Et israelsk kupp for å plante muslimhat på nettsider over hele verden

44
Ilhan Omar var en av dem som var offer for den israelskorganiserte svertekampanjen på Facebook. Foto: Shutterstock

Ei «mystisk» gruppe basert i Israel har sørget for å bruke noen av de største ytre-høyre-sidene på Facebook til å skape et kommersielt selskap som skal tjene penger på islamhat og påvirke internasjonal politikk, skriver The Guardian.

Fake news made in Israel

Den «mystiske» israelsk gruppa har fått tilgang til de høyreorienterte nettsidene gjennom å kontakte adminitratorene deres og tilby hjelp for å øke verdien av innholdet deres og tilby dem hjelp med redigering. Israelerne lyktes med å få innpass hos minst 21 slike grupper, og noen av dem blant de største i sitt slag, skriver den britiske avisa.

Da de først hadde fått innpass begynte de israelske operatørene å publisere identiske og praktisk talt samtidige meldinger på 21 Facebook-grupper med til sammen 1 milion lesere.

Hensikten med operasjonen var naturligvis ikke å skape noe kommersielt selskap. Det var åtet som de høyreorienterte administratorene bet på. Hensikten var å skape svart propaganda.

Innholdet i meldingene gikk ut på å sverte muslimske politikere, slik som USAs Ilhan Omar og «venstreorienterte» politikere som Jeremy Corbyn og plante falske historier om dem. I august 2019 nektet Israel Omar innreise på grunn av hennes støtte til Palestina.

The Guardian skriver at det er gjort omfattende forsøk på å finne ut hvem som har stått bak denne israelske operasjonen. De har sporet det til en israelsk bruker som kaller seg Ariel1238a.

Denne aksjonen bærer alle kjennetegnene til en klassisk svart propaganda-aksjon, det vil si at man planter et budskap på en motstander for å diskreditere motstanderen. Man utstyrer høyreekstreme nettsider med innhold som er ment å bli avslørt som «fake news», og så har man dem på flatmark for politiske sanksjoner av ulike slag.

Israels trollarmé på internett

Israel er blant de fremste i verden når det gjelder psykologisk krigføring i sosiale medier.

Israel har en hel hær på tusenvis av nettroll som delvis finansieres av den israelske staten. Departementet for strategiske saker har erklært global krig mot BDS-bevegelsen. Dette skriver Electronic Intifada. Nettavisa fortsetter:

For å skjule sin rolle har departementet innrømt å arbeide gjennom frontgrupper som «ikke vil avsløre sin forbindelse med staten.»

Trollhæren Act.IL er en av mange slike grupper. Det fokuserer på å spre israelsk propaganda online.

Hvordan bruker det sitt milliondollarbudsjett?

Act.IL drives av en tidligere israelsk spion som har hevdet at hans enhet er involvert i «en ny slags krig.»

Mens Act.IL nektet for at de er støttet av den israelske regjeringen, har konsernsjefen innrømmet (på hebraisk) at de har jobbet tett med israelske departementer, og på engelsk at hans ansatte hovedsakelig er tidligere israelske spioner.

Hans navn er Yarden Ben Yosef. I fjor forklarte han gruppens metoder i en artikkel for et magasin rettet mot israelske diplomater. Han beklaget at når det gjelder Gaza i mai samme år «vant den palestinske fortellingen i verdensmediene framfor den israelske.»

Noe av det denne trollarméen gjør er å overvåke diskusjoner og innlegg i sosiale medier for så å intervenere i diskusjonene og plante innlegg som sverter palestinerne og fremmer Israels agenda. Det å diskreditere BDS-bevegelsen står naturligvis høyt på agendaen, blant annet ved å kalle den «antisemittisk» osv. Den tidligere regjeringsrådgiverene Gidi Grinstein er sentral i dette arbeidet. Han legger vekt på å få folk på venstresida til å sverte BDS-bevegelsen blant venstreorienterte folk, for «det er bare de som kan gjøre den jobben», som han sier. Grinstein var forøvrig rådgiver for daværende statsminister Ehud Barak.

Det strategiske departementet i Israel og andre regjeringsorganer har investert tungt i denne trollarméen, og når man ser på kampanjen mot Jeremy Corbyn i Storbritannia, er det ikke noen tvil om at de oppnår en del resultater.

Cyberkrigen

PÅ sitt siste toppmøte definerte NATO cyberrommet som en av sine slagmarker. Israel har gjort det lenge, og naturligvis har også USA og Storbritannia ligget langt framme. For de sistes vedkommende holder det å nevne Intergity Initiative. (For å unngå misforståelser: Russland, Kina og andre stormakter driver også cyberkrig – Norge også, men Israel er i en divisjon for seg.)

