Terrorister bomber humanitær korridor i Idlib

0
Illustrasjon: Southfront

Terrorister i Idlib bombarderte 19. september 2019 en humanitær korridor i den sørøstre delen av provinsen. Dette skriver Southfront. Den humanitære korridoren er opprettet av den syriske hæren med sikte på å hjelpe sivile til å komme seg unna kamphandlingene. Terroristene ønsker å hindre dette og har altså bombet denne fluktveien like ved flybasen Abu al-Duhur.

Det er Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) eller al-Nusra som står bak denne bombinga, sier kildene.

Samme dag forsøkte delegasjonene fra Tyskland, Belgia og Kuwait i FNs Sikkerhetsråd å få igjennom en resolusjon som krevde umiddelbar stans i kamphandlingene i Idlib. Forslaget ble avvist ved hjelp av veto fra Kina og Russland. Vestmaktene, derimot, gjør fortsatt sitt ytterste for å redde terroristenes hovedbaser i Syria.

Syria ambassadør til FN Bashar Al-Jaafari sa at det er nødvendig å fullføre frigjøringa av Idlib fordi det er verdens største samling av terrorister som kontrollerer området. Det er ikke mulig å sikre Syrias suverenitet og territoriale integritet uten å nedkjempe dem.

Ellers meldes det fra Syria at Russland har gitt den syriske hæren grønt lys til å bruk S-300 antiluftforsvaret mot angrepsfly fra Israel.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.