«Defender 2020»: NATO-makter truer Russland med krig

15
Fra en NATO-øvelse i Tsjekkia i 2019. Shutterstock.

Av Gregor Link.

Det kommende året vil væpnede styrker fra 17 NATO-stater, inkludert USA og Tyskland, gjennomføre manøvrene «Defender 2020». Med den største militære utplasseringen i Europa på 25 år, forbereder den vestlige militæralliansen seg for en krig mot atommakten Russland, som på sin side gjennomfører egne massive militærmanøvrer.


Deette er et utdrag av en artikkel skrevet av Gregor Link oversatt av Knut R for World Socialist Web Site. Publisert også på Midt i fleisen.


Som det tyske forsvarsdepartementet meddelte forsvarskomitéen i det føderale parlamentet Bundestag i forrige uke, vil det amerikanske militæret overføre en full divisjon til Polen og Østersjøen, fra april til mai neste år. Totalt skal 37.000 soldater delta, og opptil 20.000 av dem blir brakt over Atlanterhavet fra USA, sammen med stridsvogner og militært utstyr.

«Øvelsens» mål er å trene på en «rask utplassering av større enheter, over Atlanterhavet og gjennom Europa», for å «sikre at de relevante prosedyrer fungerer i en krisesituasjon». «Nøkkelpunkt» for mobiliseringen av de amerikanske væpnede styrkene vil være Tyskland og Bundeswehr (de tyske væpnede styrker).

Som avisa Die Welt uttaler, med henvisning til brevet fra forsvarsdepartementet, har Tyskland en «vesentlig interesse» i å «bevise» sin «sentrale rolle» i den transatlantiske militæralliansen. Bundeswehr skal ifølge avisa delta i manøverfeltene «kamp» og «kampstøtte», og spille en nøkkelrolle i amerikanske troppers «lederskap». Som del av sin rolle som et logistisk «knutepunkt» og NATO-transittland, skal Tyskland etablere tre såkalte konvoi-support-sentre for marsjkolonner, så vel som et anlegg for tanks ved det militære treningsområdet Bergen på Lüneburg-heden.

Den ansvarlige amerikanske militærkommandoen, som i sine publikasjoner tankeløst har sammenlignet manøvrene med D-dag-invasjonen av Europa, ser på det som et viktig praktisk skritt i deres tiltakende militære og strategiske samarbeid med Polen.

Så tidlig som i juni i år fastla en forsvarsavtale mellom president Donald Trump og den polske presidenten Andrzej Duda de logistiske forutsetningene for en så massiv utplassering av tropper. Disse inkluderer et «fremovervendt» divisjonshovedkvarter, en flyvåpenbase, et kampopplæringssenter, og annen støtteinfrastruktur. Avtalen omfatter også forsterkningen av amerikanske tropper stasjonert i Polen til nesten 6 000, og utplassering av en skvadron med «Reaper» MQ-9 droner.

Til tross for voksende transatlantiske konflikter leder den tyske regjeringen an i krigen mot Russland. Tysk imperialisme forfølger sine egne militære interesser. Berlin ser øvelsen som en mulighet til å sikre den operative evnen til Tysklands felleskommandosentral JSEC i Ulm [Joint Support Enabling Command], for dermed å komme seg nærmere sin hevdelse av å være Europas ledende militærmakt.

I følge det tyske forsvarsdepartementet inkluderer NATO-kommandosentralens oppgaver, opprettet i fjor, koordineringen av europeiske troppebevegelser og materielltransport i tilfelle en «kritisk utvikling i retning av en forestående konfrontasjon med en likeverdig motstander», dvs. utbrudd av nok en storkrig i Europa.

JSEC skriver i sin oppgavebeskrivelse at for å kunne «prestere» optimalt under et slikt «maksimalt nivå av innsats», må «oppgaver allerede være oppfylt i fredstid». I tidsskriftet InfoBrief Heer publisert av Förderkreis Deutsches Heer (FKH), ei tankesmie som fremmer Bundeswehr-interesser, står det at «JSECs involvering … i den amerikanske øvelsen Defender» tjener kommandoens «forberedelse» for «fullstendig operativ evne».

I følge FKH er den «langsiktige intensjonen opprettelsen av et multinasjonalt nettverk av væpnede styrker» under JSECs lederskap, som «kjernen til enda tettere militærintegrasjon i Europa». På denne måten ville Tyskland «leve opp til sine politiske ambisjoner i Hvitboka 2016 [engelsk tekst] om å påta seg lederskapsansvar».

