Solberg og IS i limboland

0
Erna Solberg og Norge er de facto alliert med al Nusra

Av Eva Thomassen.

Solberg befinner seg i limbo. Det gjør også de norske ansiktsløse IS terroristene i interneringsleiren al-Hol i Syria.

6. august 2019 tikket det inn en melding fra UD om at Solberg ikke vil hente hjem de ansiktsløse norske terroristene og barna deres fra interneringsleiren al-Hol. Nei vel. Hvorfor ikke det? Det vet vi ikke. Hun har ikke kommet med noen begrunnelse utover  den intetsigende  uttalelsen fra UD:

«Situasjonen er uoversiktlig og dynamisk»…» og «i mange tilfeller ikke ønsker å bli identifisert og ikke gir seg tilkjenne overfor norske myndigheter». Videre: «Slik situasjonen er nå er det ikke aktuelt å hente norske fremmedkrigere i al-Hol».

Men vi vet det befinner seg norske statsborgerne som er identifisert i al-Hol. Noe må ha skjedd siden forrige gang Solberg bedyret at hun skulle hente hjem barn av norske «IS- borgere». Mødrene har imidlertid sagt at de ikke vil gi fra seg barna til norske myndigheter. Altså de velger å være i limboland sammen med Solberg. Det har utviklet seg nærmest en krig mellom Solberg og IS representert ved norske «fremmedkrigere». En stillingskrig.

Norske terrorister i Syria

Men, hvor lenge har Solberg tenkt å unndra seg ansvar for norske terrorister i Syria som ikke kommer seg ut av Syria på egenhånd?   De har ikke passet i veska. At disse damene gråtkvalt så gjerne vil til Norge nå er ikke fordi de angrer , men fordi de har brent det norske passet og meldt flytting til staten IS. Som vi andre også vet, det lønner seg ikke å reise uten pass. Og, fordi disse damene er det ikke bare å kontakte en norsk utenriksstasjon å be om nødpass.

Norske terrorister i Syria

Eller har Solberg i det hele tatt et ansvar for dem? Eller har det dukket opp problemer med de foreldreløse barna som ble hentet hjem? Har det viste seg at de var ikke foreldreløse allikevel? Eller norske?

Er grunnen at det har dukket opp flere «norske statsborgere» som ikke vil si hvor de kommer fra?

Enveisbillett til Tyrkia

Hva vet vi om disse ansiktsløse norske terroristene i al-Hol? Vi vet de dro frivillig til Syria for å slutte seg til IS. De er ikke tapt bak en vogn. Det er ikke lett å komme seg til Syria usett. Noen har hjulpet dem undervegs. Noen i Tyrkia. Altså de måtte ta seg til Tyrkia for derfra å bli smuglet inn i Syria. Damene har hatt mange muligheter undervegs til å angre på avgjørelsen om å delta i den absolutt farligste terrorgruppe verden knapt har sett. De som hadde barn fra før har også klart å få dem med. Vi vet at Erdogan er proppen i denne valfarten av terrorister fra 100 land til Syria. Erdogans ønske for Syria deler han med en rekke andre land, deriblant Norge. Det har vært et samarbeidsprosjekt  å få terrorister til Tyrkia fra hele verden, få inn NGOer, våpen og penger. Erdogan er også proppen når det gjelder å få terroristene ut av Syria og tilbake til hjemlandet igjen. Vi vet at i Idlib befinner det seg opp mot 100.000 Al-Qaida – affilierte terrorister. De har også kommet inn fra Tyrkia ferske og klare for massakre, folkemord, krigsforbrytelser. For å drive krig i Idlib på niende året holder det ikke med sprettert og pil og bue når man skal kjempe mot den syriske hæren og Russland. Det holder heller ikke med lettere våpen som terrorister som ikke ville ta imot amnesti, fikk ta med seg i bussen til Idlib.

Andre våpen må til. Militær trening også. Lønn. Ingen jobber gratis. Og, jo mer terror du begår jo høyere lønn. Så og si opprykk med lønnsforhøyelse.

Solbergs støtte til Al-Qaida

 Vi vet at Solberg ikke protesterer mot terroren Al-Nusra/ HTS begår i Idlib. Altså hun synes det er greit at Erdogan pøser på med nye våpen i tonnevis. Solberg vil at terroristene i idlib skal nedkjempe den syriske hæren. Hvorfor hevder jeg det? For i motsatt fall burde hun hjelpe den syriske hæren  i kampene i Idlib mot de farligste terroristene verden har sett. Alle på FNs terrorliste. Bortsett fra Free Syrian Army (FSA) som er Tyrkias potet i Idlib. Og, Norge sin . Norge er alliert med Tyrkia i NATO. Når det gjelder områder den syriske hæren befrir fra terrorgrupper synes det som det er en arbeidsdeling i protestene fra våre «demokratier» mot «Assad» og «Putin». I Øst-Aleppo var Egeland vår mann. I Øst-Ghouta var det Leger Uten Grenser som hadde jobben. Nå i Idlib er det FN som okker seg. Ingen var i Syria, men kilden White Helmets er alltid parat til å stille opp som kilde. De har faktisk en rimelig god lønn for å være akkurat formidleren av løgner. De hevder det er 3000 av dem. Med en inntekt på 100 millioner dollar  hadde løgnen sitter løst hos mange i Syria.   

IS-kvinner samler inn penger til «bryllupsreise til Wien». Målet er å unngå straffeforfølgelse i Europa.

IS-kvinner samler inn penger til bryllupsreise til Tyskland for å unngå straff. FOTO: Rojava Information Center

Paradokset

Det paradoksale er at hun ikke vil ha hjem norske terrorister samtidig som hun ikke vil bekjempe de samme terroristene i Idlib. Og, enda mer råttent. Hun sier Norge har deltatt i denne 70 land store amerikanske koalisjon som siden 2014 har oppholdt seg ulovlig i Syria for å bekjempe nettopp IS. Som har invadert Syria. Hun sier også at nå er IS nedkjempet. Mission accomplished.

Fint sier vi andre. Vi vet at det ikke er sant det hun sier. For hadde Solberg vært i Syria for å bekjempe IS hadde det ikke dukket opp tonnevis av våpen alle steder den syriske hæren befrir fra nettopp IS og alle de andre terrorgruppene. Man må kunne stille minst et spørsmål ved hvorfor hun ikke bistår den kurdiske militante terrorgruppa Syrian Democratic Force (SDF) som holder 70 000 terrorister med barn i interneringsleiren al-Hol, deriblant de norske. SDF utgjør en meget viktig brikke for denne koalisjonen. SDF ber på sine knær om at hjemlandene må hente sine borgere. SDF er USA og Solbergs potet. SDF har latt seg kjøpe av USA. Begge har egen interesse av å dele opp Syria og å okkupere 27% av Syria i disse områdene. SDF er forrædere av den syriske staten og de snakker også med begge sider av munnen. Hent dem- hent dem ikke.

 Hvorfor føler ikke Solberg ansvar for de tilfangetatte terrorister fra IS. De som ikke  ble drept. Stod det ikke i manualen at de skulle tas «dead or alive»? For hadde hun vært opptatt av å bekjempe terror i Norge og i Europa så sitter jo disse kvinnelige terroristene på meget nyttig informasjon. Også i forbindelse med  rettssaker. De kurdiske vaktene roper på hjelp fra hjemlandet til de internerte damene. De advarer mot den volden disse kvinnelig terroristene utsetter blant annet kurdiske vakter for. Kurderne advarer også om hva den siste aktiviteten til de ansiktsløse bedriver fra leiren.

Bønnerop

Terroristene i al-Hol har fått kontakt med europeiske IS-«brødre» som de ber sende penger slik at de kan rømme til Europa. De tilbyr seg å gifte seg med dem. Å bli IS-koner. I videoen Aftenposten publiserer 5 august er bønneropene nøyaktig lik den deres mannlige terrorkollegaer messer. De snakker om «når IS har vunnet kampen». For, selvfølgelig er ikke denne drømmen om et kalifat over. Den er bare flyttet til andre land og kontinenter. For dersom USA hadde villet hadde de klart å hindre damene i få kontakt med omverden. Da hadde det vært umulig for disse damene å komme med bønneropene om penger. Det hadde også vært en smal sak å hindre bruk av dette hawalasystemet for å få cash inn i Syria fra Tyrkia. Pengene smugles inn i Syria ved hjelp av  kurerer. På samme måte som deler av de 13 milliarder norske skattekroner Solberg har tildelt bistandsorganisasjoner til bruk i nettopp IS kontrollerte områder. Hele IS – prosjektet hadde ikke kunne overlevd uten bistand fra omverden. Kanskje dette er løsningen for Solberg? Å sitte helt stille i båten til terroristene i al-Hol har nok penger til å fordunste? Snart må noen også stille henne spørsmålet om hvor alle de mannlige IS-medlemmene har tatt vegen? For bak en hver kvinnelig terrorist med barn befinner det seg minst en barnefar. De har fordunstet og noen har hjulpet dem med det. Hvor befinner lederne i IS seg nå?? Snart vil de dukke opp i Norge om de ikke har det allerede. Det er lokalisert flere tusen IS-terrorister i Europa.

