Sosialt nettsted for unge skapt av britisk etterretning

0
Facebook-sida til This Is Woke skapt for UK Home Office. Skjermdump

I Storbritannia er det lansert et «flashy» sosialt nettverk beregnet på unge mennesker. De er også på Facebook og Instagram. Det er ikke så spesielt.

Det som er spesielt er at dette nettstedet er skapt av et medieselskap på vegne av Office for Security and Counter-Terrorism (OSCT) og UK Home Office, altså det britiske innenriksdepartementet.

Det er nettavisa Middleeasteye som skriver dette. Nettstedet heter This Is Woke. Woke er et afroamerikansk begrep som er knyttet til bevegelser som Black Lives Matter.

This Is Woke hadde blant annet en video med tittelen «It’s time to hold extremism to account for terrorism, not Islam». Den ble sett 1,7 millioner ganger. De har også hatt temaer som: «Will we all become vegan?» og «Are dating apps the way forward?», og dessuten «What does wearing a hijab mean to you?» Og naturligvis «What is fake news?»

MEE presenterer dette i en liten video her:

Det morsomme er altså at hele dette nettstedet sjøl er «fake news». Det er skapt av medieselskapet Breakthrough Media, som nå har skiftet navn til Zinc Network. Og det er gjort som et ledd i kontraterrorismestrategien til Office for Security and Counter-Terrorism (OSCT) og UK Home Office.

This Is Woke er bare ett av mange slike prosjekter fra britiske sikkerhetstjenester. Tidligere har man hatt kampanjen Help for Syria som ga seg ut for å være en grasrotkampanje, men i virkeligheten ble drevet av etterretningstjenestene.

MEE har prøvd å få offisielle kommentarer fra UK Home Office til denne avsløringen, men har foreløpig ikke lykkes.

Det mest suksessfulle og ondsinnede medieprosjektet som er startet av britisk etterretning er naturligvis White Helmets, som er integrert i terroristorganisasjonene i Syria. Britene er eksperter på psykologisk krigføring.

White Helmets er konstruert av britisk etterretning og er en PR-front for al-Qaida

Psykologisk krigføring, falske narrativer og bedrag

Et annet prosjekt derfra er Institute for Statecraft og deres Integrity Initiative, som vi har avslørt grundig her på steigan.no.

I vår tid trengs medier som er uavhengige av stat og kapital, og som driver en faktabasert og kritisk journalistikk. Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.