Fare for ytterligere kaos i Libanon og Irak

10
Protestbevegelsen i Libanon har nådd sitt første må: Statsminister Saad Hariri har gått av. Shutterstock

Etter en langvarig protestkampanje i Libanon har landets statsminister Saad Hariri erklært at han trekker seg. Demonstrantene feirer statsministerens avgang, men de ønsker mer. De vil at ingen deler av den herskende klassen i landet skal delta i den nye regjeringa. «Vi vil bli kvitt dem alle sammen,» som en 21 år gammel student sa til al-Jazeera.

Samtidig fortsetter demonstrasjonene og gatekampene i Irak. Hundrevis av mennesker skal h blitt drept i landet siden demonstrasjonene startet, skriv al-Jazeera.

Det er helt opplagt at det ligger sterke økonomiske og sosiale grunner bak begge disse to opprørene. Begge land har en svært ung befolkning, og begge land er rammet hardt av krise og nyliberal politikk. Det rammer folk hardt og ungdommen ser ikke mange framtidshåp.

Libanon drukner i en gjeld som har nådd 150 prosent av BNP, vannreservene er for små og de er forurenset, elektrisitetssystemet er elendig og det statlige e-verket er konkurs. Arbeidsløsheten er skyhøy og øker og det hjelper heller ikke at det er over en million syriske flyktninger i landet.

Samtidig er det heller ingen tvil om at eksterne krefter har blandet seg inn i disse konfliktene. En representant for utenlandks aktører er en viss Robert Gallagher, som gjør sitt beste for å undervise ungdom i Libanon i å gjøre opprør. Han er amerikaner og har tidligere jobbet for USAs ambassade i Beirut.

I Irak har det i månedsvis gått rykter om et nært forestående kupp mot regjeringa i Bagdad. En del av demonstrantene forteller dessuten om at ukjente skarpskytere har blandet seg inn i kampen.

Det er ikke mulig å forstå utviklinga av protestbevegelsen i Libanon og Irak uten å trekke inn forholdet til utenlandske makter. Både USA, Israel, Iran og Saudi-Arabia har innsatser i dette spillet.

Moon of Alabama mener at begge land kan synke ned i ytterligere kaos. Det er ikke noen dristig spådom.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Mari says:

  Ukraina 2.0 med andre ord. Siden CIA sto bak det kan man bli mistenksom nok til å tro at de igjen er ute i felten og leker seg.

 2. AnneBrit says:

  Og CIA har alltid vært nærmere Mossad enn USA.

 3. AnneBrit says:

  Og derifra, rett til Jerusalem. Men da mister de retningssansen.
  dersom tempelet blir plassert på “tempel-høyden”, i følge anviste himmelretninger, så vil det ligge skjevt - og det finner jeg lite sannsynlig. Alt tyder på at tempelet lå i David-byen.

  https://www.youtube.com/watch?v=qmrhndo3TaM
 4. Mari says:

  Templet ble fullstendig ødelagt. Ikke to stener oppå hverandre. Dette har blitt sagt mange ganger men det gidder de ikke høre på. La dem be til Romernes vegg om de vil og avsløre seg selv som de frafallende de er. Folk skjønner visst ikke hvem er hvem i Lukas 21.10-24. Det snakkes om støvlene til hedningene som tramper rundt i Jerusalem. Hvem er det som tramper rundt i Jerusalem? Og hvem er det som brenner kirker og banker opp Torah trofaste Rabbinere?

  https://www.youtube.com/watch?v=3L4UvkoSqR8
 5. AnneBrit says:

  Alt er løgn. Navnet er løgn - de er bare to av tolv stammer - resten er palestinere og slikt. Flagget er løgn - David hadde aldri noen stjernesymbol- det var det sønnen hans, han Salomo som skal ha hatt. Symbolet er også sentralt i frimureriet.
  De seks millionener døde er løgn, og sannsynligvis all arabisk terror - om ikke annet så ble de styrt.
  Men fokuset på tempel-høyden er så sterkt at det er nok her sannheten skal komme for dagen.

 6. Mari says:

  Har du noen gang hørt om Haavara Agreement som ble signert i 1933 mellom Tyskland og sionistene? Det åpner for en del spørsmål, særlig tatt i betraktning at den ble signert etter at sionistene oppfordret til internasjonal boikott mot Tyskland 6 måneder forut

 7. Mari says:

  Som jeg sa, de trakasserer og forfølger Torah tro Judean men verden retter seg etter sionistene og påstår at de bryr seg om Jøder. Sionistene solgte dem ut og risikerte dem som et offer for å oppnå sin vilje. De bryr seg like lite om dem som de bryr seg om resten av oss. Nå må verden betale dem “reparasjon”. Det er derfor det ikke er velkommen å stille ærlige spørsmål om de historiske begivenhetene. Det er derfor ekte Jøder blir druknet ut som selvhatende når de taler imot sionistene mens vi andre blir stemplet som anti semitter og enda verre som Nazister. Det er alltid vinneren som får skrive historien, ikke taperen. Folk må ta innover seg at sionisme har ingenting å gjøre med religion eller Jødedom ellers vil vi aldri få frihet og fred. Men det er sionistene som vant krigen mens Jødene tapte hele veien og samme gjorde vi siden vi ikke er tillatt å snakke om det med mindre vi taler på vegne av den sionistiske agendaen.
  https://www.truetorahjews.org/mission
  https://www.truetorahjews.org/anti-zionism-does-not-equal-anti-semitism

 8. Mari says:

  Ja, det er sant at alt er løgn. Ashkenazi tilhører ikke til noen av de 12 stammene. De konverterte og laget en forkvaklet versjon av den Jødiske religionen med en forkvaklet versjon av Talmud som var en oral videreført kunnskap som ble kun lært bort til Rabbinere. Det er Torah (Gamle Testament) som er de ekte skriftene de skal forholde seg til som inkluderer de 10 bud. Ifølge den forkvaklete versjonen av Talmud (som sionist Rabbinere kaller sin Torah) er de 10 bud å se bort fra. Med andre ord, det er helt ok å lyge, stjele og drepe og det til de grader at de anser som sin plikt å gjøre det.
  Det er derfor jeg hele tiden sier at folk må lære forskjellen mellom Jøder og sionister. De er ikke de samme. Sionistene er mot trofaste Jøder like mye som de er mot alle andre. Bare se på hva True Torah Jews og Neturei Karta (Ortodokse Jøder) sier om dem og hvordan de har motsatt seg mot sionistene siden før “Israel” ble formet. Folk sier de elsker Jødene men samtidig fullstendig ignorerer dem mens de hyller Jødenes (og vår) fremste fiende, nemlig sionistene.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

2 flere kommentarer

Deltakere