«Bundeswehrs nye politiske doktrine», som ble publisert i august 2018, erklærer åpent at den tyske hæren, til tross for dens forbrytelser i to verdenskriger, igjen må forberede seg på «veldig store høyintensitetsoperasjoner». Det står at «Tyskland, på grunn av sin geografiske beliggenhet, er et strategisk knutepunkt i sentrum av Europa», og samtidig «et essensielt element i kollektivt europeisk forsvar». NATOs og EUs «handlingsevne» er basert «på Tysklands evne til å oppfylle rollen som vertsnasjon, som et transittland for overføring av styrker til grensene av alliansens territorium, og i det bakre operative området».

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Nytale. Defender = Attacker.

 2. Avatar for SHO SHO says:

  Hvem er forsvarsminister i Tyskland og hvem er EUs nye president?
  Et eneste navn dukker opp: Ursula von der Leyen

  Ursula Gertrud von der Leyen (født Albrecht 8. oktober 1958 i Ixelles/Elsene i Brussel i Belgia) er en tysk politiker (CDU) og lege. Hun var fra 2013 til 2019 Tysklands forsvarsminister, fra 2009 til 2013 minister for arbeid og sosialvesen og fra 2005 til 2009 familieminister. Von der Leyen tiltrer som Europakommisjonens president (Von der Leyen-kommisjonen) 1. november 2019.

 3. Det beste for den globale storkapitalen er at Putin går av, og etterfølgeren åpner Russlands økonomi for Vesten, så Wall Street bankkartellene kan fortsette plyndringen av Russland som de var godt i gang med under Jeltsin. Den massive militære beleiringen av Russland med krigs-retorikk har hatt to hensikter, gi de private eierne av den amerikanske krigsvåpen-industrien flere hundre milliarder dollar i profitt i året, og presse Putin til å gå av.

  Russlands veldige naturressurser vil den globale storkapitalen ha eierskap til, og med kontroll over Russland kan de isolere Kina. Faller Russland til NWO, er det ikke sannsynlig at Kina kan stå imot, og da er det ingenting som kan stoppe New World Orders overtakelse av hele verden.

 4. Avatar for ahndrom ahndrom says:

  USA RUSSLAND konflikten.Hvorfor er det spenninger mellom landene, hvorfor er de både venner og mest fiender. Hvorfor skal vi frykte de.
  Svaret er: Det er en delvis konstruert konflikt for å holde en av verdens største maskineri i gang, militær industrien med alle millioner av ansatte i jobb(sysselsetting) På begge sider. Er det ingen konflikt å frykte, så lages den. Den brukes også til å skremme vannet og krige mot andre mindre land. Så dette tjener mange formål :slight_smile:

 5. Præcist. Og USA-lakajen, Medvedev, der solgte Libyen til Nato i 2011, står på spring til at overtage som Putin´s efterfølger.

 6. Mange musikere, ett orkester, samme stykke musikk.

  Denne kommentaren kan illustreres som en paraply for graving :

  Fra videoen “Sustania 100”
  http://www.bing.com/videos/search?q=sustania+&&view=detail&mid=D140810DEE8DA052078AD140810DEE8DA052078A&&FORM=VRDGAR
  Gro HB helt i starten,0.25 og fra 2. 30 ser man Arnold Swartzenegger som inviterte klima Greta.

  Dette er altså samme agenda som startet i Afrika med Ian Player, en venn av Rotschild, ( At han var en venn, fant jeg i en Rotschild biografi, der jeg for første gang kom over det navnet.Tror den het Edmund De Rothschild: A Gilt-Edged Life: A Memoir ) og en historie om en fæl slange , en svart mamba :
  https://www.wild.org/who-we-are/history/ se dessuten Maurice Strong og GHB på 1987 foto på timeline.
  https://www.wild.org/wild-congress/4wwc/ Denne deltakelsen står også i Regjeringens arkiver under hennes andre regjering.

  Reece Komiteens Norman Dodd sa i et intervju :

  Dodd: Rowan Gaither was, at that time, President of the Ford Foundation. Mr. Gaither had sent for me, when I found it convenient to be in New York. He asked me to call upon him at his office, which I did.

  Upon arrival, after a few amenities, Mr. Gaither said, “Mr. Dodd, we have asked you to come up here today, because we thought that, possibly, off the record, you would tell us why the Congress is interested in the activities of foundations such as ourselves.”

  And, before I could think of how I would reply to that statement, Mr. Gaither then went on, and voluntarily stated, “Mr. Dodd, all of us who have a hand in the making of policies here, have had experience either with the OSS during the war, or with European economic administration after the war. We have had experience operating under directives. The directives emanate, and did emanate, from the White House. Now, we still operate under just such directives. Would you like to know what the substance of these directives is?”

