USA truer med å trekke ut troppene fra Tyskland. Flere tyske politikere: Flott, ta med dere atombombene i samme slengen!

16
Ramstein-basen i Tyskland er hovedbasen for US Air Force i Europa. Wikipedia.
Knut Lindtner

Av Knut Lindtner.

USAs ambassadør til Berlin, Richard Grenell, har truet med at USA vil trekke troppene sine ut av Tyskland dersom ikke Tyskland begynner å betale 2 prosent av sitt BNP til det militære. USA har 35.000 soldater i Tyskland. I tillegg kommer 17.000 amerikanske sivilister som arbeider på basene. En del tyske politikere svarer på trusselen med applaus og sier at USA må ta med seg atomvåpnene sine i samme slengen. Knut Lindtner kommenterer.

Denne utviklingen med skjerpete motsetninger mellom de to store imperialistiske maktene Tyskland og USA har ligget lenge i kortene. Tyskland ønsker å etablere EU som en egen politisk, økonomisk og ikke minst militær stormakt i konkurranse med USA. Stikkord: EU-hæren. Da kan de ikke imøtekomme USA-kravet om minst 2% av BRP til Nato som i praksis er til USA. Det er ikke økonomi til dobbel opprustning.

Og konflikten forsterkes av USAs eskalering av konflikten i forhold til Russland. Tyskland mangler energi som Russland i økende grad forsyner dem og nå snart også gjennom North Stream II-ledningen med gass i Østersjøen. Denne utvekslingen av energi/økonomi mellom Tyskland og Russland gjør begge landene i økende grad avhengige av hverandre. Å forberede seg på krig mot Russland i en slik situasjon er i praksis en selvmordsforberedelse for Tyskland, altså fullstendig meningsløst for et land med stormaktsambisjoner og fremtidsplaner.

Men også av denne grunnen oppfatter USA Tyskland som en upålitelig alliert – noe de har helt rett i. Men den tyske kapitalismens interesser er ikke identisk med USA-imperialismens. Det er nå et tydelig motsetningsforhold mellom disse to store Nato-maktene som forsterkes hele tiden. Dette har ligget lenge i kortene, men kommer nå til overflaten på ulike vis, f.eks. ved at de nekter å delta under USA-kommando i Persiabukten.

Og Norge – hvilken side skal EU-kåte norske politikere velge, den tyske eller USAs. Foreløpig er de stille i båten, men lettere vil det ikke bli fremover. Valget står mellom tysk imperialisme eller USAs variant.


US threatens to withdraw troops from Germany

USAs ambassadør til Polen, Georgette Mosbacher, skriver på Twitter at Polen betaler 2 prosent til det militære og vil gjerne ta imot USAs soldater fra Tyskland.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det tyske innvandringsfolkemordet har forgått med amerikanske tropper på tysk jord, og amerikanerne har også kontrollert pressen, så på mange måter er det de som er ansvarlige.

  Det er 100% sikkert at det er folkemord når en okkupasjonsmakt bytter ut befolkningen i et land de okkuperer, så det er litt viktig for USA og ikke få skylda for dette, men presentere det som noe tyskerne ville selv. (Dette kan bli vanskelig, da den amerikanskkontrollerte pressen ikke slapp frem innvandringsmotstandere.)

 2. Er Tyskland en imperialistisk makt?

 3. Avatar for Mari Mari says:

  Det var det under Bismarck. Samtidig utviklet Tyskland industri som var i direkte konkurranse med Englands. Det tålte de dårlig. Nå er de imperialistisk på moderne vis, nemlig gjennom eierskap av internasjonale storbanker. Likevel er de bare papir tigre siden de er under Amerikansk okkupasjon lik vi er. Husker du avlyttingsskandalen? USA har skit på hver eneste politikker og bruker det uten å blunke samtidig som de hykler allianse.
  Om noen tviler så er det bare å ta en titt på Versailles avtalen som forbød Tyskland å ha storindustri

 4. Merkel hadde ikke noe i mot å bli avlyttet av Obama. Han er jo så snill og brun, og fredsprisvinner og det hele. Nei, Obama var nok bare et instrument for dypstaten, heller enn at han hadde så mye makt. Han signerte papirene de la frem for ham. -Dronekrig, masseovervåking, avlytting av allierte statsoverhoder, og innføring av sosialisme for rikinger under finanskrisen i 2008. Til gjengjeld sørget de for at han hadde ryggen klar i mediene. Trump har et adskillig mer anstrengt forhold til dypstaten. Om han noensinne er dum nok til å få en alliert avlyttet, så får de ham innlagt på psykiatrisk sykehus med det samme. Der har man jo et reelt grunnlag for riksrett. Nå hykler Europa USA midt i mot. De kaster seg over de interne spenningsforholdene og utnytter det til å bryte de transatlantiske båndene, under påskudd av at de hater Trump så inderlig.

 5. Avatar for Mari Mari says:

  Hva folk gir uttrykk for og hva de virkelig føler kommer ikke alltid overens. Bare tenk med deg selv. Sier du alltid fra når du ikke er glad? For folk som Merkel gjelder det å holde maska eller miste makta. må vente 3 timer før jeg kan gi deg en lik for kommentaren for det du sier er helt korrekt og så absolutt fortjener en lik

 6. Ja hun likte det selvsagt ikke, men hun går ikke ut i protest slik hun utvilsomt ville gjort dersom det var Trump som stod bak. Det er det jeg kaller å hykle USA midt i mot. For Trump-hatet handler ikke om Trump-hat. Denne “støtten” Europa formidler til den amerikanske dypstaten ved å ta avstand fra Trump, handler mer om å utnytte muligheten til å øke avstanden til USA i sin helhet. For alternativet er jo at Merkel faktisk likte den avlyttingen til Obama, ikke sant?

 7. Jeg ser for meg at USAs klamme psykopat-grep på Europa er langt mer uhyggelig enn vi har kjennskap til. Bare se på hva de gjør med land de ikke liker. Merkel gjorde nok klokt i å bare holde kjeft om at Obama satt og flirte mens han lyttet til hennes private telefonsamtaler.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

8 flere kommentarer

Deltakere