Bønneropene har stilnet fra Raja, Amnesty, SV, barneombudet, Oslos ordfører. Vi hører dem ikke falby  på en skala fra 1-10 hvor mye omsorg disse norske terroristene fortjener. Det utførte  jo nærmest en borgerplikt ved å slutte seg til IS.

Gjenbruk

Hva forteller denne absolutte meldingen fra UD oss? At Solberg vet at de ansiktsløse damene er terrorister og har begått terror. Så og si ekte terrorister. De vil bli dømt hele gjengen når de vender tilbake til Norge. Dømt etter §136a i straffeloven for deltakelse eller hensikt å delta i en terrorgruppe- IS. Så hvorfor da ikke bare hente dem? Er det fordi USA snakker med begge sider av munnen?

Trump sier hent dem, men overlater til sine allierte og ordne dette selv. Samtidig sier den samme Trump at dersom de ikke blir hentet vil de bli sluppet løs og vandre rundt i Europa som livsfarlige levende våpen. Hadde Trump ment det han sier hadde han fått Erdogan til å åpne porten og frakte taperne til nærmeste ambassade i Ankara eller brukt fly fra en av de 9 militærbasene USA ulovlig har etablert rundt omkring i disse områdene. For når USA har fått inn X-antall militærfly i Syria måtte det være en smal sak å få dem ut av Syria også.

Så hvorfor skjer ikke det?

Det vi vet er at USA sin plan med krigen i Syria er ikke å vinne den, men å holde det gående til evig tid. Å okkupere som i dag, 27% av Syria. USA  og SDF er gjensidig avhengig av hverandre for å holde disse områdene okkupert.

 Men, da trenger man fiender for å legitimere okkupasjonen av Syria. Og siden IS er «nedkjempet», men ikke bekjempet allikevel, må det være jo være noen å nedkjempe. Hva er ikke bedre da enn å resirkulere de kvinnelige terroristene? De har CV-en i orden. De har produsert en rekke rekrutter. For å lokke flere ferske mannlige terrorister til kamp mot «Assad-regimet» hva er da bedre enn damer som allerede har vist at de både kan lage barn, har ferdigutdannede barn og er villig til å drive med poligami. Bonus er at de er gode gammeldagse husmødre. Her er det ikke ferdigmat. Her skal maten være lokal. Har en mann fra Mauritania lyst til å kjøpe deg har han også lyst på lokale retter fra Mauritania.

Solberg er en sikkerhetsrisiko

Hvordan kan jeg hevde det? Hun har ingen krise- eller beredskapsplan på plass for norske terrorister om de kom levende hjem.

 Solberg vet rett og slett ikke hva hun skal gjøre. Solbergs førsteprioritet er å være en nyttig idiot for amerikansk imperialisme i Syria, som i en rekke andre land. Å være så tilbakelent som Solberg er når det gjelder det nasjonale ansvaret en hver statsleder bør ha for egen befolkningen viser i all gru hvor hennes lojalitet ligger eller ikke ligger. Hun ofrer oss og driver med ad hoc løsninger  i møtet med terrorister. Hadde hun tatt ansvar for vår sikkerhet og mot internasjonal terrorisme hadde hun samarbeider med syriske myndigheter, gitt PST mulighet til å samarbeide med syriske etterretning, gjenåpnet ambassaden i Damaskus, sørget for en langt større grad av sikkerhetssjekk når unge syriske menn i stridende alder søker asyl i Norge. Etablert en returavtale med Syria. Avslutte samarbeidet med USA.  

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.