Ekslusivt intervju med Bolivias president Evo Morales

0

Glen Greenwald har møtt Evo Morales for et ekslusivt intervju.

1. november i år kunngjorde Evo Morales, som var president i Bolivia i 13 år at han trakk seg fra presidentskapet under tvang, med implisitte trusler fra det bolivianske militæret.
Under Morales’ ledelse opplevde bolivianere en ekstraordinær økonomisk vekst og en reduksjon av ulikhet som ble rost selv av kritikerne.
Morales gjorde det senere klart at han så på det som har skjedd i Bolivia som et klassisk høyreekstremistisk militærkupp av den typen som har plaget kontinentet i flere tiår. Han forklarer at han ble fjernet fra sin stilling med makt og deretter til slutt presset av et politimytteri og militære trusler til å flykte fra sitt eget land.

Morales dro til Mexico, der han fikk politisk asyl, og bodde under tung sikkerhet i Mexico by inntil han fikk flyktningstatus i Argentina. 3. desember satt Greenwald sammen med Morales i Mexico City for et timeslangt intervju der de gikk igjennom mange temaer: ikke bare om hendelsene som førte til at han ble fjernet og måtte reise i eksil fra Bolivia, men også bredere trender innen regional og global politikk, i tillegg til rollen som USA har spilt i Latin-Amerika.

YouTube player

Forrige artikkelSplittelsen mellom USA og Tyrkia øker – Erdogan vil «anerkjenne folkemordet på urinnvånerne i Amerika»
Neste artikkelKva er ”norsk kultur”?