Finnes det syriske barn i Syria?

0
En av ungene på kreftavdelinga i barnesjukehuset i Damaskus. Foto: Sana

Av Eva Thomassen.

Norske politikere og NGOer er svært opptatte av barn i Syria, men tydeligvis ikke alle barn. De snakker bare om barna i al-Hol-leiren og om at de norske barna der må hentes til Norge. Men hvorfor bryr de seg ikke om syriske barn? Det enorme flertallet av barn i Syria bor i områder som ikke får noen hjelp fra Norge. Disse barna rammes tvert i mot av de sanksjonene som Norge er med på, ja de dør av våre sanksjoner. Men det sier ikke Abid Raja eller advokat Nils Christian Nordhus noe som helst om. Hvorfor ikke det? Har de ingen empati for syriske barn?

Faktum er at Norge har vært og er part i en krig mot Syria som har vart i åtte år og som har påført det syriske folket – menn, kvinner og barn ekstreme lidelser. Norge har investert 13,5 milliarder kroner i krigen mot Syria i form av støtte til terroristenes områder, og denne støtten fortsetter den dag i dag.

Kvinner og barn som våpen

Stort engasjement for norske barn i Syria, men hvor er empatien for syriske barn?

For det er vel ingen som tror at de norske jihadistdamene forvillet seg inn i Syria, litt sånn ble forelsket i en kjekk muslim på nettet, drømte om et evig paradis på jord og i villfarelsen plutselig befant seg i Syria og ringte UDs nødtelefon. At Norge spanderte 13,5 milliarder i økonomisk bistand til kost og losji inntil de fant vegen hjem igjen? At Norge følte ansvar for dem siden de ikke kunne søke om kansellær bistand ved den norske ambassaden i Damaskus som tilfeldigvis var stengt?

35 millioner bistandskroner til Al-Hol-leiren

Norge fortsetter å gi terrorister bistand. Norge gir 35 millioner kroner til opptrapping av Røde Kors’ helseinnsats i Al Hol-leiren i Syria. – Forholdene for kvinner og barn er desperate og det er akutte behov for helsetjenester. Norge øker nå støtten til Røde Kors’ helseinnsats for å bidra til å redde liv og gi nødvendige helsetjenester, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Idlib og norsk bistand

Dette er noen av de lokale samarbeidspartnerne i Idlib. Pengene og bistanden må jo ha et distribusjonsnett.

De lokale NGOene i Idlib roper på oppdragsgiverne og ber dem støtte terrorgruppene. Få på plass en «våpenhvile» De ble bønnhørt. Bønnen ble fremmet i Sikkerhetsrådet i FN så sent som i går. Russland og Kina la ned veto. Kampen om å befri Idlib fra terrorgrupper- terrorgrupper som det samme FN har på sin terrorliste, fortsetter. Det er det samme sirkuset fra «det internasjonale samfunn» hver gang et område skal befris fra terrorgrupper.

«Snikislamisering»?

Kunne disse norske terroristene blitt stoppet før de dro til Syria?

Ja.

Norske terrorister i Syria kunne ha blitt stanset både mens de var «normale» muslimer og da de var på veg til Syria. Lovverket for å hindre dem i å dra til Syria kunne ha kommet på plass før 2016. Man kunne hindret at hundrevis av millioner kroner i cash var mulig å ta ut av Norge i kofferter på fly. Man kunne ha hindret at muslimer stå på gater og torg for å samle inn penger til «Syria».

Et nytt fenomen i Norge. Silje er en del av en ny trend i Norge — og i en rekke land. Unge med og uten muslimsk bakgrunn bekjenner seg til en mer konservativ tolkning av islam enn det den første generasjonen med muslimske innvandrere praktiserte. Kari Vogt mener at manglende arabiskkunnskaper hos konvertitter og andre generasjon muslimer er en forklaring. Viktige koranoversettelser, finansiert av saudiarabere, har parenteser i oversettelsen med wahabistiske tolkninger om slør/sjal.

Gatemisjonering for islam har vært et ukjent fenomen i Norge. Nå finnes det videoer på YouTube av kampanjene, der folk konverterer på gaten i Oslo, og i Tromsø i regi av moskeen Alnor, som deler mye av den samme forståelsen av islam som Islam Net. Både Alnor og Islam Net samarbeider med IERA, en islamsk misjonsorganisasjon i England.

Svovelpredikanter med glimt i øyet

Mange av de showpregede foredragsholderne faller i smak. Lik svovelpredikanter snakker de høyt og engasjert om tro, dommedag og helvete. De formaner — med en snert av humor – at sminke, moteklær og moderne ungdomskultur er en villfarelse.

Ekstreme islamister blant forbildene til IslamNet

En av årets hovedattraksjoner, britiske Haitham al-Haddad, spør:

- Reformere islam? Hva trenger vi å endre? At vi ber fem ganger om dagen?

Han svarer selv: Islam betyr å underkaste seg Gud. Koranen er Guds åpenbaring og kan ikke endres eller reformeres.

