Ny episode i serien »miksing og triksing på toppen av EU-apparatet»?

0
Ursula von der Leyen. Foto: Shutterstock

Av Daniel Ducrocq.

Steigan.no har tidligere skrevet om avsløringer som har rammet toppen av EU-apparatet. 

18. oktober kunne man lese om EU-parlamentsmedlem Sylvie Goulard som mottok 13.000 euro i måneden fra den amerikanske tankesmien Berggruen, og om påtroppende EU kommissær for utenrikssaker Josep Borell som i fjor ble dømt av en spansk domstol for innsidehandel med en rekke selskaper.

25. oktober kunne man lese om avtroppende EU kommisjonsleder Jean Claude Junker. I hans tid som tidligere finansminister i skatteparadiset Luxemburg hadde 300 internasjonale selskap inngått hemmelige avtaler.  

Vil serien »Miksing og triksing på toppen av EU apparatet» snart få en ny episode?

Mye tyder på det ifølge en rekke media. Og denne gangen med selveste påtroppende EU kommisjonsleder Ursula von der Leyen i hovedrollen.

Etter at hun forlot forsvarsministerstillingen i august, ble det opprettet en parlamentarisk kommisjon for å granske hvorfor hennes departement hadde brukt overraskende mye penger på innkjøp av konsulenttjenester. Granskningskommisjonen ønsket blant annet å se nærmere på informasjon lagret i Von der Leyens telefon.  Granskningen ga ingen resultat siden all informasjon var blitt slettet.

20 desember leverte Tobias Lindner som er forsvarspolitisk talsmann for Die Grünen i Bundestag, en anmeldelse av Von der Leyen for brudd på straffelovens § 274. Paragrafen åpner for straffeforfølgelse av personer som sletter eller gjør ubrukbar informasjon som kan brukes som bevis i etterforskning av en sak.

I skrivende stund er ikke den påtroppende EU kommisjonslederen erklært skyldig for lovbrudd. Det er allikevel verdt å følge utviklingen i saken.

Daniel Ducrocq     

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
Forrige artikkelSuksess med direktevideo på steigan.no
Neste artikkelAfghanistan: Eksplosjon i heroinproduksjon, enorme og voksende utgifter, gradvis mindre kontroll.