Ny episode i serien »miksing og triksing på toppen av EU-apparatet»?

1
Ursula von der Leyen. Foto: Shutterstock

Av Daniel Ducrocq.

Steigan.no har tidligere skrevet om avsløringer som har rammet toppen av EU-apparatet. 

18. oktober kunne man lese om EU-parlamentsmedlem Sylvie Goulard som mottok 13.000 euro i måneden fra den amerikanske tankesmien Berggruen, og om påtroppende EU kommissær for utenrikssaker Josep Borell som i fjor ble dømt av en spansk domstol for innsidehandel med en rekke selskaper.

25. oktober kunne man lese om avtroppende EU kommisjonsleder Jean Claude Junker. I hans tid som tidligere finansminister i skatteparadiset Luxemburg hadde 300 internasjonale selskap inngått hemmelige avtaler.  

Vil serien »Miksing og triksing på toppen av EU apparatet» snart få en ny episode?

Mye tyder på det ifølge en rekke media. Og denne gangen med selveste påtroppende EU kommisjonsleder Ursula von der Leyen i hovedrollen.

Etter at hun forlot forsvarsministerstillingen i august, ble det opprettet en parlamentarisk kommisjon for å granske hvorfor hennes departement hadde brukt overraskende mye penger på innkjøp av konsulenttjenester. Granskningskommisjonen ønsket blant annet å se nærmere på informasjon lagret i Von der Leyens telefon.  Granskningen ga ingen resultat siden all informasjon var blitt slettet.

20 desember leverte Tobias Lindner som er forsvarspolitisk talsmann for Die Grünen i Bundestag, en anmeldelse av Von der Leyen for brudd på straffelovens § 274. Paragrafen åpner for straffeforfølgelse av personer som sletter eller gjør ubrukbar informasjon som kan brukes som bevis i etterforskning av en sak.

I skrivende stund er ikke den påtroppende EU kommisjonslederen erklært skyldig for lovbrudd. Det er allikevel verdt å følge utviklingen i saken.

Daniel Ducrocq     

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for kjell108 kjell108 says:

    Nancy Pelosi har også en sønn, liksom Joe Biden. Sønnen har også vært i Ukraine (for å gjøre seg feit?).

    DEM gikk inn i panikk-modus da Ukraina startet etterforskning av Boriska, et selskap Hunter Biden deltok i. Det var snakk om å atom-bombe Ukraina eller noe slikt … hvis ikke etterforskning ble stoppet.

    Nancy Pelosi er NRKs / Dagbladets /VGs mann. Hvis sønnen er korrupt blir NRK / Dagbladet / VG også korrupt.

    Joe Biden skrøt på intervju at han gav Ukrainas statsleder klar beskjed om at dersom ikke etterforskning av Boriska ble stoppet ville han sørge for at utbetaling av et lån til Ukraina på $1000 million ville bli stanset. Aktor for saken ble da umiddelbart sagt opp. Joe Biden er den norske kandidaten i USA

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere