Hva var den virkelige skandalen med Joe Biden og Ukraina?

4
Joe Biden taler. Foto: Shutterstock

Etter å ha mislykkes i å lage nasjonal krise og fredelig statskupp gjennom Russiagate har Demokratene nå satset på et annet kort, nemlig Donald Trumps forhold til Ukraina, og da spesielt hva han har sagt til president Vladimir Zelenskij om Joe Biden. Nå er det det å si at dersom noen skulle stilles til ansvar når det gjelder Ukraina, så er det Obama-administrasjonen for dens rolle i statskuppet i Kiev 22. februar 2014, dens samrøre med nazistiske krefter der og dens rolle i å utløse borgerkrigen som har drept minst 13.000 mennesker. Men slik tenker man ikke i Washington.

Joe Biden er for øyeblikket Demokratenes frontkandidat til presidentvalget i 2020. Han ligger ikke så godt an, så partiets strateger har funnet at de må gjøre noe som kanskje samtidig kan sette Donald Trump ut av spill. Derfor har de lagd et stort sirkus av at Trump skal ha bedt Zelenskij om å etterforske Biden.

Det er utrolig mye man kan kritisere Donald Trump for, men akkurat når det gjelder Ukraina, er det ikke han man skal rette de første anklegen mot.

Demokratene har satt hele saka på hodet. Det finnes absolutt en skandale når det gjelder Joe Biden og Ukraina. Men den ser totalt annerledes ut. La oss minne om fakta.

Den korrupte sønnen og den korrupte visepresidenten

Joe Bidens sønn, Hunter Biden, som i 2014 akkurat var blitt sparket ut av marinekorpsets reserveavdeling for bruk av kokain, tok oppdrag for selskapet Burisma Holdings til en prislapp av 50.000 dollar i måneden. Jobben var å sørge for at Burisma skulle få kontroll over en stor del av Ukrainas gassreserver. Allerede da ble det pekt på som en interessekonflikt.

At Joe Biden, som da var visepresident i USA, hadde en tjukk finger med i spillet for å sikre sønnen denne jobben er ingen dristig antakelse. Men verre blir det for kandidaten Biden at han også brukte stillingen sin for å tvinge den ukrainske staten til å avslutte en korrupsjonsetterforskning mot Burisma.

I mars 2016 truet Joe Biden Ukraina med å holde tilbake et lån fra USA på 1 milliard dollar dersom ikke landets sjefsanklager ble sparket. Ukraina var også den gangen helt på knærne økonomisk og et tap av dette lånet kunne vært ganske katastrofalt for landet. Presset virket. Riksanklager Viktor Shorkin ble avsatt og etterforskninga mot Burisma innstilt.

Det kan ikke herske tvil om at Joe Biden intervenerte på denne måten, siden han ikke kunne motstå fristelsen til å skryte av det for åpne TV-kameraer.

Med sine egne ord, og mens kameraene rullt, truet Joe Biden Ukrainas president Petro Porosjenko med at USA ville trekke sin lånegaranti på en milliard dollar, og dermed sende landet ned i enda djupere økonomisk krise, hvis ikke Porosjenko straks sparket Shorkin:

«Jeg sa: ‘dere kommer ikke til å få den milliarden. Jeg kommer til å dra herfra om,’ jeg tror det var seks timer. Jeg så på dem og sa: ‘Jeg drar om seks timer. Hvis sjefsanklageren ikke er sparket innen da, får dere ikke pengene’. Ok, son of a bitch, han ble sparket.»

John Solomon skrev i The Hill at Shorkin hadde fortalt ham i skriftlig svar på spørsmål at han hadde konkrete planer for å innlede kriminaletterforskning av alle styremedlemmene i Burisma, inkludert Hunter Biden.

