USAs ambassade i Georgia smugler frossent blod og virus for militære formål

10
Forskere fra Pentagon driver biologiske laboratorier i 25 land. Foto: DTRA.

Den bulgarske gravende journalisten Dilyana Gaytandzhieva har avslørt at diplomater fra USA bruker diplomatsendinger til å smugle frossent menneskeblod samt bakterier og virus for et hemmelig amerikansk militærprogram. Hun har fått dokumenter om dette via sine innsidekontakter i Tiblisi.

Det er kjent fra før at USA har et senter for kjemiske og bakteriologiske våpen, det såkalte Lugar Center, i Georgias hovedstad. Dette er et av USA 25 biologiske laboratorier rundt omkring i verden. De finansieres gjennom et program som kalles Defense Threat Reduction Agency (DTRA).  Dette programmet er omtalt i denne rapporten fra Kongressen i USA.

USA driver minst 25 biologiske laboratoier for militære formål rundt om iverden.

USA har brukt 161 millioner dollar på Lugar Center i Tiblisi og der forskes det på dødelige bakterier og virus samt på stikkende insekter. Senteret er tungt bevoktet og enhver som beveger seg innen en radius på 100 meter fra gjerdene blir filmet. Dilyana Gaytandzhieva dro dit og henvendte seg til portvakta for å be om å få gjøre et intervju med de ansvarlige. Hun ble filmet, men fikk ikke adgang til å stille noen spørsmål.

Men hun snakket med lokalbefolkninga og de klager over at lufta ofte er full av dårlig kjemisk lukt fra anlegget og de hevder at farlige kjemiske stoffer blir brent der om nettene. De klager på hodepine, kvalme og høyt blodtrykk som de mener kommer av utslippene derfra.

«Det kommer svart, rød og grønn røyk fra senteret, særlig tidlig på morgenen og den er så giftig at det har hendt at hønene våre har dødd,» sier en av naboene til Gaytandzhieva.

De hemmelige dokumentene som hun har fått fra sine kontakter omfatter blant annet korrespondanse mellom Helsedepartementet i Georgia og USAs ambassade i Tiblisi og de viser til hva slags eksperimenter som er utført på det kjemiske laboratoriet. Andre lekkede dokumenter avslører at USAs ambassade frakter patogener, det vil si giftige bakterier og virus, samt frossent menneskeblod med diplomatfrakt.

Se dokumentene her, her og her.

Den bulgarske journalisten kan også vise at amerikanske vitenskapfolk driver biologisk forskning på senteret under diplomatisk immunitet. Noen avdelinger i senteret er bare tilgjengelige for folk fra USA med sikkerhetsklarering.

Joshua Bast er visedirektør for US Army Medical Research Unit-Georgia (USAMRU-G). Han har diplomatis immunitet og kjører en diplomatbil uten å være diplomat. Hans militære enehet driver to laboratorier i Lugar Center, men overfor journalisten nekter han kategorisk for å ha noe med det å gjøre. Men lekkede eposter mellom Pentagon og Georgias helsedepartement viser at han jobber der.

Pentagon har en avtale med Georgia om å drive forskning på dødelige biologiske komponenter, stoffer som kan gi miltbrann, pest og andre dødelige sjukdommer. Joshua Bast er insektforsker. Hva gjør en insektforsker på et senter for biologiske våpen? Hvorfor ar han akkreditert av US Army? Hvorfor har han diplomatisk immunitet? Forsker han på bruk av insekter til å spre dødelige sjukdommer?

Gaytandzhieva viser at frykten ikke er grunnløs når hun legger fram en patentgodkjennelse av at program som skal bruke droner til å slippe ut giftig mygg.

Dilyana Gaytandzhieva er en meget grundig journalist som dokumenterer alt hun skriver om. Artikkelen hennes bør leses i sin helhet, og den bør åpenbart få politiske konsekvenser. Den vil bli hysjet ned i vanlige medier, men det vil jo ikke hindre den i å bli spredd og lest over hele verden.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  I dagens Aftenposten er det en reportasje om utbrudd av afrikansk svinepest i Russland. Og svinepesten beveger seg nå mot Norge. Man regner med at dyrene ble smittet via insekter. Det sies at svinepesten først kom fra Afrika til Europa via Georgia i 2007. Er det en sammenheng her?

  Litt info om saken fra ABC nyheter:

 2. At USA frakter frossent blod og virus fra militære laboratorier nær Russland under diplomatisk immunitet er uhyggelig lesning, spesielt når det amerikanske luftvåpenet også har samlet inn russisk DNA i stor skala noe som har bekymret Putin. Det spekuleres om USA prøver å utvikle en “etnisk bombe”, som skal ramme russere.

  Når det nå blir kjent at USA forsker på dødelige bakterier og virus og samtidig stikkende insekter, er det nærliggende å tro at dødelige epidemier skal spres med insekter. The National Institute of Health (NIH) har også opphevet et forbud mot å forske på hvordan farlige virus kan gjøres enda farligere, og kan modifiseres til virus som kan spres med dråpesmitte, som en forkjølelse eller influensa.

  Det er altså ikke nok for USA å oppgradere et atomvåpenarsenal som fra før av kan utslette alt landbasert liv flere ganger, de utvikler også for sikkerhets skyld parallelt med dette bakteriologiske våpen som som potensielt kan utslette hele menneskeheten.

  Dette skulle føre til redsel og protester verden over, men en kan ikke protestere mot noe en ikke vet noe om. MSM som styres av det militær-industrielle komplekset holder dette godt unna førstesidene, og siste side også. Dette vil bare de som leser alt venstre pressen vite om, som kun dessverre leses av en 2-3% av de med tilgang til Internett.

 3. Avatar for TerjeM TerjeM says:

  Hvis man snakker om dette temaet, må man regne med motbør. Det er like sensitivt som begrepet falskt flagg eller andre snuskerier ‘vår side’ driver med. Det plasserer deg umiddelbart utenfor det gode selskap.

  Da USA brukte biologiske våpen under Korea-krigen, ble noen av pilotene tatt til fange av nord-koreanerne. De snakket åpent om hva de hadde gjort. Da de kom hjem etter krigen, fikk de et valg. Enten sinnsykehus og fratagelse av pensjonen, eller umiddelbart å trekke uttalelsene.

 4. Det var vel ‘Boy’ Bush som først kom med betegnelsen “Axis of Evil” re. USA’s påståtte motstandere.

  • Hvor det egentlige ‘Evil’ befinner seg, bør det imidlertid ikke herske noen tvil om!
 5. Avatar for baluba baluba says:

  Dette må vel også være noe som tilhengere av en viss religion kan hjelpe til med i likhet med skogbrannene. Publisitet hjelper i så måte.

 6. Avatar for Frimann Frimann says:

  Dette er ille, men sannsynligvis er det som foregår på Plum Island i USA langt verre.

 7. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Javel? Dokumenter!(20 tegn)

 8. Avatar for Frimann Frimann says:

  Foreslår du selv gjør noen søk på egenhånd, så finner du det ut.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

10 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.