Frankrike #Acte42

1
Gilets Jaunes #Acte42

Det franske grasrotopprøret brenner med en flamme som ikke lar seg slukke. 31. august 2019 var det den 42. lørdagen på rad at de gule vestene demonstrerer mot Emmanuel Macrons politikk. Her er noen klipp:

Undertrykkinga av de gule vestene uten sidestykke i Frankrike

Les om de gule vestene på steigan.no

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  Det ser ut som noe lignende også kan være i ferd med å skje i Storbritannia hvor Boris Johnson med dronningens velsignelse nå har utnevnt seg selv til halv-diktator.

  I Frankrike ble Macron innsatt som halv-diktator pga det franske valgsystemet ved valget i 2017.
  Norge hadde nesten det samme valgsystem (for parlamentsvalg) mellom 1905 og 1919 som det Frankrike har i dag. Det ble nå nylig publisert en artikkel om denne endring av det norske valgsystem i Dagens Næringsliv. Men det ble ikke her kommentert hva resultatene av en slik (urepresentativ) valgordning vil kunne få i form av opprør i gatene slik som vi nå ser i Frankrike med De Gule Vestene. Macrons parti fikk kun 28% av stemmene i parlamentsvalget, men fikk likevel hele 53% av plassene i nasjonalforsamlingen (altså full flertall til tross for at Macron har det store folkeflertallet mot seg).

  Det er altså i år 100 år siden en representativ valgordning ble innført i Norge. Men blir det noen feiring eller markering av dette? Trolig ikke, for da må man bla begynne å snakke om hvor ille den demokratiske situasjonen i Frankrike egentlig er.

  imagesM5E2YJKP

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere