Fare for ytterligere kaos i Libanon og Irak

31
Protestbevegelsen i Libanon har nådd sitt første må: Statsminister Saad Hariri har gått av. Shutterstock

Etter en langvarig protestkampanje i Libanon har landets statsminister Saad Hariri erklært at han trekker seg. Demonstrantene feirer statsministerens avgang, men de ønsker mer. De vil at ingen deler av den herskende klassen i landet skal delta i den nye regjeringa. «Vi vil bli kvitt dem alle sammen,» som en 21 år gammel student sa til al-Jazeera.

Samtidig fortsetter demonstrasjonene og gatekampene i Irak. Hundrevis av mennesker skal h blitt drept i landet siden demonstrasjonene startet, skriv al-Jazeera.

Det er helt opplagt at det ligger sterke økonomiske og sosiale grunner bak begge disse to opprørene. Begge land har en svært ung befolkning, og begge land er rammet hardt av krise og nyliberal politikk. Det rammer folk hardt og ungdommen ser ikke mange framtidshåp.

Libanon drukner i en gjeld som har nådd 150 prosent av BNP, vannreservene er for små og de er forurenset, elektrisitetssystemet er elendig og det statlige e-verket er konkurs. Arbeidsløsheten er skyhøy og øker og det hjelper heller ikke at det er over en million syriske flyktninger i landet.

Samtidig er det heller ingen tvil om at eksterne krefter har blandet seg inn i disse konfliktene. En representant for utenlandks aktører er en viss Robert Gallagher, som gjør sitt beste for å undervise ungdom i Libanon i å gjøre opprør. Han er amerikaner og har tidligere jobbet for USAs ambassade i Beirut.

I Irak har det i månedsvis gått rykter om et nært forestående kupp mot regjeringa i Bagdad. En del av demonstrantene forteller dessuten om at ukjente skarpskytere har blandet seg inn i kampen.

Det er ikke mulig å forstå utviklinga av protestbevegelsen i Libanon og Irak uten å trekke inn forholdet til utenlandske makter. Både USA, Israel, Iran og Saudi-Arabia har innsatser i dette spillet.

Moon of Alabama mener at begge land kan synke ned i ytterligere kaos. Det er ikke noen dristig spådom.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Mari Mari says:

  Templet ble fullstendig ødelagt. Ikke to stener oppå hverandre. Dette har blitt sagt mange ganger men det gidder de ikke høre på. La dem be til Romernes vegg om de vil og avsløre seg selv som de frafallende de er. Folk skjønner visst ikke hvem er hvem i Lukas 21.10-24. Det snakkes om støvlene til hedningene som tramper rundt i Jerusalem. Hvem er det som tramper rundt i Jerusalem? Og hvem er det som brenner kirker og banker opp Torah trofaste Rabbinere?

  https://www.youtube.com/watch?v=3L4UvkoSqR8
 2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Alt er løgn. Navnet er løgn - de er bare to av tolv stammer - resten er palestinere og slikt. Flagget er løgn - David hadde aldri noen stjernesymbol- det var det sønnen hans, han Salomo som skal ha hatt. Symbolet er også sentralt i frimureriet.
  De seks millionener døde er løgn, og sannsynligvis all arabisk terror - om ikke annet så ble de styrt.
  Men fokuset på tempel-høyden er så sterkt at det er nok her sannheten skal komme for dagen.

 3. Avatar for Mari Mari says:

  Har du noen gang hørt om Haavara Agreement som ble signert i 1933 mellom Tyskland og sionistene? Det åpner for en del spørsmål, særlig tatt i betraktning at den ble signert etter at sionistene oppfordret til internasjonal boikott mot Tyskland 6 måneder forut

 4. Avatar for Mari Mari says:

  Som jeg sa, de trakasserer og forfølger Torah tro Judean men verden retter seg etter sionistene og påstår at de bryr seg om Jøder. Sionistene solgte dem ut og risikerte dem som et offer for å oppnå sin vilje. De bryr seg like lite om dem som de bryr seg om resten av oss. Nå må verden betale dem “reparasjon”. Det er derfor det ikke er velkommen å stille ærlige spørsmål om de historiske begivenhetene. Det er derfor ekte Jøder blir druknet ut som selvhatende når de taler imot sionistene mens vi andre blir stemplet som anti semitter og enda verre som Nazister. Det er alltid vinneren som får skrive historien, ikke taperen. Folk må ta innover seg at sionisme har ingenting å gjøre med religion eller Jødedom ellers vil vi aldri få frihet og fred. Men det er sionistene som vant krigen mens Jødene tapte hele veien og samme gjorde vi siden vi ikke er tillatt å snakke om det med mindre vi taler på vegne av den sionistiske agendaen.
  https://www.truetorahjews.org/mission
  https://www.truetorahjews.org/anti-zionism-does-not-equal-anti-semitism

 5. Avatar for Mari Mari says:

  Ja, det er sant at alt er løgn. Ashkenazi tilhører ikke til noen av de 12 stammene. De konverterte og laget en forkvaklet versjon av den Jødiske religionen med en forkvaklet versjon av Talmud som var en oral videreført kunnskap som ble kun lært bort til Rabbinere. Det er Torah (Gamle Testament) som er de ekte skriftene de skal forholde seg til som inkluderer de 10 bud. Ifølge den forkvaklete versjonen av Talmud (som sionist Rabbinere kaller sin Torah) er de 10 bud å se bort fra. Med andre ord, det er helt ok å lyge, stjele og drepe og det til de grader at de anser som sin plikt å gjøre det.
  Det er derfor jeg hele tiden sier at folk må lære forskjellen mellom Jøder og sionister. De er ikke de samme. Sionistene er mot trofaste Jøder like mye som de er mot alle andre. Bare se på hva True Torah Jews og Neturei Karta (Ortodokse Jøder) sier om dem og hvordan de har motsatt seg mot sionistene siden før “Israel” ble formet. Folk sier de elsker Jødene men samtidig fullstendig ignorerer dem mens de hyller Jødenes (og vår) fremste fiende, nemlig sionistene.

 6. Du skrev :
  “Har du noen gang hørt om Haavara Agreement som ble signert i 1933 mellom Tyskland og sionistene? Det åpner for en del spørsmål, særlig tatt i betraktning at den ble signert etter at sionistene oppfordret til internasjonal boikott mot Tyskland 6 måneder forut”

  Jeg visste for lite om dette,men får man tak i navnene så er det lettere å søke videre.
  Hadde sett artikkelen her bare.
  " the British newspaper the Daily Express using the headline: “Judea Declares War on Germany” on March 24, 1933.

  Utenom boka “The Transfer agreement” har jeg gravd opp dette, og her stilles et interessant spørsmål.
  Regner med at du kommer til å syns dette er interessant.
  Det syns ihvertfall jeg.

  Det var også treningsleirer i Tyskland etter avtalen , se oversikt over hvor.

  Her er noen av de viktigste linkene for å få fram sentrale navn :

  1. https://web.archive.org/web/20070221132130/http://www.jewsagainstzionism.com/resources/onlinebooks/holocaust%20victims%20accuse.pdf
   Kap 4. i linken over, og det første avsnittet. ( Bevis i Rabbi Weissmandels bok Min HaMaitzar.)

  Saklig artikkel av forfatteren av "The Transfer agreement " der de fikk verdier for 100 millioner Reichsmark med.Noen som kan regne ut hva det tilsvarer i dag ? Har sjekket flere av navnene, og de går igjen andre steder.
  https://www.jewishvirtuallibrary.org/could-we-have-stopped-hitler

  1. Dokumentasjon fra samtiden.

  “I dyrets buk,” kap 4 Engstelse, om Roosvelts rolle .
  Av den amerikanske ambassadøren i 1933 med detaljerte beskrivelser fra
  Tyskland .
  Om navnene, som går igjen.
  sidene jeg tenker på begynner med "betalingsutsettelse " .
  s. 2 og 3 i det kapittelet. Skriv inn et annet søkeord i den lille boksen til venstre : “Wise.”
  Leser man på de sidene finner man at resolusjonen ble vedtatt i Geneve, Sveits, der de fremla resolusjonen om verdensomspennende boikott av tyske varer.
  Det hadde ikke manglet på advarsler i USA på at denne boikotten kunne skape problemer.

  https://books.google.no/books?id=url7BAAAQBAJ&pg=PT40&lpg=PT40&dq=irving+lehman+boikott+1933&source=bl&ots=3wmvipfkn8&sig=ACfU3U0mYeFtKGglZHWxhmsFXV4B6anIyw&hl=no&sa=X&ved=2ahUKEwianrnyi5LmAhXsoosKHXBjDuMQ6AEwC3oECAoQAQ#v=onepage&q=irving%20lehman%20boikott%201933&f=false

  Sept. 6, 1933 side 12 New York Times
  

  GENEVA, Sept. 5. – Undeterred by a stench bomb set off two hours before its opening, the second World Jewish Conference began here tonight by strongly applauding a vehement demand by Rabbi Stephen S. Wise for an organized Jewish boycott of German goods.

  Jewish organizations — including the American Jewish Congress,
  American League for Defense of Jewish Rights,
  B’nai B’rith,
  the Jewish Labor Committee and
  Jewish War Veterans
  — joined together in a call for a boycott of German goods. 1933

  They knew that in the past Jews had used boycotts effectively against Russian Czar Nicholas II to combat his persecution of Jews

 7. Avatar for Mari Mari says:

  Om du har lyst på lynkurs kan du se dokumentaren 'Jfk to 9/11: Everything is a Rich Man’s Trick av Francis Richard Connolly på Youtube. Ha papir og pen klar for å ta notater så du kan sjekke faktasannhet. Faktasannhetsjekk er noe man lærer når man studerer uansett tema. Faktasjekk er alfa og omega siden det finnes mye falsk informasjon på nettet.

 8. Avatar for Mari Mari says:

  P.S. selvfølgelig er det IKKE hvitvasking. Legg merke til at jeg sa jeg reagerte med vantro fordi jeg ikke visste om forskjellen. Jeg trodde det var løgn. Jeg var i fullstendig fornektelse da jeg først leste VK og VK 2 historie og om rollen sionistene hadde i begge.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

23 flere kommentarer

Deltakere