Suksess med direktevideo på steigan.no

0

I løpet av jula 2019 har vi forsøkt oss med tre direktesendinger av video på steigan.no. Kari Jaquesson har intervjuet sjefredaktør Pål Steigan på direkten om henholdsvis milliardærenes New Green Deal, krigen mot kontanter og Solbergregimets kampanje for plass i FNs sikkerhetsråd.

Til sammen har disse tre sendingene hatt over 50.000 visninger, og seertallene fortsetter å stige.

Dette er ekstremt enkle produksjoner. Ingen kostnader til noe som helst. To personer som snakker sammen om aktuelle emner, faktabasert kritikk av viktige sider ved samfunnsutviklinga, og lesere og seere følger med.

Denne grafen fra Facebook viser at seerne likte det de fikk servert. De to toppene fra de første to sendingene ble kraftig overgått av den siste. Før den denne offensiven hadde steigan.no ca. 7.200 følgere på Facebook. I løpet av en dag eller to passerer vi 7.500.

Dette har også ført til at vi til en viss grad har brutt gjennom den muren Facebook det siste året har bygd rundt steigan.no. Dette kan vi se av statistikkene.

Sendingene kan naturligvis forbedres og vi skal lære av erfaringene, men det er ingen tvil om at dette er noe vi skal fortsette med. Takk til alle som deltok under sending og som har sett på etterpå. Og velkommen til alle som ennå ikke har fått det med seg.

Det som nå trengs er at denne økte interessen også slår ut i flere abonnenter – og ikke minst betalende abonnenter.

Gjennomsnittlig betaler våre støttespillere rundt 200 kroner i måneden. Hvis 500 nye kunne gjøre det samme i 2020, vil vi øke inntektene med 1,2 millioner.
Dette vil vi i så fall bruke til å levere enda mer kritisk og uavhengig journalistikk til lesere og seere. For den enkelte er dette ikke mye penger. For oss vil det være et enormt framskritt, som også våre støttespillere vil få direkte glede av. Og det vil merkes i opinionen, det vet vi.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
Forrige artikkelTerroristene i Syria har etterlatt seg enorme mengder NATO-våpen
Neste artikkelNy episode i serien »miksing og triksing på toppen av EU-apparatet»?