Det ble ingen etterforskning fordi USAs visepresident truet Porosjenko til å sparke den etterforskeren som hadde los på Hunter Bidens delaktighet. Det er dette som er den virkelige skandalen. Demokratenes sirkus har snudd verden på hodet.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Bombama Bombama says:

  Hele afferen bekrefter jo eksistensen av Deep State som til og med kan overvåke USAs president. På akkurat samme måte som lekkasjen av Hillarys emailer, vris historien 180 grader bort fra sakens kjerne, nemlig det sjokkerende innholdet som ble dokumentert for å destabilisere alle land som hadde russiske marinebaser rundt Middelhavet; Libya, Syria og Ukraina. Når Biden tvinger frem Kick-Backs som endel av USAs politikk, kan alt skje. Hillarys “Pay to Play” politikk solgte USAs utenrikspolitikk til høystbydende, som i mange tilfeller var USAs våpenmafia. Bare det kom noen hundre millioner til Clinton Foundation var de fleste problemer løst. Etterforskningen av Trumps Russiagate var verdens største tåkelegging av hva som hadde foregått, og all vestlig MSM gikk fem på fordi de heller ville mistenkeliggjøre Trump enn å lete etter sannheten. Det passet liksom bedre for den agendaen skandalepressen har. De skal opprettholde inntrykket av Obamas presidentperiode som godhetens apostler i virksomhet, men vil ikke se at personene i administrasjonen rundt ham var dønn korrupt, at Fredspristildelingen til Bombama var den største feil i fredsprisens historie, og at USA konspirerte på stadig mer råtne måter. Dødsstraff ble delegert til et administrativt vedtak i dronekommandoen. Overvåkingen skjøt i været, og til og med Trumps valgkampanje ble overvåket, telefonsamtaler lekket om kontakt med russerne. Mesteparten løgn, men The Deep State fortsetter og har ingen tanker om å gi seg før de igjen kontrollerer demokratiet.

 2. Avatar for Olaf Olaf says:

  Det er vanskelig å ta Steigan seriøst. Nok en gang kommer han med direkte løgn om forhold knyttet til Ukraina. Jeg skal ikke forsvare Biden-familien (det klarer de godt nok selv), men i denne sammenheng blir deres involvering i Ukrainske forhold totalt forvrengt av Steigan.
  Burisma ble etablert av Mykola Zlochevskys selskap i 2012 (Kypros-registrert). På det tidspunktet var han økologi-minister i Yanukovich’ regime, og flyktet landet i februar 2014. Etter Verdighetsrevolusjonen ble Zlochevsky anklaget for skatteunndragelser og hvitevasking. Hunter Biden ble ansatt i mai 2014, og hadde som jobb å rydde opp i selskapets juridiske problemer - ikke for å sikre selskapet flere gassreserver!
  Viktor Shokin som ble ansatt som Prosecutor General i 2015, åpnet saken mot Burisma som selskap. Han lukket anklagene mot Hunter Biden raskt, da det ikke fantes noe klanderverdig ved hans atferd. Og det var 1 år etter dette, at Joe Biden forlangte Shokin avsatt. Begrunnelsen for Joe Bidens krav var Shokins korrupte håndtering av sitt embede og beskyttelse av det Russisk-infiserte oligarkiet. Shokins etterfølger Yurij Luszenko gjennopptok Burisma-saken da han ble innsatt i 2016. Konklusjonen var den samme: det ble ikke funnet noe klanderverdig ved Hunter Bidens jobb i Burisma. Luszenko har senest denne uken bekreftet dette (etter at han nå er erstattet av den nye GP Ruslan Ryaboschpka). Ryaboschapka har imidlertid for å forsikre omverden om Ukrainas ryddighet i slike saker, uttalt at han på ny vil se på saken.

  Som sagt: Steigan kommer med masse løgner (selvkomponerte, samt kopier av propagandaapparatet i Kreml). Og han klarer aldri å fri seg fra sine løgner om nazi-infisering i det Ukrainske regime. Hvordan kan det ha seg at Steigan som aldri har satt sin fot i Ukraina, kan så mye om Ukraina som landets innbyggere ikke kan? Det er meg en gåte.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere