California rammes av historisk blackout

0
Historisk blackout i California. Shutterstock.

Millioner av folk i det nordlige og sentrale California vil bli rammet av den største blackouten, strømutkoplinga, i historien. Det er Pacific Gas & Electric Co. som stenger strømmen for å unngå større skader på grunn av brannene i området. Dette skriver SF gate.

Det er planlagt strømutkopling i mer enn halvparten av Californias kommuner og den vil vare i mange dager. Forbrukerne vil oppleve telefoner og mobiler uten strøm, frysere og kjøleskap der maten blir ødelagt på grunn av varme, mørke gater, elektriske systemer av typen garasjeporter og varslingssystemer som ikke vil fungere. Skoler, kontorer, sjukehus og transportsystemer vil også bli rammet. Elektriske biler vil ikke bli ladet i det området i verden som har satset mest på elbiler ved siden av Norge.

Sinte forbrukere mener at tiltaket er ekstremt og at det viser at det private Pacific Gas & Electric Co. ikke har sørget for tilstrekkelige investeringer i overføringssystemet. De kritiserer også at staten California på denne måten har overlatt en kritisk infrastruktur til private interesser.

Strømstansen er også et bilde på hvor sårbart det moderne samfunnet er og et forvarsel og mer av samme type som vil komme ettersom energisystemene vil bli mer og mer ustabile blant annet når de blir basert på ustabile energikilder som vindkraft.

Pacific Gas & Electric Co. sitt kart over strømstanskommunene.
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.