Ekslusivt intervju med Bolivias president Evo Morales

0

Glen Greenwald har møtt Evo Morales for et ekslusivt intervju.

1. november i år kunngjorde Evo Morales, som var president i Bolivia i 13 år at han trakk seg fra presidentskapet under tvang, med implisitte trusler fra det bolivianske militæret.
Under Morales’ ledelse opplevde bolivianere en ekstraordinær økonomisk vekst og en reduksjon av ulikhet som ble rost selv av kritikerne.
Morales gjorde det senere klart at han så på det som har skjedd i Bolivia som et klassisk høyreekstremistisk militærkupp av den typen som har plaget kontinentet i flere tiår. Han forklarer at han ble fjernet fra sin stilling med makt og deretter til slutt presset av et politimytteri og militære trusler til å flykte fra sitt eget land.

Morales dro til Mexico, der han fikk politisk asyl, og bodde under tung sikkerhet i Mexico by inntil han fikk flyktningstatus i Argentina. 3. desember satt Greenwald sammen med Morales i Mexico City for et timeslangt intervju der de gikk igjennom mange temaer: ikke bare om hendelsene som førte til at han ble fjernet og måtte reise i eksil fra Bolivia, men også bredere trender innen regional og global politikk, i tillegg til rollen som USA har spilt i Latin-Amerika.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.