Facebook vil fjerne antallet «likes» på innlegg

8
Illustrasjon: Shutterstock

Facebook er i ferd med å gjennomføre en test hvor de skjuler antallet «likes» på innlegg. 

Informasjonen stammer fra Jane Wong, som jobber med å tråle igjennom kodedata til nettsider og apper for å avsløre hemmelige funksjoner. Det var Wong som avslørte at Instagram planla det samme tidligere i år, før de startet testen.

Dette skriver Niklas Plikk i tek.no. Han fortsetter:

«Facebook har bekreftet overfor nettstedet TechCrunch at de vurderer å gjennomføre en test hvor de vil skjule antallet likertrykk, men at testen ikke har begynt ennå.

Vellykket test for Instagram

Facebook-eide Instagram begynte å teste å skjule antallet likes i april i år, men testet det bare i små, utvalgte grupper, og bare i Australia. Mot slutten av måneden bestemte de seg for å ekspandere testen til blant annet Canada, hvor mottagelsen skal ha vært god, skriver The Verge

Det som brukes som argument er at man «vil fjerne presset på hvor mange «likes» en post får», men det vil også fjerne brukernes mulighet til å måle rekkevidden av arbeidet sitt på Facebook og gi dem følelsen av å rope ut i det store intet.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Svein Svein says:

  Dette handler om tilgang på informasjon. Antall likes er en svært viktig parameter, det forteller oss mye om hvor vi tenker likt, idemessig fellesskap etc. Ved å holde dette tallet tilbake styrker fb sitt informasjonsovertak i forhold til brukerne.

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  Kjenner endel mennesker som vil føle at deres eksistnsberettigelse vil forsvinne da

 3. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det skulle ikke forundre meg om det er for å skjule at antallet brukere og tiden de bruker går ned, og da får brukerne totalt ikke like mange likes som før. Noen vil få flere enn før, men for noen vil nedgangen i likes være drastisk, selv om de i prinsippet er like populære som før hos de som faktisk følger med.

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Slapp av. Dette endorfintilskuddet i menneskers liv er selve kjernen til fb sin suksess. De kommer ikke til å fjerne dette. En annen sak er at du brde få deg et liv. Ikke deg personlig ment, men den som er hektet på dette konseptet. Man kan jo også ty til heroin

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Kontoer på sosiale media er utelukket om man ønsker å forbli anonym, da det ikke handler om at noen vil merke det, om du blir en del av vestlige myndighetenes deradikaliseringsprogram, hvor identiteten til netthatere kan lekkes om det er mulig å gjøre en “parallell konstruksjon” eller “hvit inngang” eller hva de enkelte gruppene kaller det når den hemmelige informsjonen gjør at man finner offentlig informasjon, som man da kan la journalister eller andre aktivister få.

  Det er bare her på Steigan jeg kommenterer som noe annet enn anon.
  finally%20told%20my%20parents

 6. Avatar for tjatta tjatta says:

  Ønsker ikke å virke deprimerende. Men det er vanskelig å se hva som vil forhindre et fascistisk tusenårsrike denne gangen. Man må jo bare tro at det er naturstridig og vil kollapse av seg selv

 7. Avatar for runeulv runeulv says:

  Og med det mener du Globohomo?

  conspiracy%20theory

 8. Det faktum at det ikke finnes et reelt alternativ som konkurerer mot facebook, beviser at disse kapitalismens voktere ikke tror på kapitalismen selv. Kapitalismen skal jo som kjent skape insentiv til konkurranse. Facebook har monopol, og er forberedt til å ta i bruk Orwelske virkemidler for å beskytte og utvide det.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere