Facebook vil fjerne antallet «likes» på innlegg

0
Illustrasjon: Shutterstock

Facebook er i ferd med å gjennomføre en test hvor de skjuler antallet «likes» på innlegg. 

Informasjonen stammer fra Jane Wong, som jobber med å tråle igjennom kodedata til nettsider og apper for å avsløre hemmelige funksjoner. Det var Wong som avslørte at Instagram planla det samme tidligere i år, før de startet testen.

Dette skriver Niklas Plikk i tek.no. Han fortsetter:

«Facebook har bekreftet overfor nettstedet TechCrunch at de vurderer å gjennomføre en test hvor de vil skjule antallet likertrykk, men at testen ikke har begynt ennå.

Vellykket test for Instagram

Facebook-eide Instagram begynte å teste å skjule antallet likes i april i år, men testet det bare i små, utvalgte grupper, og bare i Australia. Mot slutten av måneden bestemte de seg for å ekspandere testen til blant annet Canada, hvor mottagelsen skal ha vært god, skriver The Verge

Det som brukes som argument er at man «vil fjerne presset på hvor mange «likes» en post får», men det vil også fjerne brukernes mulighet til å måle rekkevidden av arbeidet sitt på Facebook og gi dem følelsen av å rope ut i det store intet.

Forrige artikkel– Den islamske statens våpen i Jemen kan spores til USAs regjering
Neste artikkelCecilie Hellestveits Syria