Frankrike: – Vi streiker mot Macron og hans verden

0
Fra demonstrasjonene mot pensjonsreformen i Paris 5. desember 2019. Foto: CGT

Generalstreiken i Frankrike 5. desember 2019 var den største i landet på flere tiår. Den kom etter over ett år med de gule vestenes ukentlige protester, og generalstreiken er uttrykk for det samme raseriet og den samme frustrasjonen i det franske samfunnet mot den nyliberale politikken til Emmanuel Macron og den absolutte arrogansen til den herskende eliten i Frankrike overfor de problemene store deler av det franske folket opplever i sin hverdag.

«Vår kamp er rettet mot Macron og hans verden,» skriver Mediapart.fr i sin reportasje fra streiken.

GJ Magazine publiserte dette kartet over de lokale streikeaksjonene:

Landsorganisasjonen CGT skriver at det var 1,5 millioner mennesker som deltok i over 250 demonstrasjoner over hele landet.Det var en historisk mobilisering, skriver CGT.

Og som vanlig overfor de gule vestene er Macrons svar å sette inn politisoldater og tåregass.

Og grov vold, naturligvis:

Klassekampen i Frankrike fortsetter uke etter uke og i denne omgangen er også fagbevegelsen og studentorganisasjonene med. Bankenes mann i Élysée-palasset har ikke lykkes med å knuse protestene, sjøl om alle skal vite at han virkelig har prøvd. Fagbevegelsen forsikrer om at de er klare til å fortsette kampen. Medlemmene deres krever aksjoner og resultater, men vil fagforeningenes ledere evne å følge opp?

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png
Forrige artikkelGruveselskap krever 17 milliarder fra Sverige for uran-forbud
Neste artikkelPenger gikk fra DNB-konto til namibisk tjenestemann helt fram til i år