Norge har brukt minst 23 millioner for å få prestisje-verv

0
Norge øser ut penger for å kjøpe seg en plass i FNs Sikkerhetsråd. Foto: Shutterstock

En studietur til 1,7 millioner kroner er blant utgiftene som dukker opp i en blodfersk gjennomgang av hvor mye Utenriksdepartementet har brukt på Sikkerhetsrådskampanjen. Dette skriver avisa VG, som fortsetter:

«Norge konkurrerer mot Canada og Irland om det prestisjetunge vervet i FNs sikkerhetsråd i perioden 2021-22. Voteringen skjer i Sikkerhetsrådet juni neste år. Hvert lands stemme teller, og voteringen er anonym.

Det er 20 år siden Norge sist hadde en plass i FNs sikkerhetsråd.

VG har tidligere omtalt at Norge hadde brukt 12 millioner kroner på valgkampen, og på valgkampeffekter som binders, paraplyer og pins. Dette regnestykket gjaldt utgiftene mellom 2016 til 2018. Nå skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding at de så langt i 2019 har brukt nærmere 11 millioner, altså har 23 millioner gått med til kampanjen totalt.»

Den reelle prislappen er imidlertid mye, mye større

VG skriver videre:

«I pressemeldingen fra departementet heter det at «sikkerhetsrådskampanjen bygger på alt Norge gjør i utenriks- og utviklingspolitikken», og at det derfor er «vanskelig å gi et totalanslag for hva kampanjen koster».

Heller ikke den nye leiligheten til Norges FN-ambassadør er med i regnestykket:

I fjor kjøpte Statsbygg en ny residens til FN-ambassadøren på Manhattan for 87 millioner.Begrunnelsen var at det var behov for en større og mer attraktiv residens nærmere FN-bygningen for å holde mottagelser og cocktailpartyer tilknyttet valgkampen.»

Og hva er vitsen?

Den politiske eliten i Norge mener at de har noe helt spesielt å tilføre verden. De har skapt fiksjonen om Norge som en «moralsk supermakt». Denne moralske overlegenheten har stort sett bestått i å bruke oljepenger til å bestikke ledere i andre land og å skape feite retrettstillinger til norske politikere.

På denne måten har norske penger banet vei for karrierene til folk som Jens Stoltenberg, Børge Brende, Espen Barth Eide, Erik Solheim og Erna Solberg. En posisjon i Sikkerhetsrådet vil gi denne typen folk enda en mulighet til å posere i rampelyset. Men bortsett fra det?

Norge har ingenting å bidra med bortsett fra pompøse erklæringer. I forhold til krig og fred har Norge deltatt i nesten alle USAs kriger de siste 20 årene. Norge gikk som kjent i spissen for å ødelegge Libya og legge landet åpent for islamistiske terrorister. I Syria har vi pøst minst 13 milliarder kroner inn i hjelpeprosjekter som direkte har støttet opp under noen av de verste terroristene i verden. I Sør-Sudan har Norge sammen med USA og Storbritannia skapt et monster av en feilslått stat. For ikke å snakke om at Norge var tilrettelegger for den svindelen mot palestinerne som kalles Oslo-avtalen og som har gjort ordet Oslo til et bannord i arabiske land.

I boka Det internasjonale gjennombruddet kler professor Terje Tvedt av denne norske selvhøytideligheten og den politiske elitens dogme om norske verdiers universalisme. Prosjektet med å få Norge inn i Sikkerhetsrådet er enda et ledd i denne elitens misjonsiver.

Karrieren til Jonas Gahr Støre er kvintessensen av elitedannelse

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelPentagon forbereder massiv sensur av internett
Neste artikkelCIA-penger støtter opp under protestbevegelsen i Hong Kong