CIA-agenten som drepte Soleimani skutt ned over Afghanistan

0
Vraket av CIA-flyet i Afghanistan. Skjermdump fra Taliban-video.

Nyheten er så sensasjonell at flere nyhetsmedier har tatt forbehold, men det tyder på at det stemmer: Michael D’Andrea, også kalt “Ayatollah Mike”, kommandant i CIA, som var mannen som utførte drapene på general Soleimani og hans kolleger, er skutt ned og drept i et Taliban-angrep mot det militærflyet han var i. Dette flyet var ikke hva som helst, men skal ha vært CIAs mobile kommandosentral for regionen.

Veterans Today omtaler dette her. Jerusalem Post omtaler det med iranske kilder, men på en måte som viser at avisa betrakter dette som fakta. Russiske etterretningskilder skal ha bekreftet meldingene og det offisielle iranske nyhetsbyrået PressTV skriver at Taliban-styrker hindrer afghanske regjeringsstyrker fra å komme fram til flyvraket.

Flyet var et Bombardier E-11A som tilhørte US Air Force. Det er blitt omtalt som «WiFi in the Sky», fordi det har fungert som en sambandssentral for USAs bakkestyrker.

Hvis disse detaljene stemmer har ikke bare Taliban rettet et hardt slag mot kommandostrukturen i CIA, men de har antakelig også sikret seg en del teknologi som de kan plukke ut av vraket.

Men viktigst er det at hvis det nå er Michael D’Andrea, Soleimanis morder som er drept, så er det neppe et hendelig tilfelle. Taliban har fått den informasjonen de trengte og har skutt Soleimanis morder. Det understreker i så fall det vi har understreket flere ganger: Med drapet på Soleimani er ingen USA- eller alliert kommandant i Midtøsten trygg noe sted. Og det finnes noen millioner militærkyndige folk som kan tenke seg å gjøre oppdraget, og det uten å bli spurt. Donald Trumps dumme og forbryterske drap på de ti militære lederne kan vise seg å bli svært mer kostbare enn Washington hadde drømt om i sine verste mareritt.

Den dummeste, mest kriminelle og farligste handlingen Donald Trump har begått

Hvis du vil støtte vår uavhengige og kritiske journalistikk, kan du sende oss et bidrag på

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelSyrias hær frigjør viktig del av strategisk hovedvei
Neste artikkelLeninprisen til Kajsa Ekis Ekman
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).