Trump ba Nancy Pelosi gå til riksrettssak – i 2008

0
Donald Trump i samtale med CNNs Wolf Blitzer i 2008. Skjermdump fra Twitter.

Nancy Pelosi burde reise riksrettssak mot løgnene George W. Bush brukte for den forferdelige Irak-krigen, sa Donald Trump i 2008. Dette skriver ABC Nyheter og fortsetter:

Idet Representantenes hus vedtok å reise riksrettssak mot president Donald Trump, publiserte CNN-journalisten Wolf Blitzer på Twitter onsdag et oppsiktsvekkende videoklipp fra 2008.

Der er det den da private milliardæren Trump som krever riksrettssak.

Klippet viser en yngre Donald Trump som mente at Nancy Pelosi burde reise riksrettssak mot George W. Bush for krigen han gikk til i Irak, basert på løgner.

– Jeg har møtt Nancy Pelosi. Hun er en imponerende person og jeg liker henne veldig. Men jeg ble overrasket over at hun ikke gjorde mer når det gjelder Bush, å gå etter Bush, sier Trump til Wolf Blitzer den gangen.

– Det så ut som hun virkelig skulle gå til riksrettssak mot Bush og få ham ut av presidentstolen, noe jeg personlig mener ville vært vidunderlig. For krigen. Han løy! Han fikk oss inn i krigen ved hjelp av løgner, sa Trump.

Blitzer er såkalt nyhetsanker i CNN:

Trump sa altså den gangen at George W. Bush fikk USA inn i krigen basert på løgner, noe han jo hadde helt rett i. Han har også sagt dette i nyere tid som president:

Trump innrømmer at USA har drept millioner i kriger basert på løgner

Republikaneren Trump ba altså demokraten Pelosi om å reise riksrettssak mot republikaneren Bush, men det ville hun altså ikke. Dokumentene om Afghanistan-krigen, som nylig ble avslørt, viser at denne krigen var basert på løgner, og at USAs regjeringer har løyet om den hele tida siden den startet. Men får det noen oppmerksomhet i USA?

Nancy Pelosi vil ikke sende vedtaket om riksrett til Senatet

Som ventet ble forslaget om å stille president Donald Trump for riksrett vedtatt i Representantenes hus der Demokratene er i flertall. Det skjedde nesten fullstendig etter partilinjene. Demokraten Tulsi Gabbard fulgte ikke sitt eget parti, men bare stemte «tilstedværende» under avstemninga.

Men speakeren i representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi, nøler med å sende vedtaket til Senatet, skriver blant annet Wall Street Journal.

Den som ønsker Nancy Pelosis versjon kan jo prøve å få noe ut av det hun sa på pressekonferansen om vedtaket om riksrett og hva som skal skje i Senatet.

Jusprofessor Noah Feldman fra Harvard, som avla vitnemål i Huset tidligere i desember, skriver i en kronikk i Bloomberg at dersom vedtaket ikke blir sendt til Senatet, så betyr det at presidenten ikke er stilt for riksrett.

Ifølge Feldman krever grunnloven at et vedtak om riksrett ikke er gyldig som det før det er oversendt Senatet og lagt fram der.

Pelosi vet naturligvis, slik enhver som kan telle vet, at forslaget om å stille Trump for riksrett ikke vil bli vedtatt i Senatet, for ikke bare vil republikanerne, som har klart flertall, stemme massivt imot, men det krever to tredels flertall for å få det vedtatt.

Det betyr igjen at dersom vedtaket blir sendt til Senatet, vil flertallet der stemme imot, og dermed frikjenne Trump. Hva nå Demokratene vil ha oppnådd med det.

Dette viser igjen, slik vi allerede har pekt på, at:

Vedtaket om riksrett mot Trump er et dødfødt prosjekt

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Mitt-innlegg-7-1024x1024.png
Forrige artikkelNorsk krigføring i Afghanistan er basert på løgn
Neste artikkelDen syriske hærens offensiv mot terroristene i Idlib er i gang