Denne operasjonen er lærerik fordi den forteller oss om hva vi har i vente. Det vil komme flere provokasjoner. De vil være mer avanserte, og de vil kunne plantes på hvem som helst. Hvis folk på venstresida tror at det ikke kan ramme oss, bør de tenke om igjen veldig fort.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Det er ikkje godt å vita kor langt attende i tid dette går, men tanken streifar automatisk muslimhatet hjå vår eigen heimlege terrorist. Spørsmålet om kven som nørde opp under haldningane hans har plaga mange dei siste åtte åra. Så er den tanken lufta.

 2. Avatar for SHO SHO says:

  Jeg lurer på hvor godt Steigan.no er forberedt på denne type angrep? Nå er nettstedet vidt åpent for alle å publisere nærmest alle typer kommentarer.

 3. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  “Regime” betyr at du ikke regner regjering i Syria som legitim. Assad vant overveldende ved siste valg. Erna Solberg kan bare drømme om den populariteten Assad har.
  Ergo: Du aksepterer ikke demokratiske valg heller

 4. Både høyre og venstresiden kjører etter samme veikart. ( se ILO sidene også )

  Apropos Agenda 2030.
  Da jeg nevnte det såvidt til ei dame her om dagen, kikket hun rart på meg, som om hun aldri hadde hørt om det. Jeg la da til at det med veikartet står på regjeringens sider. Det er mulig det er siste plassen folk leser, men der legges det ikke skjul på veikartet.
  Koblingen mellom miljø og profitt = bærekraftig utvikling = det grønne skiftet.

  Grunnen til alle linkene er for å understreke hvor mye penger en enkelt gruppemedlem på bærekraftsgruppa for agenda 2030 kan opparbeide, og på hvilke områder det investeres.En måte å se på det å klikke på linker, kan jo være at det en erstatning for de lukene i adventskalenderen .

  Statsminister Solberg skal lede FNs pådrivergruppe for bærekraftsmålene

  Erna Solberg leder altså for pådrivergruppen for FNs bærekraftsmål, og på gruppa har hun
  “kommunister er ikke hva de var”- kommunisten Jack Ma, grunnlegger av Ali Baba.

  I fimen under , kan man på 2.35 se tech giganten Ali Baba omtalt , og at de samarbeider med den kinesiske Staten. Alibaba omsatte i 2016 for over 3.400 milliarder kroner og hadde over 430 millioner kunder verden over.

  "Exposing China’s Digital Dystopian Dictatorship | Foreign Correspondent
  " https://www.youtube.com/watch?v=eViswN602_k
  Les om middagen Jack Ma holdt for Erna Solberg i artikkelen :“Alibaba-gründer Jack Ma skryter av norsk samarbeid”

  Det ser ut til at det ikke er grenser mellom regjering og agenda 2030 og pådrivergruppa .Kinas rikeste mann Jack Ma mener arbeidet med FNs bærekraftsmål er hans viktigste jobb.
  Norge er tungt involvert.

  – Og dere mener dere kan skape 380 millioner bærekraftige jobber?
  – Ja, nærmest roper Ma idet han blir geleidet av scenen av en handlekraftig stab.
  Link

  Solberg “hjemme” hos Alibaba-sjefen ( Hegnar )
  Link

  Mer om firmaet hans som han nå er ute av ledelsen på, og investering i AI teknologi :
  The billion-dollar, Alibaba-backed AI company that’s quietly watching people in China
  “Last week e-commerce giant Alibaba announced it led a $600 million investment round into SenseTime, taking the AI firm’s valuation to about $3 billion.”
  Link
  The SenseTime mission statement is “Lead AI Innovation, Power The Future.”

  Hans neste firma :
  “Jack Ma’s Ant Financial will use some of the $14 billion it just raised to boost blockchain development”
  The company owns and operates China’s largest online and mobile payments network Alipay. "

  Se bildeserien fra Kina.
  Imgur
  Alltid freidig når du går…

  https://www.youtube.com/watch?v=APKJ4WsNjBw
 5. Vi får se hvor lenge Steigan klarer å stå mot dypstaten. :slight_smile:

  Resett og Helge Lurås gjorde knefall og innførte Norges strengeste kommentarfelt.

  Det er kun i diktaturer man sensurer helt lovlige ytringer.

 6. Heisan Tangen :slight_smile:

  Så lenge en kommentar er helt lovlig så ser jeg ingen grunn til at den slettes.

  Det er mer enn totalitært når man sensureres for tanker og meninger som avviker fra dyp-statens løgner.

  Helge Lurås har så lyst å få bli med i redaktørforeningen og drikke champagne med de andre, derfor har Resett fått Norges strengeste kommentarfelt.
  Noen gang blir 90% av kommentarene slettet. Dette er kun etter massivt press dypstaten.

  At Sveinung Rotevatn og Venstre vil forby alt som avviker fra Regimets løgner er mer en skremmende, en liten sort bart hadde nok kledd han :wink:

  Men for all del, Resett er en klar nr 2 etter Steigan …enn så lenge …

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

36 flere kommentarer

Deltakere