Terrorister bomber humanitær korridor i Idlib

1
Illustrasjon: Southfront

Terrorister i Idlib bombarderte 19. september 2019 en humanitær korridor i den sørøstre delen av provinsen. Dette skriver Southfront. Den humanitære korridoren er opprettet av den syriske hæren med sikte på å hjelpe sivile til å komme seg unna kamphandlingene. Terroristene ønsker å hindre dette og har altså bombet denne fluktveien like ved flybasen Abu al-Duhur.

Det er Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) eller al-Nusra som står bak denne bombinga, sier kildene.

Samme dag forsøkte delegasjonene fra Tyskland, Belgia og Kuwait i FNs Sikkerhetsråd å få igjennom en resolusjon som krevde umiddelbar stans i kamphandlingene i Idlib. Forslaget ble avvist ved hjelp av veto fra Kina og Russland. Vestmaktene, derimot, gjør fortsatt sitt ytterste for å redde terroristenes hovedbaser i Syria.

Syria ambassadør til FN Bashar Al-Jaafari sa at det er nødvendig å fullføre frigjøringa av Idlib fordi det er verdens største samling av terrorister som kontrollerer området. Det er ikke mulig å sikre Syrias suverenitet og territoriale integritet uten å nedkjempe dem.

Ellers meldes det fra Syria at Russland har gitt den syriske hæren grønt lys til å bruk S-300 antiluftforsvaret mot angrepsfly fra Israel.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Og dette er opprørere som støttes av USA med flere. Fy faen!

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere