Trump ba Nancy Pelosi gå til riksrettssak – i 2008

22
Donald Trump i samtale med CNNs Wolf Blitzer i 2008. Skjermdump fra Twitter.

Nancy Pelosi burde reise riksrettssak mot løgnene George W. Bush brukte for den forferdelige Irak-krigen, sa Donald Trump i 2008. Dette skriver ABC Nyheter og fortsetter:

Idet Representantenes hus vedtok å reise riksrettssak mot president Donald Trump, publiserte CNN-journalisten Wolf Blitzer på Twitter onsdag et oppsiktsvekkende videoklipp fra 2008.

Der er det den da private milliardæren Trump som krever riksrettssak.

Klippet viser en yngre Donald Trump som mente at Nancy Pelosi burde reise riksrettssak mot George W. Bush for krigen han gikk til i Irak, basert på løgner.

– Jeg har møtt Nancy Pelosi. Hun er en imponerende person og jeg liker henne veldig. Men jeg ble overrasket over at hun ikke gjorde mer når det gjelder Bush, å gå etter Bush, sier Trump til Wolf Blitzer den gangen.

– Det så ut som hun virkelig skulle gå til riksrettssak mot Bush og få ham ut av presidentstolen, noe jeg personlig mener ville vært vidunderlig. For krigen. Han løy! Han fikk oss inn i krigen ved hjelp av løgner, sa Trump.

Blitzer er såkalt nyhetsanker i CNN:

Trump sa altså den gangen at George W. Bush fikk USA inn i krigen basert på løgner, noe han jo hadde helt rett i. Han har også sagt dette i nyere tid som president:

Trump innrømmer at USA har drept millioner i kriger basert på løgner

Republikaneren Trump ba altså demokraten Pelosi om å reise riksrettssak mot republikaneren Bush, men det ville hun altså ikke. Dokumentene om Afghanistan-krigen, som nylig ble avslørt, viser at denne krigen var basert på løgner, og at USAs regjeringer har løyet om den hele tida siden den startet. Men får det noen oppmerksomhet i USA?

Nancy Pelosi vil ikke sende vedtaket om riksrett til Senatet

Som ventet ble forslaget om å stille president Donald Trump for riksrett vedtatt i Representantenes hus der Demokratene er i flertall. Det skjedde nesten fullstendig etter partilinjene. Demokraten Tulsi Gabbard fulgte ikke sitt eget parti, men bare stemte «tilstedværende» under avstemninga.

Men speakeren i representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi, nøler med å sende vedtaket til Senatet, skriver blant annet Wall Street Journal.

Den som ønsker Nancy Pelosis versjon kan jo prøve å få noe ut av det hun sa på pressekonferansen om vedtaket om riksrett og hva som skal skje i Senatet.

Jusprofessor Noah Feldman fra Harvard, som avla vitnemål i Huset tidligere i desember, skriver i en kronikk i Bloomberg at dersom vedtaket ikke blir sendt til Senatet, så betyr det at presidenten ikke er stilt for riksrett.

Ifølge Feldman krever grunnloven at et vedtak om riksrett ikke er gyldig som det før det er oversendt Senatet og lagt fram der.

Pelosi vet naturligvis, slik enhver som kan telle vet, at forslaget om å stille Trump for riksrett ikke vil bli vedtatt i Senatet, for ikke bare vil republikanerne, som har klart flertall, stemme massivt imot, men det krever to tredels flertall for å få det vedtatt.

Det betyr igjen at dersom vedtaket blir sendt til Senatet, vil flertallet der stemme imot, og dermed frikjenne Trump. Hva nå Demokratene vil ha oppnådd med det.

Dette viser igjen, slik vi allerede har pekt på, at:

Vedtaket om riksrett mot Trump er et dødfødt prosjekt

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Mitt-innlegg-7-1024x1024.png
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Pelosi er så dopa, at hun ikke kan snakke lenger. Hun snøvler.

