Trond Ali Linstad trua på livet av salafister

20
Trond Ali Lindstad. Skjermdump fra The Herland Report.
Øyvind Andresen

Av Øyvind Andresen.

Det finnes salafistiske/islamistiske miljøer i Norge som er villig til å utføre massedrap mot «vantro» i Allahs navn. Glem ikke at over hundre norske islamister dro til Syria for å slutte seg til IS. Men noen ble igjen.

En som har fått merke salafistenes trusler her hjemme, er den norske legen og muslimen Trond Ali Linstad. Han skriver på sin nettside:

Jeg er muslim, og norsk. Jeg har reist i mange land i verden, har arbeidet som lege i palestinske flyktningeleirer og vært fastlege i Oslo. Jeg tenker selv.

Jeg er truet på livet av salafister i Oslo. Salafister tenker likt med IS og tilsvarende terrorister. Jeg satt en dag før valget på en stand på Grønland torg i Oslo for NKP. Jeg informerte om Abu Dharr, ansett som den første muslimske sosialist og kommunist, en nær følgesvenn til profeten Muhammed. 3-4 salafister stanset ved standen og en samtale var i gang. De sa jeg var «vantro», truet og mente jeg burde «passe meg». Jeg har skrevet om det i Aftenposten. (6. september 2019.)

Jeg har mottatt ny trussel, nå på e-post. En salafist, bosatt i Oslo, truer og sier at jeg sprer «fitnah» og er en «murtad». Det betyr ifølge definisjonen at jeg er «vantro», og – om jeg ikke snur – skal straffes med døden i samsvar med islamsk lov. Hva mener muslimer, islamske organisasjoner og moskèer?

Jeg finner bilder hos han som truer, på hans salafist-nettside. Bildene viser blant annet hans venner som trener militært med maskingevær, et lukket sted i Pakistan.

Jeg leser i Aftenposten (6. oktober 2019) om en mann som knivdrepte fire politifolk i Paris. Mannen hadde kontakt med salafist-miljøet. Personen som truer meg – eventuelt med døden – hører hjemme i det samme miljøet. Det må antas at de tenker temmelig likt.

Jeg har meldt saken til politiet, som så langt ikke synes å ha foretatt seg noe. Jeg har lagt informasjon ut på nettet. I går ringte en person til meg som sier det er han som sto bak e-posten med trussel. Han oppgir ikke navn eller hvem han er, men ber meg fjerne informasjonen og trekke anmeldelsen til politiet. Jeg sier jeg opprettholder det som er gjort. På kvelden kastes en sten mot mitt vindu.

Jeg kontakter på nytt politiet, og håper på tiltak.

Og for å gjenta hans spørsmål: Hva gjør politiet? Hva mener muslimer, islamske organisasjoner og moskèer?

«Per 2019 får norske moskeer nær 170 millioner i statsstøtte», skriver den tidligere muslimen Sylo Taraku i sin nye bok «Frihetskamp i Islam». Vi må forvente at de tar klart avstand fra truslene mot Linstad.

Se også her.

Sylo Taraku nekta talestol

Samtidig trekker Dagens Næringsliv fram i sin leder 1/11 fram at den nevnte Taraku er nekta å presentere boka si,  i alle fall ved en anledning:

DN skriver:

Sylo Taraku har en spesielt viktig stemme i norsk integrerings-, asyl- og islamdebatt. Han er sekulær muslim med bakgrunn fra Kosovo, og greier å ha minst to tanker i hodet på engang. For eksempel at muslimhat er farlig og at det finnes kritikkverdige sider ved islam.

Taraku jobber i Tankesmien Agenda (sentrum-venstre). Nylig skulle han holde et foredrag om sin ferske bok: «Frihetskampen om islam». Slik ble det ikke. «Da har jeg opplevd å bli «de-platformed»», skriver Taraku på sin facebookside, og videre: « … initiativtageren ble presset til å trekke invitasjonen tilbake. Av folk som ikke har lest boken, men som mente tittelen virket litt suspekt.»

Her gjør arrangøren (Taraku opplyser ikke hvem) helomvending antagelig fordi «frihetskamp» kan oppfattes som islamkritikk. Det er veldig synd. Det er nettopp stemmer som Taraku, som tar avstand fra en ytre venstrekant med total berøringsangst uten å være koko-høyre, vi trenger mer av.

Det skulle vært interessant å få vite hvem som har pressa arrangørene til å nekte Taraku scenen – og hvorfor de lot seg presse.

Jeg har lest Tarakus bok; den er svært moderat og prega av ønske om dialog som virkemiddel for å skal løse opp i motsetningene innad i det muslimske miljøet og mellom muslimer og andre. At denne mannen blir utsatt for no-platforming, snevrer det inn rommet for religionskritikk av islam til det absurde.

Disse to sakene – truslene mot Linstad og boikotten av Taraku – er to sider av samme sak: alvorlige angrep på ytringsfriheten fra folk som ikke tåler avvikende meninger.

