Trump gir millioner til «De hvite hjelmene»

0

Av Patrick Henningsen, 21st Century Wire.

I en bisarr manøver fra Donald Trump i Det hvite hus har den amerikanske regjeringen nettopp forpliktet seg til å yte ytterligere 4,5 millioner dollar av amerikanske skattebetaleres penger for å støtte den terrorgruppa som er kjent som De hvite hjelmene.

Denne siste kunngjøringen kommer samtidig med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans møte med den russiske presidenten Vladimir Putin om krisa ved den syrisk-tyrkiske grensen. Den forrige amerikanskmeglede våpenhvilen-avtalen for Nord-Syria utløp og ble erstattet av en ny russisk-meglet avtale for felles tyrkisk-russiske patruljer, om enn i en ny og mye mindre buffersone på 10 kilometer langs grensa.

De hvite hjelmene er ikke velkomne hos den syriske offentligheten, og er også avvist av den kurdiske befolkningen i den nordlige regionen. Samtidig er det ingen annen del av Syria der de kan operere, bortsett fra den al-Qaida-okkuperte Idlib-provinsen. De USA- og EU-støttede terroristene, De hvite hjelmene, er nå inne i de desperate siste dagene av sin eksistens i Syria. Fortsatt er deres støttespillere i Washington, London og NATOs medlemsland for dypt involvert i denne monumentale bløffoperasjonen til at de ikke har noe annet valg. De må fortsette å kaste penger på den avslørte pseudo ‘søke og redde’-NGOen, da vestlige makter håper at De hvite hjelmene kan sørge for mer nyttig propagandamateriell til vestlige mainstream-medier. For Washington og deres koalisjonspartnere i NATO-gulfen prøver fortsatt desperat å beskytte sin siste terrorist-okkuperte enklave i Syria.

Patrick Henningsen var på Mot Dag-konferansen 2019:

Patrick Henningsen: War – the ultimate goal of all propaganda

Forrige artikkelNew York Times, Kina og skremsel om «Den gule fare»
Neste artikkelHvor stor sikkerhetssone vil du ha rundt 5G-antenna i ditt nabolag?