 2. Avatar for kjell108 kjell108 says:


  -Man kan ikke starte etterforskning av en politisk konkurrent
  Adam Schiff

  Etter at Trump ble president: Nå har FBI og CIA vært på ryggen av Trump i 3 år. FISA retten = spionere på Trump, for å finne skitt
  Joe Biden fortalte Ukraina at hvis de ikke stoppet etterforskning av Boriska ville det bli verst for dem

  Prinsippene blir hva? Bare tull alt sammen

 3. Demokratene og Nancy Pelosis hykleri blir ikke mindre med tanke på at de som prøver å ta Trump nå protesterte kraftig da Bill Clinton holdt på å bli stilt for riksrett for sine skandaler under sitt presidentvelde på 90-tallet.

  Senere godkjente Pelosi Bush-administrasjonens torturprogram i Irak-krigen og HIllary kritiserte Bush for å ikke være hardhendt nok. Klisjëen “ulv i fåreklær” gjelder her tenker jeg

 4. To fraksjoner av aggressiv imperialisme i toppen av USA fører krig mot hverandre om vilken linje framover for krigføring mot Iran,Kina og Russland.
  Media overøser oss med detaljert info om denne insidekrigen,men det er ett aspekt ved de to kamphanene i amerikansk politikk som helt bevisst utsjaltes.
  Det finnes ikke analyser av at de to stridende begge lever i organisk økonomisk-politisk samliv med global zionisme.
  Men den globale zionismen seirer på alle fronter om dagen og jeg gjør oppmerksom på det da dette er forbudt territorium.
  Det begynte med at den franske nasjonalforsamlingen vedtok at kritikk av Israel var ensbetydende med anti-semittisme.
  Så fulgte Trump etter og laget nye lover for ytringsfrihet på universitetene: kritikk av Israel og Jødedom forbudt og tror du sannelig ikke at Boris i England vedtok identiske lover.
  Det dette betyr er at vi får samme vedtak i Norge i 2020.
  Hizballahs virksomhet i Tyskland er også forbudt nå.
  I Aftenposten 11 desember 2019 kom det opp en regjeringsmelding under overskriften “Rasisme er fortsatt et problem”. Her ble det ramset opp alle tiltak som regjeringen skal igangsette mot “hatkriminalitet” og “diskriminering”. Det er ikke småtteri.
  Men jeg har gjennom hele 2019 på ymse blogger varslet om at dette ville komme til Norge fordi det bare er blåkopier av EU-politikk. Alle media i Europa har meldt dette,men faktisk er det slik at de færreste i Norge interesserer seg for dette. Det er noe så norsk ved dette. En skal ha vindmøllene på naboknausene før en våkner.
  Israel er jo i sine forberedelser til kommende storkriger helt euforisk over at det i sentrale vestlige stater er forbudt å kritisere både Israel,Zionisme og Jødedom.
  Det andre de driver med er å sende eksperter innen mange sektorer til ymse latin-amerikanske stater som de nå betrakter som sine satelittstater.
  Alt tyder på at den globale Zionismen melder seg på som en seriøs rival i verdens geopolitiske førstedivisjon,med støtte fra Frankrike,USA og England. Naturligvis også fra Norge etter den søte juletid.
  Dette blir ingen spøk.

 5. Vedtatt av zionister hvis lojale følgere og sympatisører klager over “politisk korrekthet”…

 6. https://www.youtube.com/watch?v=Gi-heYiT1DE

  According to human rights organizations, between 1,385 and 1,419 Palestinians were killed during Cast Lead, a majority of them civilians, including at least 308 minors under the age of 18. More than 5000 more were wounded. Thirteen Israelis were also killed, including 3 civilians.
  ( Fra 6.30 i filmen )
  "After the cast lead attack ,on the palestinians, Netanjahu said to every Israeli ambassador, 158 people in prominent positions in every country : You must recruit a thousand students and activists to counter all the critisisms of Israel that you find on Internet and in newspapers, and anything like that.

  https://www.youtube.com/watch?v=HxkU7sGj1ZQ
 7. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Ortodoks rabbi sier
  -Sionistene er anti-semittiske
  Det er helt rett.
  Macron er anti-semittene.
  Det prøver de å skjule
  Her på steigan.no kan vi observere at den største anti-semitten er Adam Green -> sionistisk jøde selv

  Logikken er at det å eksponere de anti-semittiske sionistene som Macron / Rothschild / Hillary nå skal regnes som et angrep på jødedom - hva sionistene overhodet ikke representerer. Macron / Rothschild / Hillary er Satanister

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

14 flere kommentarer

Deltakere