil få ringvirkninger over den ganske verden. Jødiske Institusjoner har klaget over volden i New York og Frankrike. Hvordan skal det nå bli?
  En forferdelig dag dette.

 6. “Taliban-styrker hindrer afghanske regjeringsstyrker fra å komme fram til flyvraket.”

  Verifisering umulig som da Bin Laden ble begravet i havet, eller om han kanskje ikke ble det.

  “de har antakelig også sikret seg en del teknologi som de kan plukke ut av vraket.”

  Oppjustering av farenivået i krigen mot terror med terrorister og siste skrik i teknisk utstyr, høres ut som at det trengtes et påskudd for å rettferdiggjøre mulig fremtidig eskalering av konflikt i "Holywood narrativ- style ".

  Hvem trente og brukte Taliban fra begynnelsen ?
  "Of course, acknowledging that the Taliban-style ‘militant’ was an ally and his ‘ideology’ was considered an asset, not to be fought but nurtured and supported, is no great revelation. Even Secretary of State Hillary Clinton acknowledged exactly this in an appearance before the House Appropriations Committee in late April, 2009. She stated:

  "Let’s remember here… the people we are fighting today we funded them twenty years ago… and we did it because we were locked in a struggle with the Soviet Union. They invaded Afghanistan… and we did not want to see them control Central Asia and we went to work… and it was President Reagan in partnership with Congress led by Democrats who said you know what it sounds like a pretty good idea… let’s deal with the ISI and the Pakistan military and let’s go recruit these mujahideen. And great, let them come from Saudi Arabia and other countries, importing their Wahhabi brand of Islam so that we can go beat the Soviet Union. And guess what … they (Soviets) retreated … they lost billions of dollars and it led to the collapse of the Soviet Union. So there is a very strong argument which is… it wasn’t a bad investment in terms of Soviet Union but let’s be careful with what we sow… because we will harvest.”
  

  What Clinton neglected to mention, however, and Congress avoided asking, is the full extent and duration of that support, as well as the actual date and circumstances under which the ally was reassessed as an enemy, leaving the impression that the US withdrew after the USSR was defeated in 1989, only to return after the atrocious ‘harvest’ of ‘9/11."

 7. Så så lille venn, dette her jeg brukt hele livet på så jeg kjenne fakta ut og inn, alle de dypstats kontrollerte blekkene og informasjonskanalene sin jobb er å forme deg i sitt bilde så du skal bli lett å kontrollere og jobbe for dypstaten, en fin og flink slave.

  Så klart er ikke alt fake, mye bra om kultur, sosialporno, sport osv. De lyver kun der de trenger å lyve, det vil kun fortelle deg det dem vil du skal vite og ikke noe mer.

  Sånn har det vært siden CIAs operasjon mockingbird på 50 tallet.

  Velkommen til den virkelige verden veto. :slight_smile:

 8. Iran er herved uoffisielt en stormakt i stand til å forsvare hele regionen mot hvem som helst i verden. Uoffisielt for det er ikke offentlig kjent enda, men alle ledere i verden og spesielt øverst i det militære komplekset kan se tegninga.

  Ta det litt rolig nå inntil man finner ut mer. På ett eller annet tidspunkt kommer amerikanerne til å få tilgang til vraket, sikkert ribbet for endel utstyr som Taliban kan selge til f.eks Russland. Ta en titt på kart over Afghanistan:

  Iran er på størrelse med Alaska, mens Afghanistan er akkurat dobbelt så stort som Norge. Flyet styrtet ca. 150 km sørvest for Kabul som ligger ganske langt nordøst i landet. Selv om det teoretisk skulle ha flydd noen minutter etter å ha blitt truffet vil det fortsatt være minst 400 km til nærmeste punkt ved den iranske grensa. Iran har flere ulike rakettluftvernsystemer, hvor det mest avanserte er det russiske S-300. Det har en rekkevidde på maks 250 km avhengig av målets høyde. Mao., selv om iranerne plasserte et slikt system optimalt langs grensa ville det ikke være fysisk mulig å skyte det ned.

  En annen ting er vrakets tilstand. Det har helt klart ikke vært i fritt fall, til det er det altfor helt. Man har prøvd en nødlanding. Dette samsvarer dårlig med å ha blitt truffet av en luftvernrakett. Husk det svære Boeing 777 som ble truffet over Ukraina f.eks. Hvis det ikke ligger tekniske årsaker bak styrten tror jeg det mest sannsynlige er sabotasje av noe slag. Kanskje har Taliban eller Iran agenter på basen hvor flyet har vært stasjonert. De kan ha klart å smugle tidsinnstilt sprengstoff ombord f.eks. Foreløpig blir alt spekulasjoner.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

10 flere kommentarer

Deltakere