  I said, “Yes, Mr. Gaither, I would like very much to know.” Whereupon, he made this statement to me, “Mr. Dodd, we are here to operate in response to similar directives, the substance of which is that we shall use our grant-making power so to alter life in the United States, that it can be comfortably merged with the Soviet Union.”
  http://www.supremelaw.org/authors/dodd/interview.htm

  Lederen for CFR , Richard Haas sa for en del år siden :

  “The United States unipolar moment is over.International relations in the twenty-first century will be defined by nonpolarity.Power will be diffuse rather than consentrated, and the influence of nationstates will decline as that of non-state actors increases.”
  s.374 True Story of the Bilderberg group, Daniel Estulin.

  Tenkningen er grønn, dvs kobling miljø og profitt, tenkningen er blitt verdensborger- tankegang, der klimaproblemene / store problemer er byggesteiner som brukes til å forsvare en global agenda, og der man lar pengene gå til EU programmer, som EU krever gjennom EØS avtalen for å gi tilgang til det indre markedet.
  EU er ikke bare tenkt å være en markedsplass, men også ha egen hær, som Macron snakket om https://steigan.no/2018/11/macron-vi-trenger-en-europeisk-haer-for-a-forsvare-oss-mot-kina-russland-og-usa

  Man ser en annen agenda bak “skyene” der Erna ( H ) og Støre (AP) samarbeider i forum som European council on foreign relations, der de norske medlemmene er :

  Leiv Lunde** - Senior Asia Advisor, Ministry of Foreign Affairs
  Erna Solberg** - Prime Minister of Norway
  Ine Eriksen Søreide** - Minister of Foreign Affairs
  Jonas Gahr Støre** - Leader of the Labour Party; former Minister of Foreign Affairs
  Ulf Sverdrup** - Director, Norwegian Institute of International Affairs (NUPI)
  Henrik Thune** - Director, Norwegian Center for Conflict Resolution (NOREF)
  https://www.ecfr.eu/council ( se council, list of members, Norway)

  Nevner også at Erna er lederen for FNs pådrivergruppe for bærekraftsmålene.

  Non state actors, da tenker jeg på at man finner både Siv Jensen og Erna, og Jens Stoltenberg blandt Bilderberg gjestene, så David Rockefellers Bilderberg ( han startet en diskusjonsgruppe aller først i følge Kissinger, se my friend David Rockeeller ) er nok en slik “non state actor,” .
  Det som regjeringen holder på med, er å bygge EU, gjennom penger til EU programmer, dvs midler gjennom EØS / EEA Norway grants, der klima agendaen er høyt prioritert og veikartet til er agenda 2030
  Polen er det landet som får mest.
  https://eeagrants.org/topics-programmes

  På regjeringens sider kan man lese :

  2030-agendaen og FNs bærekraftsmål representerer et globalt veikart for nasjonale og internasjonale tiltak som tar sikte på å utrydde ekstrem fattigdom, sikre inkluderende bærekraftig utvikling og fremme velstand, fred og rettferdighet for alle.
  Sammen med Addis Abeba Action Agenda for finansiering av utvikling og Paris-avtalen fra 2015 utgjør den et knippe globale rammeverk for politisk handling tuftet på internasjonalt samarbeid og partnerskap for bærekraftig utvikling.

  Her kan man se regjeringens “timeline”

  samtidig som man vet at dette er det som Gro Harlem Brundtland var opptatt av, som man ser i filmen Sustania 100, som også handler om det samme som kalles det grønne skiftet, der Arnold Swartzenegger deltok, samme mann som inviterte Klima Greta .

  https://www.bing.com/videos/search?q=arnold+schwarzenegger+greta+thunberg&&view=detail&mid=FD3ADA610E1EC9013BD7FD3ADA610E1EC9013BD7&&FORM=VDRVRV

  Man kan også tenke på aktører som globalistiske NGOer som Open Society og skattefrie stiftelser som Rockefeller foundation , Carnegie Endowment for International Peace, og Ford Foundation der midlene går ut til å fremme en internasjonal agenda.


 7. hvem sponset saakashvili?
  Hvem tilrettela for og støttet statskuppet i ukraina?
  Hvor mange land og områder har USA invadert i det samme tidsrommet?
  Å fremstille det som om Nato er de «gode» og Russland de «onde» blir veldig svart hvitt og hjelper kun de kreftene som ønsker økt konfliktnivå.

 8. Avatar for Olaf Olaf says:

  Det jeg mente å fremføre, er det enkle faktum at Russland annektere Krim i 2014. Det jeg videre refererer til (som hele verden minus Russland mener) er at det er Russland som har angrepet Ukraina i Donbas. Dette har jo allerede begynt å sive inn i historiebøkene. Derimot mener jeg ikke at Russland i dag er en billig kopi av Sovjetunionens agering. Selv om vesten karikerer Putin som Russlands sterke mann, er det underliggende politiske bilde langt mer nyansert (selv om bloggere som Nistad og Steigan prøver å skape glansbilder av sin helt :-).

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

7 flere kommentarer

Deltakere