Les også:

Å dra rasismekortet

Ønsker krenkelser velkommen

Walid al-Kubaisi: Brubyggjaren som venstresida mistydde

Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Øyvind Andresen.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Det er et faktum at norske spesial-soldater er observert i Al Tanf leiren i Syria (grensen mot Jordan) - et treningssenter for anti-Assad styrker.
  Oversatt til VK2, det tilsvarer at norske soldater er observert bemanne kremeringsovner for Jøder.
  Norge -> Salafister
  USA fraktet ISIS-soldater ut av al Raqqa / USA holdt en korridor åpen fra Mosul for ISIS. Både al Raqqa og Mosul ble bombet i filler … alså uten å gjøre ISIS til mål.
  Russerne ((Lavrov) oppdaget at amerikanerne løy dem i ansiktet

 2. Det eneste som overrasker meg med denne informasjonen rundt og fra Trond Ali er jo at han selv har skrevet om akkurat dette for mange år siden i en artikkel i Aftenposten. nemlig at militant islam kan gå til det skritt å drepe det de oppfatter som frafalne eller avvikere fra riktig tro. Trykk opp Trond Ali.
  Det kan jo dokumenteres ved lesning fra Klassekampen fra 1980 av,at Trond var den ledende i Norge til å omfavne den iranske Khomeini-revolusjonen og startet også et tidsskrift for det samme.
  Det som rapporteres om Irans gjøremål i Libanon og Irak nå er virkelig deprimerende lesning. I begge stater støtter Khomeini-partier/milits opp om sittende regjeringer mot gateopprøret.
  Og i Irak med 319 drepte,deltar de skjult og åpent på regjeringssiden med å knuse demonstranter som i stort omfang er Iran-orienterte SHIAER. Helt utrolig.
  Det er en reprise på 1982 da Khomeinistene drepte for fote kjetterske sosialister i Iran,et fryktelig blodbad.

 3. Avatar for Dias Dias says:

  Var han pro Khomeini eller anti USA? Jeg spør som en som i min tid håpet at Donald dumb as fuck Trump skulle bli President i USA. Noe som i dag fortoner seg som en kombinasjon av langt fremskreden hjerneråte og Alzheimer. Men til mitt forsvar så var Killary et verre alternativ. Med Killary som President så ville vi nå ha hatt europas mest korupte storting og regjering. Noen som husker pay-to-play og 800 millioner kr til Clinton foundation…

 4. Du blir drapstruet for dine ytringer, du går til politiet og får ingen respons. Hva skal du gjøre deretter?

  1. Du kan stå for dine ytringer i møte med drapstruslene, og med stor sannsynlighet bli martyr for ytringsfriheten.

  2. Du kan alliere deg med meningsfeller som gir deg beskyttelse mot fiendene dine, og gå til angrep på dem før de dreper deg.

  3. Det mest åpenbare alternativet som de aller fleste velger i Norge. -Ikke minst fordi ingen har et nettverk av venner med baller nok til å sloss for noe som helst. Du retter deg etter kravet til dine fiender. Du lar deg kue, undeekaster deg, og ber en stille bønn om at den norske stat skal våkne og ta et oppgjør med fienden din.

 5. Avatar for aford aford says:

  Trump mente valget var rigget. Det kan stemme. Rigget mot folket; de fikk til slutt bare ham og Hillary Clinton å stemme på.

 6. Avatar for Dias Dias says:

  Da jeg vokste opp så var norge ikke bare et kristent land, vi var også et protestantisk land. Vi mente da som Sions vise at det var Sola scriptura som gjaldt https://en.wikipedia.org/wiki/Sola_scriptura
  Nå har vi en Ny-Liberalistisk forståelse av relgionen. Den blir ofte sammenlignet med et slags koldtbordt hvor en kan velge seg det en synes passer fra kristendommen. Slik jeg forstår Ali Lindstad så ønsker han det samme for islam. Et Ny-liberalt islam. Et koldtbord islam slik som den Ny-liberalistiske pride kristendommen vi har.

  Memento Mori.

 7. Men det de alle sammen har som fellesnevner, er at dem tjener staten israels interesser før alt annet. Og når demokratene i 2-3år nå har prøvd å bevise russisk innflytelse, er det jo ganske utrolig at ingen påpeker hvor servil trump er overfor israel. Kan det være fordi de alle sammen med noen få unntak er «eid» av samme folka? Og at ingen ønsker å tippe båten?

  https://www.youtube.com/watch?v=alt5kD7ei1I
 8. Vi lever i dag i en informasjonsverdenskrig.
  Vi bombarderes med motstridende informasjon, for å skape mest mulig forvirring, sinne og redsel. Da er vi lettere og mer forutsigbare å kontrollere og vi ser aldri hvor problemene egentlig startet fordi vi har mer enn nok med å bekjempe konsekvensene.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

12 flere kommentarer

Deltakere