Nei til vindkraftutbygging i verdifulle natur- og friluftslivsområder

1
Skjermdump fra videoen til Bergen og Hordaland turlag

Bergen og Hordaland Turlag:

I sin kommentar til denne videoen fra desember 2018 skriver turlaget:

Vi må ta vare på det lille vi har igjen av villmarkspreget natur i Norge. Turistforeningen er for grønn energi, men ikke når store vindkraftanlegg ødelegger naturen vår. Vi må se mot andre gode alternativer som energisparing- og energieffektivisering. Vi redder ikke klimaet ved å bygge ned naturen.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for SHO SHO says:

    Utbygging av et vindkraftverk beslaglegger bla areal og kan på mange måter sammenlignes med utbygging av et større vannkraftverk. Men i Norge det er slutt på bygging av nye store vannkraftverk. Dermed skulle man tro at det også ville ha vært et lignende “forbud” mot bygging av (store) vindkraftverk her i Norge.

    Iflg siste status rapport fra NVE for 2019 kan det ligge an til at det vil bli satt i drift så mye som hele 70 nye store vindkraft anlegg i Norge før utgangen av 2021 (hvis man tar med de anlegg som nå er under bygging, de anlegg som er vedtatt bygget og de anlegg som ligger til godkjenning). De 13 arealene som skal vurderes for vindkraftutbygging inngår ikke i disse tall.

    Jeg lurer på hva reaksjonene her til lands ville ha blitt hvis feks NVE hadde sagt at man i løpet av noen ganske få år skulle bygge ut hele 70 større vannkraftverk i Norge?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere