– Den islamske statens våpen i Jemen kan spores til USAs regjering

0
USAs regjering har smuglet våpen til Den islamske staten i Jemen fram til denne dato. Skjermdump fra sosiale medier.

Den bulgarske journalisten Dilyana Gaytandzhieva som er kjent for sin kompromissløse, modige og svært grundige gravejournalistikk har kommet med en ny bombe av en artikkel (i to deler). (Del 1 her og del 2 her.) Hun har klart å spore de våpnene Den islamske staten bruker i Jemen via Seria og helt tilbake til USAs regjering. Gaytandzhieva skriver (noe forkortet):

Den islamske statens våpen i Jemen kan spores til USAs regjering. Serbia-dokumentene.

Mens USAs president Donald Trump skryter av nederlaget til den islamske staten i Syria, kan vi vise amerikanske regjeringsinnkjøpte våpen i hendene på Den islamske statens terrorister i Jemen.

Dilyana Gaytandzhieva

Nylig mottok jeg anonymt eksplosive dokumenter fra de serbiske statseide våpenselskapene Krusik og Jugoimport SDPR, inkludert e-poster, interne notater, kontrakter, bilder, leveringsplaner og pakkelister med mange antall våpen og deres kjøpere. Blant de lekkede dokumentene fikk jeg også skannede pass av våpenhandlere og myndighetspersoner fra USA, Saudi-Arabia og De forente arabiske emiratene. De har vært involvert i handel med minst 3 millioner serbiske våpen (mortergraneter og raketter) til Jemen og Syria de siste tre årene.

Ved å spore produksjonsnumrene til disse serbiske våpnene var jeg i stand til å identifisere og spore mortergranater som nå er i hendene på IS-terrorister i Jemen tilbake til kjøperen deres – den amerikanske regjeringen.

Disse dokumentene avslører den største løgnen i USAs utenrikspolitikk – offisielt bekjempe terrorisme – mens de i hemmelighet støtter den.

Hva står på spill i Jemen?

Krigen i Yemen er en stedfortrederkrig for kontroll over et av de fattigste landene i verden. Ifølge FN har det ført til verdens verste humanitære krise, hvor anslagsvis 24 millioner mennesker (nær 80% av befolkningen) har et presserende behov for beskyttelse og bistand. Det inkluderer to millioner barn under fem år som sulter i hjel. Det er en krig mellom Iran på den ene siden og USA, Saudi-Arabia og Emiratene, på den andre siden. Den islamske staten spiller imidlertid også en betydelig rolle i denne væpnede konflikten. Terrorgruppen i Jemen kjemper hovedsakelig mot de Iran-støttede Houthi-opprørerne som kontrollerer Nord-Jemen.

Sluttbruker – Den islamske staten

27. juli 2019 ga IS-gruppen ut en propagandavideo med sin gren i Yemen. Videoen viser barbariske scener med grusomheter, inkludert sjokkerende scener med halshugging av mennesker holdt i fangenskap av den islamske staten i Jemen. En ramme på 5 sekunder viser våpen kjøpt av den amerikanske regjeringen i hendene på terroristene. Slik oppdaget jeg det. Merket på mortergranatene er godt synlig – 82 mm M74 HE KV-parti 04/18. De to bokstavene KV betyr at disse mortergranatene ble produsert av den serbiske våpenfabrikken Krusik (K står for Krusik og V – for Valjevo, byen der fabrikken ligger). Følgende sifre 04/18 betyr at granatene er parti 04, produsert i 2018.

Ettersom jeg allerede hadde hatt dokumenter om våpeneksport fra Krusik, kunne jeg spore tilbake akkurat dette partiet 04/18. Ifølge dokumentene ble slike 82 mm M74HE-mortergranat KV-parti 04/18 som vises i den islamske statens video i Jemen kjøpt av det amerikanske selskapet Alliant Techsystems LLC (et heleid datterselskap av ATK Orbital, USA) på vegne av USA Regjering. Eksportøren var det serbiske statseide Jugoimport SDPR. Pakkelisten med våpnene for deres eksport ble signert 12. februar 2018. De ble kjøpt under kontrakten MP00135498 mellom Jugoimports SDPR og Alliant Techsystems LLC, USA. Mengden av våpnene var 10.500 stk.

350 diplomatiske flyvninger har fraktet våpen for terrorister

Silk Way Airlines som den amerikanske regjeringen ba om å frakte våpnene fra Serbia og Bulgaria, er et statlig drevet Azeri-selskap. Diplomatiske notater som ble lekket til meg i 2017 avslørte at Silk Way Airlines gjennomførte 350 diplomatiske flyvninger med våpen for terrorister i Syria, Afghanistan, Jemen og Afrika. Flyvningene ble chartret av Pentagon, Saudi Arabia og Emiratene. Våpnene ble i hemmelighet lastet av i Baku, Incirlik flybase, Prince Sultan flybase, etc. hvor flyene mellomlandet av tekniske grunner, hvoretter de fortsatte tomme til sin endelige destinasjon. De nye dokumentene som er lekket ut, viser at dette internasjonale våpenforsendelsesnettet aldri er avsluttet og fortsetter til dags dato.


Dilyana Gaytandzhievas dokumentasjon er overveldende, og får å få full nytte av den bør man lese viedere på ArmasWatch der de to artiklene er publisert. Her er kontrakter, fraktpapirer, manipulasjon med flightnumre og faksimile av føølgedokumenter.

Les om andre av Gaytandzhievas avsløringer her:

USAs ambassade i Georgia smugler frossent blod og virus for militære formål

Diplomatisk virus – USAs laboratorium for biologiske våpen i Georgia

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.