Kvinner i fotside, svarte niqaber som dekker alt – også ansiktet – er blitt et mer vanlig syn i Oslos gater. Det store flertallet av et titalls stoffbutikker på Grønland i Oslo opplyser om økt omsetning av niqab. Utviklingen har skjedd raskt de siste to årene. En rekke muslimer og islameksperter bekrefter trenden.

De setter det i sammenheng med en trend over hele Europa, påvirket av strømninger fra de muslimske statene i Midtøsten, og spesielt Saudi-Arabia.

Det er ingen tvil om at den type aktivisme som Islam Net står for, er et nytt fenomen blant ungdom med muslimsk bakgrunn i Norge, sier islamforsker Olav Elgvin ved Universitetet i Bergen.

«Jeg har gjerne lyst til å bestille en svart one-piece niqab med nesestring, hvis det er mulig?» sier en potensiell niqab-kjøper på Facebook.

«Er det lett å puste gjennom og har du med string?» spør en annen.

Prisen for en niqab er 50 kroner, to for 80.Al Furqan Relief Kvinner syr og selger niqaber, men også jilbaber og abayayer (kjortler) til inntekt for krigsofre i Syria. De samler inn penger gjennom organisasjonen Al Furqan Relief. 

Omsorgssvikt og terrorhandlinger

Skal vi tro norske medier, politikere og alle de som krever at regjeringen skal hente hjem norske barn, så bor det bare norske barn i Syria. Vi hører aldri om syriske barn. I løpet av den over åtte år lange krigen mot Syria som Norge er en aktiv del av, har vi aldri hørt om annet enn «despoten» Assad. Det er nærmest som det er Assad som er skyld i at de norske barna og mødrene deres befinner seg i denne leiren. De er ofre for en brutal krig de bare har snublet inn i. Assads «krig».  Alternativt  er de ofre for grusomhetene IS har begått. Men, IS er ikke annet enn medlemmene av terrorgruppa? IS er en medlemsdrevet bedrift. Drevet av hvem? Medlemmene. Hvem har begått terroren IS har begått? Medlemmene. Hvem er medlemmene? Blant annet de norske terroristene. Hvem har de begått terror mot? Mot syriske barn. Men, det norske folkedypet ser bare norske barn. Ikke ofrene for mødrene. De norske mødrene vil ikke bli tiltalt for omsorgssvikt når de kommer til Norge. De vil bli tiltalt for terror. Ikke mot egne barn. Derfor er det vel kanskje på tide å vende blikket mot ofrene for den terroren mødrene har begått. Mot syriske barn.

Krigsforbrytelser

De norske terroristene i Al-Hol leiren er krigsforbrytere. Men, det er også den norske regjeringen. Det norske folk sitter tilbakelent og heier på samme lag. Det finnes knapt en syklubb eller meningsråd som ikke har krevd at regjeringen skal hente hjem de norske barna. Men, de samme krever ikke at den norske regjeringen skal stilles til ansvar for de forbrytelsene de har begått i Syria. Mot syriske barn. Hvorfor gjør de ikke det? Fordi de har støttet den samme regjeringens krig mot det syriske folket. Derfor blir dette kravet til regjeringen hult. Det er helt uforpliktende. Det er politisk korrekt til hjemmebruk. Til innvortes bruk.

Finnes det syriske barn i Syria?

Det finnes millioner av syriske barn. Syriske barn er ikke bare ofre for terroristene ugjerninger. De er også ofre for den norske regjeringens farligste og mest brukte våpen i Syria. Sanksjoner. De mest dødbringende sanksjoner noe land er påført. Sanksjoner norske bistandsorganisasjoner ikke snakker om. Ikke mediene og ikke politikerne. Og,ingen av alle disse som krever de norske barna hjem. «Barna som ikke må lide for foreldrenes valg». Det er helt legitimt å mene. Men, når man først engasjerer seg i krigen mot Syria er det utilgivelig å ikke ha kjennskap til sanksjonene.

Sanksjonene dreper barn

How sanctions against Syria are killing children

UN Humanitarian Impact of Syria-Related Unilateral Restrictive Measures er en intern FN rapport fra mai 2016 som er lekket og publisert i The Intercept i september. Rapporten avslører effekten av de restriktive   sanksjonene USA og EU påfører den syriske sivilbefolkningen. Sanksjoner som rammer og destabiliserer alle sektorer av den syriske økonomien. Sanksjonene har gjort det engang selvforsynte landet til et land som er totalt avhengig av humanitær bistand. https://steigan.no/2016/10/okonomisk-beleiring-av-syria/

US Sanctions Forcing Syrian Children with Cancer to Suffer and Die By Denying them Food & Medicine

Det mangler ikke på medisiner i Syria. Det sørger blant annet Norge for.

Slike lagre med medisiner og medisinsk utstyr finner den syriske hæren overalt i de områdene de har befridd fra terrorgrupper.

Å ikke vise samme engasjement overfor de lidelsene de syriske barna er påført av den samme regjeringen man ber hente hjem barn av norske terrorister, kan beskrives med ett ord: Hykleri.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.